IKEA komt met een supergoedkope speaker die 80 uur meegaat

IKEA komt met een supergoedkope speaker die 80 uur meegaat

Vorig artikel Volgend artikel

De Zweedse meubelgigant IKEA komt met een goede oplossing voor mensen die graag zingen onder de douche. Het introduceert een speakertje dat 80 uur meegaat op één keer opladen en waterbestendig is. Ideaal om een nummer van maximaal 5 minuten aan te zetten en te zorgen dat je duurzaam doucht. Bovendien is het ook een heel goedkoop ding: hij kost maar 15 euro.

IKEA luidspreker

Niet met Sonos

IKEA maakt natuurlijk al jaren met Sonos speakers in allerlei originele vormen, maar zelf staat het niet echt bekend om zijn geweldige speakers. Mensen gaan als ze een Bluetooth-luidsprekertje zoeken toch meestal op zoek naar een Sonos Roam of een JBL-apparaat. Of ze gebruiken gewoon hun smartphone, al is de kans dat je je speakers opblaast wel wat groter en mis je dan wat bass. Bovendien neem je bij die speakers waarschijnlijk toch minder snel het risico om ze bij water te gebruiken.

IKEA springt nu in een gat, want het komt met een speakertje dat én klein is, én waterbestendig, én dus ook vrij lang meegaat op één keer opladen: 80 uur. De luidspreker verschijnt in de Vappeby-lijn. De speaker is niet alleen waterdicht, ook stofdicht, waardoor je hem ook zou kunnen meenemen naar het strand. Hem meenemen in het zwembadwater is misschien wat ver gaan, maar hij kan prima op de badrand staan met zijn IP67-classificatie. Hij kan in principe een half uur ondergedompeld worden in water zonder problemen, maar deze tests worden wel altijd met gewoon water gedaan, in plaats van bijvoorbeeld zoutwater of chloorwater.

ikeaspeaker

IKEA Vappeby-speaker

De reden dat deze speaker zo waterdicht is heeft onder andere te maken met het gebruikte materiaal, dat ook wordt gebruikt voor bijvoorbeeld sekstoys: siliconen. Het gaat om een coating die water en stofbestendig is. Je kunt hem bovendien (net als JBL-speakers) koppelen aan een andere IKEA Vappeby-speaker, waardoor je het geluid stereo kunt maken. Schuilt er nog een addertje onder het gras? IKEA stopt geen USB-C-kabel in het doosje bij deze speaker. Echter heeft inmiddels iedereen die zo’n speakertje zou kopen waarschijnlijk allang zo’n draadje thuis: die gebruik je immers ook voor het opladen van de smartphones die de laatste jaren zijn verschenen.

Vappeby voor in de douche (onder andere natuurlijk) is te koop vanaf april in de kleuren zwart, rood en geel, met koord om hem aan je tas of in de douche te kunnen ophangen.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...