Nieuws03.12.2021

Goed nieuws: Adele bij NikkieTutorials en nachtje IKEA door sneeuwstorm


Het is vrijdag en die staat in het teken van goed nieuws! Zo is er een wereldberoemde ster aangeschoven bij ‘onze’ wereldberoemde ster NikkieTutorials en konden mensen die moesten schuilen voor een sneeuwstorm terecht in de IKEA. Dat en meer in een gloednieuwe Goed Nieuws.

Adele in de stoel bij NikkieTutorials

Na Kim Kardashian en Lady Gaga heeft nu zangeres Adele de NikkieTutorials-behandeling gekregen. Ze werd door de Nederlandse Nikkie de Jager geïnterviewd en gemake-upt. Met de openingsvraag over of Adele het ergens niet jammer vindt dat haar artiestennaam ook haar echte naam is, is het ijs meteen gebroken. Tof dat de ster, die een zeer indrukwekkende comeback heeft gemaakt, tijd heeft gemaakt voor de beroemde vlog.

Instagrampagina met niet-Instagrammable foto’s

Klinkt een beetje tegenstrijdig he? De Instagrampagina ‘I want to leave’ staat vol met gekke foto’s waar je niet heel blij van wordt. Of eigenlijk juist wel, want ze zijn totaal niet ‘Instagram perfect’, wat stiekem een verademing is. Wat je dan wel kunt verwachten? Belachelijke, schattige en gekke foto’s, zonder enige context. Je hebt dus geen idee van het verhaal erachter en dat maakt het juist zo leuk. Dat verzin je lekker zelf. Je vindt er bovendien veel dierenfoto’s en die doen het bij ons stiekem altijd goed.

Farming Simulator 22 wordt meer gespeeld dan Battlefield 2042

Bij dit nieuwtje hoort een kleine disclaimer, want het gaat wel om de Steam-cijfers. Die suggereren dat meer pc-gamers Farming Simulator 22 spelen dan Battlefield 2042. Er zijn namelijk meer actieve spelers van de boerderijgame dan van de shooter. Battlefield kan rekenen op 50k gamers, maar Farming Simulator 22 heeft er wel 88k. Dat heeft niet alleen met de kwaliteit van de tractoren te maken, maar ook met het feit dat Battlefield 2042 extreem buggy is. Er wordt aan gewerkt.

Onderzoekers ontwikkelen robot die zichzelf kan voortplanten

Ze doen het niet zoals andere levende organismen, maar onderzoekers hebben robots gemaakt uit levende cellen die zichzelf kunnen voortplanten. Het gaat niet om de ge-3D-printe levende inkt die zichzelf kan vermenigvuldigen, maar om Xenobots, die lijken op de Afrikaanse kikker Xenopus Laevis. Xenobots zijn synthetische levensvormen en zijn opgebouwd uit huidcellen en hartcellen van kikker-embryo’s.

Het zijn geen kikkers, maar hebben er dus wel eigenschappen van. De cellen zijn door een computer ontworpen om taken te verrichten zoals objecten duwen en bewegen. Dankzij kinematische replicatie kunnen deze robots zich voortplanten en dat brengt natuurlijk de nodige ethische dilemma’s met zich mee. In ieder geval is het bijzonder dat het kan en we zijn benieuwd hoe dit verder ingezet zal worden.

Dit weekend: de Grand Prix van Jeddah: zo klinkt de safety car

De safety car in de Formule 1 blijft fascineren. De keihard scheurende auto heeft echter nog een geheim dat veel mensen zich nooit hebben gerealiseerd: hij klinkt geweldig. In de onderstaande video kun je dat goed horen. Fijn dat we een demonstratie krijgen, want dit geluid komt doorgaans niet boven de hoge tonen van de Formule 1-bolides uit. Dus, geluid aan en even genieten:

Steeds minder bont te zien en te koop

Het dragen van bont kan echt niet meer. Je hebt namelijk geen dood dier nodig om warm te blijven. Daarom zijn we blij dat het steeds minder normaal wordt om bont te dragen. Op de catwalk zie je het gelukkig nog maar zelden en nu liet ook het grote modetijdschrift Elle weten te ‘stoppen met het promoten van bont’. Je ziet dus geen bont meer in de wereldwijde edities van de tijdschriften van Elle. Gelukkig maar! We hopen dat nog veel modebladen dit voorbeeld volgen.

Nachtje IKEA pakt goed uit

Een bizar nieuwtje: in het Deense Aalborg hebben klanten en medewerkers van IKEA een nacht in het filiaal doorgebracht omdat ze waren ingesneeuwd. Door een sneeuwstorm kon niemand het pand meer verlaten. Gelukkig is er aan eten, drinken en bedden bij IKEA geen gebrek dus maakten ze er met z’n allen gewoon het beste van. De winkelmanager bood iedereen een maaltijd aan en slapen gebeurde in de showroom. Klinkt bijna als iets wat we zelf ook eens willen meemaken.

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land. Ze leest dan ook veel reisverhalen om inspiratie op te doen en schrijft graag haar eigen belevenissen op. Omdat ze vindt dat elke plek iets bijzonders heeft, reist ze voor Travelvalley overal naartoe. Ook in haar vrije tijd ontdekt ze graag de wereld en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.

Verder lezen over Games

Dit zijn de vier ‘gemene’ emotes die je kunt uitschakelen in Fortnite

Epic Games wil dat de goede vibes in Fortnite bewaard blijven en maakt het daarom mogelijk om vier wat minder leuke emotes niet meer te tonen.

Gaming23.04.2024

Dit zijn de vier ‘gemene’ emotes die je kunt uitschakelen in Fortnite

AI is gearriveerd in gaming – hoe wordt de technologie gebruikt?

De AI-hype brak pas echt uit met modellen als ChatGPT. Kunstmatige intelligentie is echter geen nieuwe rage op de markt! In 1996 gebruikte de schaakcomputer “DeepBlue” bijvoorbeeld zijn veldstukken om de koning van toenmalig wereldkampioen Garry Kasparov schaakmat te zetten.

Gaming17.04.2024

AI is gearriveerd in gaming – hoe wordt de technologie gebruikt?

Zo ziet de trailer van Grand Theft Auto 6 eruit in het echt

De trailer van Grand Theft Auto 6 is al een tijdje uit. Er is nu een imitatie van de trailer die zo spot-on is, dat je hem moet zien.

Gaming15.04.2024

Zo ziet de trailer van Grand Theft Auto 6 eruit in het echt

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

Netflix komt met een extra uitgebreide versie van Dead Cells. Alsof de game niet al genoeg tijd opslokte. Maar met plezier hoor.

Gaming11.04.2024

Netflix Games Review: Dead Cells is lekker hardcore

​Zo omzeil je drukke servers in Call of Duty

Is een van je grootste frustraties over Call of Duty dat je in drukke games wordt geplaatst, terwijl je het liever wat rustiger en overzichtelijker hebt? Daar zijn oplossingen voor. We lichten er eentje uit: een VPN gebr...

Gaming28.03.2024

​Zo omzeil je drukke servers in Call of Duty

Sonic krijgt zijn eigen Fall Guys-achtige game: Sonic Toys Party

Fall Guys is een geweldige game, Sonic is een geweldige gamereeks: het is dus niet zo heel gek dat de makers van het aankomende spel Sonic Toys Party zich hevig hebben laten inspireren door Fall Guys. Het wordt een mobie...

Gaming26.03.2024

Sonic krijgt zijn eigen Fall Guys-achtige game: Sonic Toys Party

Netflix Games-review: Immortality speelt weg als een film

Ze is een vergeten actrice die er een nogal heftige levensstijl op nahoudt: Marissa Marcel (gespeeld door Manon Gage) en jij moet natuurlijk volledig in het leven van deze gevallen ster duiken, want er is wat mysterie om...

Gaming20.03.2024

Netflix Games-review: Immortality speelt weg als een film

De Steam Deck-introductie was gefilmd met.. Steam Deck-belichting

De introductievideo van de Steam Deck OLED gaf het al een beetje weg: het nieuwe apparaat werd aangelicht door... zijn eigen broers en zussen. De videomakers van Valve hadden een soort bol gemaakt van Steam Decks en die...

Gaming20.03.2024

De Steam Deck-introductie was gefilmd met.. Steam Deck-belichting

Verder lezen over Ikea

Het nieuwe gamingmeubel van IKEA klap je gewoon weg

IKEA heeft een nieuwe doelgroep op het oog: gamers. En een van zijn nieuwe Brannboll-meubels klap je snel weg als er iemand komt.

Gaming16.04.2024

Het nieuwe gamingmeubel van IKEA klap je gewoon weg

Led-strips: 5 x leuke dingen waarvoor je ze kunt gebruiken

Led-strips: of je ze nou duur hebt van Philps Hue, goedkoop van Action of de allernieuwste van IKEA: ze doen uiteindelijk allemaal wel ongeveer hetzelfde. Ze verlichten je kamer niet zodanig dat je waarschijnlijk geen ge...

Gadgets10.11.2023

Led-strips: 5 x leuke dingen waarvoor je ze kunt gebruiken

​IKEA bestaat 80 jaar: 8 bijzondere wetenswaardigheden

28 juli, morgen, bestaat de Zweedse meubelgigant IKEA tachtig jaar. Het was in 1943 dat Ingvar Kamprad Älmhult oprichtte: een Zweeds postorderbedrijf. Hoewel Kamprad in 2018 is overleden, is zijn legacy heel duidelijk....

Nieuws27.07.2023

​IKEA bestaat 80 jaar: 8 bijzondere wetenswaardigheden

​De IKEA-app laat je je huis inrichten met AI

IKEA is altijd al een bedrijf geweest dat razendsnel innovaties implementeert. We zagen het met het in augmented reality kunnen weergeven van meubels, maar nu lijken allerlei tools samen te komen in de Kreativ-tool van I...

Online03.05.2023

​De IKEA-app laat je je huis inrichten met AI

IKEA komt met een supergoedkope speaker die 80 uur meegaat

De Zweedse meubelgigant IKEA komt met een goede oplossing voor mensen die graag zingen onder de douche. Het introduceert een speakertje dat 80 uur meegaat op één keer opladen en waterbestendig is. Ideaal om een nummer...

Gadgets18.03.2023

IKEA komt met een supergoedkope speaker die 80 uur meegaat

IKEA’s hub om slimme apparaten mee te bedienen is nu beschikbaar

In mei van dit jaar was er al de aankondiging dat IKEA de markt zou gaan betreden met een eigen smarthomehub waarmee je de Tradfri-productlijn kunt beheren. Vandaag maakt IKEA bekend dat de Dirigera hub vanaf nu ook verk...

Gadgets03.11.2022

IKEA’s hub om slimme apparaten mee te bedienen is nu beschikbaar

​Smarthomestandaard Matter wordt 3 november gelanceerd

De nieuwe smarthomestandaard Matter verschijnt op 3 november. Het is met Matter de bedoeling dat producten van onder andere Google, Apple en Amazon naadloos met elkaar kunnen communiceren.

Gadgets09.10.2022

​Smarthomestandaard Matter wordt 3 november gelanceerd

​IKEA komt met een Swedish House Mafia-platenspeler

Het Zweedse IKEA komt met een platenspeler. Het gaat om Obegränsad en hij is gemaakt in samenwerking met Swedish House Mafia. Het is voor het eerst dat IKEA met een platenspeler op de proppen komt, maar het speelt helem...

Gadgets14.06.2022

​IKEA komt met een Swedish House Mafia-platenspeler