DC Business03.07.2023

​Een eigen restaurant beginnen? Hier moet je op letten


Sta je graag in de keuken en kun je ook nog eens goed koken? Dan droom je er misschien van om een eigen restaurant te beginnen. Een spannende onderneming, zeker als je nog niet eerder voor jezelf gewerkt hebt. Voordat je de knoop doorhakt, wil je ongetwijfeld weten waar je allemaal op moet letten. Daarom zijn wij voor jou op onderzoek uitgegaan. In deze tekst vertellen we je dan ook waar je op moet letten als je een eigen restaurant begint.

Concurrentie

Voordat je besluit een eigen restaurant te beginnen, is het verstandig om naar de concurrentie te kijken. Ben je van plan om een je in een stad te vestigen? Dan heb je over het algemeen meer concurrentie dan wanneer je in een (iets) kleinere plaats gaat zitten. Toch betekent dit niet dat je een stad per definitie moet vermijden. Als je een bijzonder concept of menu hebt, kan het zelfs bijzonder interessant zijn om je in een stad te vestigen.

Locatie

Heb je een plaats op het oog waar je een restaurant wilt openen en denk je dat er voldoende vraag is naar het eten dat je aanbiedt? Ga dan op zoek naar een geschikte locatie. Neem hier de tijd voor, want het is belangrijk dat je een plek vindt die goed bereikbaar is en waar veel mensen langskomen. Laat je hierbij niet te veel leiden door de prijs. Je kunt namelijk een bedrijfslening aanvragen om een restaurant te kopen. Hierdoor hoef je niet alles met eigen geld te betalen.

Financiën

Wie een eigen restaurant wil beginnen, kijkt ook naar het financiële plaatje. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar helaas verdiept lang niet iedereen zich hier even goed in. Het risico hiervan is dat jij je deuren misschien al snel weer moet sluiten. Zorg er daarom voor dat je alle kosten in kaart brengt voordat je de knoop doorhakt.

Kijk eventueel ook of er manieren zijn waarop je kunt besparen. Ben je van plan om een pand te kopen? Dan kun je misschien zonnepanelen installeren, zodat je zelf stroom opwekt. Dit is een flinke investering, maar je kunt ook een zakelijke financiering aanvragen. Je hoeft in dat geval geen groot bedrag in één keer te betalen, maar betaalt maandelijks een vast bedrag. Hierdoor blijft er genoeg geld beschikbaar voor andere zaken.

Hygiëne

Het spreekt voor zich dat hygiëne een belangrijk aandachtspunt is als je een eigen restaurant wilt beginnen. Zoek uit wat de eisen zijn waar je aan moet voldoen en bedenk of dit mogelijk is op de plek die jij op het oog hebt. Heb je een pand gevonden en zit hier al een keuken in? Kijk dan of je deze makkelijk schoon kunt houden. De kans dat de hygiëne in het geding komt, is dan een stuk kleiner.

Kwaliteit

Weten gasten de weg naar jouw restaurant goed te vinden? Dan betekent dit niet dat je niets meer hoeft te doen. Je moet namelijk altijd op de kwaliteit letten als je een eigen restaurant hebt. Zorg er in eerste instantie voor dat de kwaliteit van het eten goed is, maar zorg er ook voor dat gasten van de beste service genieten. Als je de kwaliteit hoog weet te houden, is de kans een stuk groter dat je restaurant een lang leven beschoren is.

[Fotocredits – Rawpixel.com © Adobe Stock]

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Food

Zo haal je magnesium uit je voeding

Ben je wat meer aan het sporten, heb je last van je zenuwen of wil je gewoon bijdragen aan een goede gezondheid? Dan is magnesium uit voeding een essentieel mineraal om je lijf te helpen.

Lifestyle17.06.2024

Zo haal je magnesium uit je voeding

De drie meest bedenkelijke ‘kwaliteiten’ van comfortfood!

Comfortfood is ultrabewerkt voedsel waarvan de verschillende ingrediënten zo op het oog nauwelijks nog te herkennen zijn. Gebruikte ingrediënten zijn doorgaans op een industriële wijze opgewerkt om bepaalde wenselijke bestanddelen of structuren te verkrijgen.

Online14.06.2024

De drie meest bedenkelijke ‘kwaliteiten’ van comfortfood!

Hoe crashdiëten en light-producten averechts lijken te werken

Light-producten zijn tegenwoordig nauwelijks meer weg te denken uit ons voedselassortiment. Bepaalde voedingsmiddelen worden tegenwoordig gezoet met laagcalorische kunstmatige zoetstoffen ter vervanging van het hoogcalorische suiker.

Nieuws13.05.2024

Hoe crashdiëten en light-producten averechts lijken te werken

Geen alternatieven voor gezond eten, weinig snoepen en regelmatig bewegen
Douwe Egberts oudste spaarprogramma van Nederland wordt 100 jaar

Heerlijk om in dit techno tijdperk even een berichtje te maken over een 100-jarig fenomeen. Gisteren was het namelijk precies 100 jaar geleden dat Douwe Egberts haar legendarische spaarprogramma lanceerde. Het sparen van...

Coffee corner05.03.2024

Douwe Egberts oudste spaarprogramma van Nederland wordt 100 jaar

KLM zet AI in tegen voedselverspilling

KLM zorgt ervoor dat ze aan boord van vliegtuigen minder voedsel verspillen door het toepassen van kunstmatige intelligentie. AI-programma’s stellen de vliegmaatschappij in staat beter te voorspellen hoeveel passagiers...

Nieuws07.02.2024

KLM zet AI in tegen voedselverspilling

Domino’s DxB: een e-bike met ingebouwde pizza-oven

Domino’s blijft innoveren en nieuwe manieren bedenken voor maaltijdbezorging. De volgende stap is Domino’s DxB, een e-bike die speciaal is ontwikkeld om kwaliteit en warmte te waarborgen tijdens het bezorgen van pizz...

Gadgets16.01.2024

Domino’s DxB: een e-bike met ingebouwde pizza-oven

Het is wel nog een demo-model
HelloFresh en Nierstichting gaan voor minder zout

HelloFresh is een populaire maaltijd bezorgservice, vooral bij werkende millennials. Elke week een doos met een aantal kant en klare ingrediënten en de bijbehorende recepten. Kruiden, zoals zout en peper, moet je zelf t...

Nieuws19.09.2023

HelloFresh en Nierstichting gaan voor minder zout

Volkswagen verhoort curryworst smeekbedes

Iets meer dan twee jaar geleden besloot Volkswagen dat het tijd was om de bedrijfskantine van het bedrijf te ontdoen van vlees. Een van de populairste lunchsnacks wat nota bene de Volkswagen Curryworst. Inderdaad, een wu...

Nieuws31.08.2023

Volkswagen verhoort curryworst smeekbedes