Led-strips: 5 x leuke dingen waarvoor je ze kunt gebruiken

Led-strips: 5 x leuke dingen waarvoor je ze kunt gebruiken

Vorig artikel Volgend artikel

Led-strips: of je ze nou duur hebt van Philps Hue, goedkoop van Action of de allernieuwste van IKEA: ze doen uiteindelijk allemaal wel ongeveer hetzelfde. Ze verlichten je kamer niet zodanig dat je waarschijnlijk geen gewoon licht aan hoeft te doen, maar ze weten wel bepaalde delen van de kamer kleurrijk aan te lichten voor een spannend, stijlvol effect. Dit zijn goede plekken voor zo’n led-strip.\

Ormanäs led-strip

We hebben een primeur bij IKEA, want de Ormanäs RGB led-strip is alleen in ons land verkrijgbaar. Het ‘apparaat’ kost 29,99 euro en daarvoor heb je een flinke rol ‘lint’ met leds. Het kan via de Dirigera-smarthub samenwerken met HomeKit, maar ook los daarvan. Heel tof, een led-strip, maar wat kun je er nu precies mee?

1. Je wc-pot verlichten

Je moet wel even kijken of je led-strips tegen water kunnen, want dat kunnen ze niet allemaal, maar je zou ze in je wc-pot kunnen doen. Dat geeft een heel tof effect en maakt de wc er ineens heel futuristisch van. Bovendien zie je bij bepaalde kleuren ook wat minder vlekken, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor je wc. Sowieso leuk voor een feestje.

2. Je gameroom

Als je streamt op Twitch, of als je gewoon een echte gamerkamer wil maken, dan kun je zo’n led-strip mooi onder een plank plakken. Op die manier wordt de plank mooi bijgelicht en lijkt hij wel te zweven. Zeker als je een bepaalde game speelt, zoals een onderwatergame, kan dat licht een bijdrage leveren aan de sfeer: het kan namelijk ook blauw schijnen.

3. Je drankcollectie

Je ziet het wel eens in mooie bars: een drankcollectie die dan van de onderkant wordt aangelicht, waardoor je een spectaculair en bijna ‘engelachtig’ effect krijgt. Een sexy rode kleur om je flessen Bacardi en Smirnoff aan te lichten en de gasten op je feestje weten precies waar ze moeten zijn als ze zichzelf iets willen inschenken.

4. Je televisie - 'ambilight'

Heb je geen ambilight, maar vind je het wel mooi als je televisie wat licht uitstraalt? Er zijn led-strips die ook echt als ambilight kunnen meekleuren met het beeld, maar ook een gewone variant is heel geschikt om achter je televisie te bevestigen. Op die manier straalt er wat licht vanaf, al is dit dus wel een kleur. Voordeel is wel dat je die kleur kunt aanpassen, dus als jij met de F1-wedstrijd graag je Ferrari-rood wil laten zien, dan kun je dat gewoon met je led-strip doen.

5. Je bed verlichten

Led-strips zijn echte sfeermakers en waar je misschien normaal een soort TL-achtige lamp in de slaapkamer hebt, of een klein nachtlampje, biedt zo’n led-strip net even wat meer sfeer. Je maakt het bed meteen nog meer het middenpunt van de kamer en het ziet er heel stijlvol en sexy uit.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...