Met de Weber SmokeFire wil je het hele jaar door barbecueën

Met de Weber SmokeFire wil je het hele jaar door barbecueën

Vorig artikel Volgend artikel

Barbecuen is normaliter iets dat je vooral in de zomer doet, als het lekker warm is, gezellig met het hele gezin de houtskool BBQ aansteken. Om vervolgens jezelf eerst vol te eten aan stokbrood voordat de kolen op de barbecue goed warm zijn. Op het moment, als hij eigenlijk nog te warm is, ga je natuurlijk het vlees erop gooien omdat het allemaal wel lang gaat duren. En dan kan je er beter bij blijven staan om op te letten of niet alles aanbrand. Andere zomerse optie is dat je lekker met een groep vrienden een barbecue gaat organiseren waarbij er ook de nodige biertjes gedronken worden, en het uiteindelijk toch vooral gaat om de gezelligheid. En lekker stuk vlees erbij is dan toch bijzaak.

Toch zijn er ook barbecues beschikbaar waarbij het meer gaat om de beleving van het barbecuen zelf, en waarbij je ook gerechten kunt maken die met een barbecue veel beter smaken. En die je ook nog eens het hele jaar door, weer of geen weer, kunt gebruiken.

Weber SmokeFire

De Weber SmokeFire is zo’n barbecue. Met dit apparaat, want dat is het als je het eenmaal in elkaar hebt staan, heb je geen houtskool of briketten meer nodig. En maakt het niet uit of het waait of regent. Dit is een houtgestookte pelletbarbecue. En met de Weber Connect Controller heb je de volledige controle over hoe jouw Weber SmokeFire-barbecue werkt. Je kunt de controller onder andere gebruiken om temperatuurinstellingen te selecteren of je kookvoortgang te bewaken. En gebruik de Weber Connect App (voor iOS of Android) om verbinding te maken met je barbecue via WiFi of Bluetooth. Eenmaal verbonden kan de Weber Connect App je vertellen wanneer het tijd is om het gerecht te draaien, te laten rusten of juist te serveren, dit allemaal via je smartphone.

weber

Gerechten voor op de Weber SmokeFire

De naam 'Smokefire' doet het natuurlijk al een beetje vermoeden, maar met deze barbeque is er geen direct contact met het vuur. En dat zorgt ervoor dat je hem voor veel meer gerechten kunt gebruiken dan een traditionele barbecue. Of het nu gaat om het grillen van een steak, het roken van een goed stuk zalm of het bakken van een taart, het is allemaal mogelijk op de SmokeFire.

Voor iedereen zonder veel inspiratie heeft Weber zelf een heel aantal gerechten die je echt uit moet gaan proberen. Van een lekkere Rib Eye, of Spareribs tot een klassiek geroosterde kip. Er zijn ook genoeg andere fora te vinden voor de lekkerste recepten. Maar het leukste is natuurlijk om zelf lekker creatief aan de gang te gaan.

Speciale functie: SmokeBoost

SmokeBoost is een smaakmodus die een extra rokerige smaak aan je eten geeft. Je gebruikt SmokeBoost bijvoorbeeld aan het begin van een low & slow bereiding. De rooksmaak dringt namelijk het beste door in koud, rauw vlees. Daarom is het belangrijk om SmokeBoost aan het begin van je bereiding te selecteren om de rokerige, houtgestookte smaak aan je eten toe te voegen. Wanneer je SmokeBoost activeert, koelt de SmokeFire af en past deze zich aan naar een temperatuurbereik tussen de 74 en 93 graden Celsius, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden.

SmokeBoost is geen setting voor je hele bereiding. Want na de SmokeBoost moet je het gerecht nog gewoon op de normale tijd en temperatuur laten garen.

Gouden tip: Door je vlees lichtjes met water of sap te besproeien wanneer je SmokeBoost gebruikt, ontstaat er een heerlijke korst op gerookt vlees.

chicken

Weber SmokeFire EX6 (2nd Generation)

Weber heeft een gigantisch aanbod aan barbecues dat varieert van gas- en houtskoolbarbecues tot elektrische en houtgestookte barbecues, nodige barbecue accessoires en zelfs Weber merchandise. Een van de nieuwste innovaties van Weber is de tweede generatie Weber SmokeFire, een houtgestookte pelletbarbecue. Een die wij zelf uit hebben kunnen proberen. En waarvan we onze bevindingen hier uiteraard nog gaan delen.

Hieronder een kort overzicht van de meest in het oog springende eigenschappen van de Weber SmokeFire:

  • Roestvrijstalen gourmet BBQ systeem grillroosters
  • Roestvrijstalen flavorizer bars
  • Temperatuurbereik van 95 tot 315 °C
  • Inclusief één vleessensor, capaciteit voor zelfs vier sensors
  • Diagnostische waarschuwingen via Weber Connect
  • Slimme grilltechnologie van Weber Connect
  • Met porselein geëmailleerde warmteverdelingsplaat
  • Wat er mogelijk is: Grillen, searing, roken, bakken, sudderen en roosteren.
Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Behalve...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies