Nieuws19.09.2023

HelloFresh en Nierstichting gaan voor minder zout


HelloFresh is een populaire maaltijd bezorgservice, vooral bij werkende millennials. Elke week een doos met een aantal kant en klare ingrediënten en de bijbehorende recepten. Kruiden, zoals zout en peper, moet je zelf toevoegen. Om de maaltijden nog wat gezonder te maken gaat HelloFresh, samen met de Nierstichting, experimenteren met een aantal zogenoemde zoutbewuste maaltijden.

Minder zout is gezonder

Het doel is om mensen bewuster te maken van het feit dat ze doorgaans – en dat geldt volgens de Nierstichting voor 85 procent van de bevolking – te veel zout eten. Een gewoonte die tot onherstelbare nierschade kan leiden. De Nierstichting zet zich daarom al langer in voor een zoutbewust leven. De samenwerking met HelloFresh is daar ook een onderdeel van.

In de box van HelloFresh die klanten van de maaltijdbezorger in de week van 23 t/m 29 september ontvangen kunnen klanten onder andere kiezen voor drie gevarieerde, zoutbewuste, recepten. Twee weken later, in de box van 7 t/13 oktober volgen er nog eens twee recepten waarbij bewust minder zout is voorzien. Deze recepten staan in de lijst van HelloFresh in die weken te boek als ‘Nierstichting keuze’ en ‘zoutbewust’.

HelloFresh voegt een aantal `zoutbewuste` maaltijden toe aan haar recepten.
HelloFresh voegt een aantal `zoutbewuste` maaltijden toe aan haar recepten.

Een mooi initiatief, al benadrukt de Nierstichting wel dat de zoutbewuste recepten van HelloFresh niet specifiek voor nierpatiënten gemaakt zijn. Ze zijn dus puur bedoelt om gezonde mensen bewuster te maken van het feit dat het gebruik van minder zout maaltijden niet minder lekker maken.

De ‘IKEA’ van de maaltijdbezorgers

De maaltijden van HelloFresh, voor wie het misschien niet weet, zijn niet kant-en-klaar, zoals je bij onder andere Thuisbezorgd kunt bestellen. Nee, HelloFresh is een soort IKEA voor het avondeten; ‘some assembly required’. Ofwel, je krijgt de ingrediënten en mag zelf koken. Op zich handig, want je koopt nooit te veel ingrediënten, die vervolgens liggen te verpieteren in de (koel)kast of garage.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!

Verder lezen over Food

Douwe Egberts oudste spaarprogramma van Nederland wordt 100 jaar

Heerlijk om in dit techno tijdperk even een berichtje te maken over een 100-jarig fenomeen. Gisteren was het namelijk precies 100 jaar geleden dat Douwe Egberts haar legendarische spaarprogramma lanceerde. Het sparen van...

Coffee corner05.03.2024

Douwe Egberts oudste spaarprogramma van Nederland wordt 100 jaar

KLM zet AI in tegen voedselverspilling

KLM zorgt ervoor dat ze aan boord van vliegtuigen minder voedsel verspillen door het toepassen van kunstmatige intelligentie. AI-programma’s stellen de vliegmaatschappij in staat beter te voorspellen hoeveel passagiers...

Nieuws07.02.2024

KLM zet AI in tegen voedselverspilling

Domino’s DxB: een e-bike met ingebouwde pizza-oven

Domino’s blijft innoveren en nieuwe manieren bedenken voor maaltijdbezorging. De volgende stap is Domino’s DxB, een e-bike die speciaal is ontwikkeld om kwaliteit en warmte te waarborgen tijdens het bezorgen van pizz...

Gadgets16.01.2024

Domino’s DxB: een e-bike met ingebouwde pizza-oven

Het is wel nog een demo-model
Volkswagen verhoort curryworst smeekbedes

Iets meer dan twee jaar geleden besloot Volkswagen dat het tijd was om de bedrijfskantine van het bedrijf te ontdoen van vlees. Een van de populairste lunchsnacks wat nota bene de Volkswagen Curryworst. Inderdaad, een wu...

Nieuws31.08.2023

Volkswagen verhoort curryworst smeekbedes

​Een eigen restaurant beginnen? Hier moet je op letten

Sta je graag in de keuken en kun je ook nog eens goed koken? Dan droom je er misschien van om een eigen restaurant te beginnen. Een spannende onderneming, zeker als je nog niet eerder voor jezelf gewerkt hebt. Voordat je...

DC Business03.07.2023

​Een eigen restaurant beginnen? Hier moet je op letten

​Het is BBQ-tijd: drie tips voor goed vlees

Barbecueën kan heel goed vegetarisch, maar traditioneel gezien wordt deze vorm van koken gezien als het summum voor vleeseters. Kijk bijvoorbeeld maar naar een Netflix-serie als Barbecue Showdown. Maar wat die koks als...

Lifestyle28.06.2023

​Het is BBQ-tijd: drie tips voor goed vlees

The GlenDronach, Schotse whisky met Spaanse roots

Als liefhebber van whisky, en dan bedoel ik wel het échte goede ‘spul’, is Schotland natuurlijk dé place to be. Welnu, onlangs was ik op bezoek bij The GlenDronach. Een kleine distilleerderij in de East-Highlands,...

Nieuws20.06.2023

The GlenDronach, Schotse whisky met Spaanse roots

​Deze zomerse activiteiten mogen niet ontbreken van jouw summer-bucketlist

Nu het weer mooier en warmer weer wordt, is iedereen weer aan het uitkijken naar de zomer. Maar wat zijn nou echte activiteiten die niet mogen ontbreken van jouw summer-bucketlist? Hoe tof is het om te genieten met je vr...

Lifestyle30.05.2023

​Deze zomerse activiteiten mogen niet ontbreken van jouw summer-bucketlist