Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.
Barbecueën kan heel goed vegetarisch, maar traditioneel gezien wordt deze vorm van koken gezien als het summum voor vleeseters. Kijk bijvoorbeeld maar naar een Netflix-serie als Barbecue Showdown. Maar wat die koks als voordeel hebben, dat is dat ze het beste vlees kunnen kiezen. Gelukkig kun jij je gasten ook wegblazen met je vlees.
Kies een goede kwaliteit
Je kunt natuurlijk naar de supermarkt kachelen en daar wat vlees meenemen, maar we weten allemaal dat dat lang niet de kwaliteit haalt van de slager. Gelukkig hoef je ook geen slager te zoeken, want je kunt gewoon terecht bij een online slager. Hierbij kun je rustig bekijken welk vlees er is en wat je wil, en krijg je het goed en wel opgestuurd in vacuumzakken om het verser dan vers te bewaren. Online hebben ze allerlei soorten vlees: van biefstukken tot wagyu-burgers. Je kunt zo luxe gaan als je zelf wil.
Kies voor een smaakvolle rub
Vlees kan van zichzelf lekker smaken, maar vaak zijn het toch de sauzen en kruiden die het doen. Je kunt bij veel goede kookwinkels heerlijke rubs kopen om het vlees even goed in te masseren en van een extra speciale smaak te voorzien. Maak er ook nog een goede saus bij en je kunt je gasten echt wegblazen met een veelvoud aan geweldige smaken. Je kunt bijvoorbeeld bij inamood kijken voor een veelvoud van smaakvolle rubs.
Loop niet weg
Vaak denken mensen dat de BBQ werkt als een oven, maar niets is minder waar. Je moet echt actief bezig gaan met je vlees om te zorgen dat het perfect gebakken is. Dat betekent niet weglopen, niet minutenlang op je telefoon turen, maar met BBQ-tools in de hand en een schort om fully focused op je vlees zijn. Zo houd je zelf in de gaten hoe het met de garing gaat en een eventueel knapperige buitenkant met heerlijke grillijnen en die typsche BBQ-rooksmaak. Genieten, maar loop niet weg: er bestaan weinig ergere dingen dan aangebrande, goede stukken vlees.
Uiteindelijk ziet goed vlees er natuurlijk pas echt goed uit als de presentatie een beetje klopt. Leg het netjes op elkaar in plakjes neer, of zorg voor luxe broodjes om een mooie hamburger te bouwen. BBQ kan natuurlijk ook heel losjes zijn, maar geef je echt een BBQ voor veel mensen dan is een mooi aangeklede tafel met sauzen, maar ook het aantrekkelijk neerleggen van het vlees een goede manier om mensen te verleiden tot het ervaren van het lekkerste vlees, perfect gebakken door jou..
[Fotocredits – alina © Adobe Stock]
Verder lezen over Food
Coffee corner05.03.2024
Douwe Egberts oudste spaarprogramma van Nederland wordt 100 jaar
Nieuws07.02.2024
KLM zet AI in tegen voedselverspilling
Gadgets16.01.2024
Domino’s DxB: een e-bike met ingebouwde pizza-oven
Het is wel nog een demo-modelNieuws19.09.2023
HelloFresh en Nierstichting gaan voor minder zout
Nieuws31.08.2023
Volkswagen verhoort curryworst smeekbedes
DC Business03.07.2023
Een eigen restaurant beginnen? Hier moet je op letten
Nieuws20.06.2023
The GlenDronach, Schotse whisky met Spaanse roots
Lifestyle30.05.2023
Deze zomerse activiteiten mogen niet ontbreken van jouw summer-bucketlist
Verder lezen over Online Shop
Online26.04.2024
Webshop Shein moet oppassen met namaakkleding door EU-regels
Online09.04.2024
Direct betalen via iDEAL hoeft niet meer: nu kan het in drieën
Online27.03.2024
5 tips zodat je bij online shoppen niks retour hoeft te sturen
Online14.03.2024
Amazon laat AI nu de productpagina’s maken voor verkopers
Online11.03.2024
Webshops pas op: de nieuwe cookiewet wordt volop overtreden
Nieuws04.03.2024
Hoe je vele honderden euro’s per jaar kunt besparen op boodschappen
DC Business22.02.2024
Een goed kassasysteem: de must voor iedere winkel eigenaar
Online25.01.2024