Het laatste seizoen van La Casa de Papel nu op Netflix

Het laatste seizoen van La Casa de Papel nu op Netflix

De puzzel wordt opgelost en misschien wel heftiger dan ooit

Vorig artikel Volgend artikel

Het is eindelijk zover. Netflix knalt vandaag de laatste afleveringen van de populaire hitserie La Casa de Papel (internationaal bekend als Money Heist) in een keer live. Daarna is het over en uit. De bedenkers hebben zelf aangegeven dat er geen vervolg meer mogelijk is. Dat betekent dus letterlijk exit, el fin, het is over en out voor Sergio Marquina, bekend als El Profesor en al zijn populaire volgelingen.

We gaan weer bingen

Waarschijnlijk, gaat vrijwel iedereen, het slotakkoord van La Casa de Papel bingen. Na al die jaren, ontelbare afleveringen, soms opgerekt, soms volstrekt overbodig omdat het meer van hetzelfde was, maar altijd met een cliffhanger waardoor je bleef kijken, wil je dit zien. La Casa de Papel is een verslaving, uiteindelijk willen we allemaal weten hoe dit allemaal mogelijk is. Er zijn ontelbare vragen die in de laatste reeks allen worden beantwoord. Er zijn nog heel wat puzzelstukjes.

Het zal bloederig en waarschijnlijk behoorlijk emotioneel worden. De acteurs die allen een brief hebben gekregen met daarin hun einde in de serie hebben het er allemaal moeilijk mee gehad. Niemand wist tijdens de opnames welke scènes uiteindelijk zouden worden gekozen. Het blijft drijfzand want de makers van Game of Thrones hebben pek en veren over zich heen gekregen met hun slotakkoord. Nog steeds loopt hier de discussie over of de aflevering opnieuw moet worden gemaakt.

Laatste_seizoen_La_Casa_de_Papel_vrouwen
La Casa de Pale, Tokio, Lisboa/Raquel en Stockholm
Laatste_seizoen_La_Casa_de_Papel-mannen
Amigos La Casa de Papel

Wie gaan het overleven?

Beide series mag je niet vergelijken (Game of Thrones is overigens voor een groot deel in Spanje gefilmd) maar er zijn wel overeenkomsten. La Casa is inmiddels zo groot dat een eenvoudig einde ondenkbaar is. En al denk je dan, ok niemand gaat dit overleven, kan het voor een aantal wel degelijk goed aflopen. Uiteindelijk zijn de vrijgegeven uitspraken van de hoofdrolspelers mede onderdeel de marketing van La Casa de Papel.

Trendsetter

De serie is een trendsetter voor buitenlandse producties geworden bij Netflix. Toen La Casa de Papel voor het eerst verscheen op Netflix waren eigenlijk alleen de Scandinavische thrillers als buitenlandse producties (niet Engelstalig) populair op de betaalzender. Een Spaanse serie die alle records wist te breken was wel degelijk een sensatie. Hierna volgden vele andere Spaanse hitseries waaronder… Vandaag zijn we zo ver dat ook Koreaanse producties door het dak gaan. La Casa de Papel heeft echt voor een doorbraak gezorgd. De enige vraag blijft of ze de serie vanwege het succes niet onnodig lang hebben gemaakt.

Het einde van La Casa de Papel

Over vijf afleveringen weten we het. We nemen definitief afscheid van El Profesor, Berlin, Tokio, Nairobi, Denver, Rio, Stockholm, Arturito, Helsinki, Palermo, Manilla en al die anderen. We gaan ze missen maar er moest een einde komen aan deze serie.

Voor wie nog nooit heeft gekeken naar La Casa de Papel is het nu wel het moment om met deze serie de wintermaanden door te komen. Ga niet teveel zitten zoeken op Google, sla alle commentaren en recensies over, die bevatten echt veel te veel spoilers en laat je meeslepen in de soms geniale bedenksels van El Profesor, je wordt vanzelf verliefd op de karakters.

El_Professor_La_Casa_de_Papel
De man waar de hele serie om draait, El Profesor.
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....