Onze verwachtingen voor Apple’s Scary Fast-event vannacht

Onze verwachtingen voor Apple’s Scary Fast-event vannacht

Vorig artikel Volgend artikel

Je moet er even voor opblijven, maar als je een beetje een Mac-fan bent, dan doe je dat natuurlijk. Waar evenementen van Apple meestal in de Amerikaanse ochtend plaatsvinden, heeft het bedrijf nu gekozen voor een moment wat later op de dag. Dat betekent voor ons echter dat we om 01:00 uur ‘s nachts pas kunnen meegenieten (van maandag 30 oktober op dinsdag 31 oktober). Aan de andere kant zijn we dan wel alvast op 31 oktober beland, wat natuurlijk Halloween is. Daar refereert immers de titel van dit event ook aan: Scary Fast. Eng snel dus. Maar, wat is er precies eng snel? Wat kunnen we van het evenement van Apple verwachten?


Apple Scary Fast evenement

Apple heeft in september natuurlijk al nieuwe iPhones en slimme horloges aangekondigd, dus die verwachten we deze Halloween niet. Tenzij het toch ineens een oranje variant uit de hoge hoed tovert natuurlijk, wat perfect bij het griezelevent zou horen. Maar nee, de verwachting is dat Apple in deze maanden voor de feestdagen nog even met twee nieuwe computers komt: een nieuwe iMac en nieuwe Macbooks. Dat niet alleen, want daar hoort nog een aankondiging bij: een nieuwe chip.

Apple is altijd erg praktisch ingesteld en dat betekent dat het eigenlijk nooit een nieuwe chip aankondigt zonder daar ook meteen apparatuur bij te introduceren om te laten zien wat die nieuwe chip dan kan. Het past ook helemaal bij ‘Scary Fast’: wat apparaten immers snel maakt, dat is vooral de processor. Apple zou de nieuwe M3-processor lanceren. Waarschijnlijk presteren deze apps weer een stuk beter, waardoor je beter kunt multitasken en meer van je apparaat kunt vragen. De chips worden waarschijnlijk op dezelfde manier gebouwd als de A17 Pro-chip die in iPhone 15 Pro zit.


Nieuwe iMac en MacBook

De verwachting is dat een langverwachte, nieuwe iMac het paradepaardje wordt om die chip te laten zien. Het scherm zou mogelijk groter worden, al kan het ook zijn dat Apple die voor volgend jaar bewaart. Dat scherm zou 32 inch zijn en dat is een flink stuk groter dan de 24 inch die we gewend zijn. De nieuwe iMac schijnt wat wijzigingen te hebben gehad qua interne hardware en het fabricageproces zou ook veranderd zijn. Het is de vraag hoe we dat als gebruikers zullen ervaren. Het zou niet echt invloed hebben op het design van het apparaat: dat blijft redelijk hetzelfde als zijn voorganger uit 2021.

De kans is groot dat er ook nieuwe MacBooks worden aangekondigd: de laptopreeks van Apple. Het zou dan niet om Airs gaan, maar om Pro’s. Het zouden geen enorme veranderingen zijn ten opzichte van de eerste MacBook Pro’s, maar ze worden dan wel voorzien van de M3 Pro- en M3 Max-processoren. Wel zou het scherm zijn verbeterd en wordt er gebruikgemaakt van verbeterde mini-ledtechnologie.

Verder verwachten we niet heel veel qua aankondigingen, zoals wat nieuwe muizen en toetsenborden, naast dat er ook ongetwijfeld iets wordt gezegd over moeder aarde en duurzaamheidskwesties. En het is geen live evenement, dus misschien zitten er toch wel wat grappige Halloween-video’s of grappen en grollen tussen. We zien het vannacht om 01:00 uur wanneer het Scary Fast-event van Apple start.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...