Lifestyle11.09.2021

Nederlander wil duurzamer gaan eten, maar daar niet duurder voor uit zijn


Op korte termijn wil zes op de tien Nederlanders bewuster gaan eten. Grootste reden om deze stap te zetten is de eigen gezondheid verbeteren. Alleen wil 1 op de 3 Nederlanders voor deze gezondere producten niet extra betalen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van maaltijdboxleverancier HelloFresh onder ongeveer 1.000 respondenten.

Hoewel ook in Nederland veel mensen met overgewicht kampen of suikerziekte hebben, heeft toch het merendeel het idee dat ze goed bezig zijn. Zo zegt 68% van de ondervraagden dat hun eetgewoontes verantwoord zijn. Toch wil 59% dit jaar (nog) verantwoorder gaan eten. Meest gehoorde reden zijn gezondheidsoverwegingen (40%) en als tweede argument duikt bij 15% dierenwelzijn op.

Verantwoorder eten

Diëtist bij HelloFresh, Dafna, zegt in een reactie hierop: “HelloFresh probeert haar klanten te helpen om meer verantwoord te eten. Zo hebben we een ruime keuze aan vegetarische alternatieven en bieden we nu ook een caloriebewust menu met minimaal 250 gram groenten per gerecht als vereiste aan. Onze maaltijdboxen bevatten bovendien precies de juiste hoeveelheden, zodat er niets verspild wordt.”

Duurder

Een van de redenen dat het hebben van gezondere voornemens en het daadwerkelijk uitvoeren en volhouden niet altijd lang stand houdt is voor 16% van de ondervraagden de prijs van desbetreffende producten. Van de respondenten is 30% niet bereid om meer te betalen voor dit soort producten. Zo’n 32% geeft aan 1% tot 5% extra budget hiervoor te hebben en een kleine 25% zegt bereid te zijn om hier 6% tot 10% meer voor te betalen.

Voedselverspilling

Duurzaamheidsmanager bij HelloFresh, Victor, over het tegengaan van voedselverspilling: “Ook bij HelloFresh spelen we in op het tegengaan van voedselverspilling. Doordat maaltijdboxen de juiste hoeveelheid ingrediënten bevatten, wordt voedselverspilling onder huishoudens tot een minimum beperkt. Uit grootschalig onderzoek blijkt dat er met een maaltijdbox al 21% minder voedselverspilling is dan wanneer je de boodschappen bij de winkel zou doen.”

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Food

Douwe Egberts oudste spaarprogramma van Nederland wordt 100 jaar

Heerlijk om in dit techno tijdperk even een berichtje te maken over een 100-jarig fenomeen. Gisteren was het namelijk precies 100 jaar geleden dat Douwe Egberts haar legendarische spaarprogramma lanceerde. Het sparen van...

Coffee corner05.03.2024

Douwe Egberts oudste spaarprogramma van Nederland wordt 100 jaar

KLM zet AI in tegen voedselverspilling

KLM zorgt ervoor dat ze aan boord van vliegtuigen minder voedsel verspillen door het toepassen van kunstmatige intelligentie. AI-programma’s stellen de vliegmaatschappij in staat beter te voorspellen hoeveel passagiers...

Nieuws07.02.2024

KLM zet AI in tegen voedselverspilling

Domino’s DxB: een e-bike met ingebouwde pizza-oven

Domino’s blijft innoveren en nieuwe manieren bedenken voor maaltijdbezorging. De volgende stap is Domino’s DxB, een e-bike die speciaal is ontwikkeld om kwaliteit en warmte te waarborgen tijdens het bezorgen van pizz...

Gadgets16.01.2024

Domino’s DxB: een e-bike met ingebouwde pizza-oven

Het is wel nog een demo-model
HelloFresh en Nierstichting gaan voor minder zout

HelloFresh is een populaire maaltijd bezorgservice, vooral bij werkende millennials. Elke week een doos met een aantal kant en klare ingrediënten en de bijbehorende recepten. Kruiden, zoals zout en peper, moet je zelf t...

Nieuws19.09.2023

HelloFresh en Nierstichting gaan voor minder zout

Volkswagen verhoort curryworst smeekbedes

Iets meer dan twee jaar geleden besloot Volkswagen dat het tijd was om de bedrijfskantine van het bedrijf te ontdoen van vlees. Een van de populairste lunchsnacks wat nota bene de Volkswagen Curryworst. Inderdaad, een wu...

Nieuws31.08.2023

Volkswagen verhoort curryworst smeekbedes

​Een eigen restaurant beginnen? Hier moet je op letten

Sta je graag in de keuken en kun je ook nog eens goed koken? Dan droom je er misschien van om een eigen restaurant te beginnen. Een spannende onderneming, zeker als je nog niet eerder voor jezelf gewerkt hebt. Voordat je...

DC Business03.07.2023

​Een eigen restaurant beginnen? Hier moet je op letten

​Het is BBQ-tijd: drie tips voor goed vlees

Barbecueën kan heel goed vegetarisch, maar traditioneel gezien wordt deze vorm van koken gezien als het summum voor vleeseters. Kijk bijvoorbeeld maar naar een Netflix-serie als Barbecue Showdown. Maar wat die koks als...

Lifestyle28.06.2023

​Het is BBQ-tijd: drie tips voor goed vlees

The GlenDronach, Schotse whisky met Spaanse roots

Als liefhebber van whisky, en dan bedoel ik wel het échte goede ‘spul’, is Schotland natuurlijk dé place to be. Welnu, onlangs was ik op bezoek bij The GlenDronach. Een kleine distilleerderij in de East-Highlands,...

Nieuws20.06.2023

The GlenDronach, Schotse whisky met Spaanse roots