Entertainment24.12.2017

Netflix-serie La Casa de Papel: de meest perfecte roof ooit


absolute must see

De Spaanse 13-delige serie La Casa de Papel gaat je deze kerst een volle dag kosten. In de serie gaat een letterlijk samen geraapt zootje dieven aan de met maar liefst 2,4 miljard euro aan de haal. Als je iets gaat stelen, doe het dan gelijk ook goed, moeten ze hebben gedacht.

Voor deze diefstal laten zij zich samen met een groep gijzelaars opsluiten in de Koninklijke Munt van Spanje met als uiteindelijk doel een buit van 2,4 miljard euro. Wat hun aanpak anders maakt dan alle eerdere inbraken is niet om geld te stelen maar om het zelf te drukken.

Ondertussen manipuleert een mysterieus personage – zichzelf El Profesor noemend – de politie om dit geniale plan uit te voeren. In de elf dagen van opsluiting in de Munt hebben ze af rekenen met een elite team van de Spaanse politie en moeten ze ook 67 gijzelaars in bedwang weten te houden. We gaan natuurlijk nog niet verklappen of ze hier ook daadwerkelijk in gaan slagen.

De serie zit vol met adrenaline, sterke emoties van de hoofdrolspelers en de nodige actie. Genoeg ingrediënten voor een spannende serie over de grootste roof in de geschiedenis. La Casa de Papel heeft een verrassend einde. Inmiddels is al bekend dat er een tweede seizoen gaat komen.

Spaans in plaats van Scandinavisch

Het is weer even iets anders, want het is een Spaanse serie. Dankzij of moet je zeggen door Netflix raken we eraan gewend om series en films ook in een andere taal als het gebruikelijke Engels, Duits of Frans te bekijken. Wat je merkt is dat het weinig uit maakt en het geen andere kijkervaring oplevert. Maar dat wisten we eigenlijk al langer nadat je als liefhebber van Scandinavische thrillers inmiddels wel gewend bent geraakt aan Zweeds, Fins en de andere talen uit het noorden. Opvallender is dat je wel de cultuur van het land waarin de serie/film is opgenomen gaat ervaren. Van de ingetogenheid van Scandinavische series is bij La Casa de Palel wat dat betreft weinig te merken en dat maakt het kijken naar een buitenlandse serie alleen maar leuker.

Update voor ‘Spaanse’ kijkers

De serie kent in Nederland 13 afleveringen. In Spanje stonden er 15 afleveringen op het programma. Niet duidelijk is of de opbouw van de serie en de lengte van de afleveringen hierdoor anders is. Beide series, zowel in Nederland als Spanje hebben wel hetzelfde seizoenseinde.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Netflix

Disney wil Disney+ verslavender maken en doet Netflix na

Disney wil zijn streamingdienst verslavender maken en doet daarom Netflix na met een persoonlijkere ervaring.

Entertainment17.07.2024

Disney wil Disney+ verslavender maken en doet Netflix na

Stranger Things seizoen 5: dit is het eerste beeld

Seizoen 5 van Stranger Things is in de maak. Het is het laatste en we zijn er eigenlijk nog niet klaar voor om afscheid te nemen van Hawkins.

Entertainment16.07.2024

Stranger Things seizoen 5: dit is het eerste beeld

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Welke True Crime-series zijn er recenter verschenen op Netflix? En welke daarvan zijn echt de moeite waard? We noemen er 10. 

Entertainment03.07.2024

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Netflix stopt waarschijnlijk met zijn Basic-abonnement

De streamingdienst stopt in meerdere landen met het aanbieden van dit goedkoopste Basic-abonnement. Misschien ook in Nederland.

Entertainment03.07.2024

Netflix stopt waarschijnlijk met zijn Basic-abonnement

Ja, The Man with 1000 Kids gaat over een Nederlander

Vaak beginnen mensen bij meer dan 3 kinderen al te verzuchten: jeetje, wat veel. Moet je nagaan als je er niet 4 hebt, maar 1000.

Entertainment28.06.2024

Ja, The Man with 1000 Kids gaat over een Nederlander

Gratis Netflix is misschien wel dichterbij dan je denkt

Netflix overweegt het aanbieden van een gratis abonnement, waarbij je als tegenprestatie advertenties moet kijken. Het wil hiermee alles uit de markten halen waar het nog niet op zijn top is.

Entertainment25.06.2024

Gratis Netflix is misschien wel dichterbij dan je denkt

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix is een goede streamingdienst, maar dat betekent niet dat je er voor altijd lid van moet blijven. Redenen genoeg om te stoppen.

Entertainment12.06.2024

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Niet schrikken als je homescherm van Netflix er anders uitziet: het lijkt namelijk afscheid te willen nemen van zijn rechthoekige tegels.

Entertainment07.06.2024

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders