Orkut?

1129288412orkut

Orkut?

Nog maar eens Google, het bedrijf dat ooit als zoekmachine begon, maar dat intussen steeds meer onze digitale wereld gaat beheersen, op weg naar het Google Grid. Dat is een term die anderen verzonnen hebben om te duiden - of te waarschuwen voor - wat Google allemaal aan het doen is, werkend aan de realisatie van het Grid. Volgens de tegenstanders van Google is het Grid een vleesgeworden virtuele Big Brother, en dan hebben we het over die van George Orwell, en niet die van de televisie.

Volgens Bob Cringely doet Google veel van wat het op dit moment allemaal doet vanwege een simpele reden: omdat ze het kunnen. Dankzij het superieure talent van oprichters Sergey Brin en Larry Page, en door de miljarden die met de beursgang zijn binnengehaald. Met dat geld halen ze de beste talenten van Stanford binnen, waar ze zelf summa cum laude zijn afgestudeerd, met dat geld doen ze leuke dingen. Wat ze officieel naast zoeken presenteren is op dit moment een verzameling tools die voor velen onmisbaar zijn. Ze komen zo ongeveer iedere week met iets nieuws op de proppen. Intussen is het gissen naar wat er achter de schermen op dit moment allemaal ontwikkeld wordt. Terwijl San Francisco als eerste stad in de Verenigde Staten onder een dekbed van gratis draadloze bandbreedte wordt bedekt, is deze week de nieuwste loot aan de Google boom ontloken: een RSS reader. Werkt geheel volgens de drie belangrijkste normen van Google: gratis, perfect, razendsnel. Net nu ik u Bloglines een week of wat geleden heb aangeprezen als dé perfecte online newsreader. Waar ik intussen razend nieuwsgierig naar ben is Orkut, de virtuele community die Google aan het uitbouwen is. Werkt net zoals Gmail vorig jaar alleen nog maar op uitnodiging. Wie heeft er een invite voor me?

1373924e78ab4c4c85f294e52df6b1861f465e4cLeon Krijnen

Verslaggever bij BN DeStem. Schrijft over defensie, fotografie, mensen, de zaterdag column en doet de techblog Interface. Maakt ook een serie over mooie Brabantse café's. Op Krijnen.Com publiceert hij vanaf 1995 van alles wat. Rijdt racefiets of een van zijn oldtimers, Dorus Dream, of de ouwe trouwe W 180.| Google + | Facebook | Twitter |

Reacties (9)

 • Als het goed is heb je nu een invite in je mailbox.
  Ik vind Orkut overigens een kansloze middenweg tussen een zakelijk netwerk als bv LinkedIn en OpenBC, en een entertainment-netwerk als Hyves. Het zwalkt er een beetje doelloos tussen en is al ruim en jaar langzaam aan het overlijden. Merkwaardig dat Google dit poedelprijsproject niet naar serieuze hoogtes stuwt.

  Vr 14 okt 2005, 14:21 [reply]

  • wim

  Ik "gebruik" orkut ook al een jaar of wat, maar heb er nog niet echt iets heel positiefs uitgehaald, als google er een duidelijke visie mee heeft, adviseer ik ze ongevraagd deze nu ook uit te werken omdat anders de kleine userbase die het nu heeft ook weg zal vallen.

  Vr 14 okt 2005, 15:12 [reply]

  • Henk

  haha Anders, poedelprijsproduct mag ik wel. Ben het wel met je eens dat Orkut redelijk passe is. Ken overigens weinig gebruikers. Anyway ik vind het wel een award waardig, de Nederlandse poedelprijs voor het meest nutteloze Internet initiatief van het afgelopen jaar. Kan een een happening op zich zijn naast alle zelfverheerlijkende awards die er allemaal al te winnen zijn.

  Vr 14 okt 2005, 23:31 [reply]

  • stefan

  Hoi Allemaal! Ik wil graag eens een eigen oordeel vellen over orkut. Wie wil me uitnodigen? svd80@hotmail.com

  Za 3 jun 2006, 14:13 [reply]

  • masterpeppi

  iemand nog 1 over?

  Di 4 jul 2006, 15:11 [reply]

  • rocky

  zou ook graag een invite krijgen

  Wo 4 okt 2006, 03:49 [reply]

  • mila

  zou graag ook een invite krijgen..

  Za 28 okt 2006, 13:34 [reply]

  • Guus

  Orkut staat op nummer 8 van de lijst van meestbezochte sites wereldwijd...
  Ik doe er zelf niks mee, maar blijkbaar zijn er toch wel mensen voor te porren.

  Do 23 aug 2007, 16:05 [reply]

  • rosemary guimaraes pereira
  • [website]

  hoi agoro estou com o urkut

  Za 10 nov 2007, 13:17 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines