​Update voor je iPhone: 3 dingen die nieuw zijn in iOS 17.1

​Update voor je iPhone: 3 dingen die nieuw zijn in iOS 17.1

Vorig artikel Volgend artikel

Er is een nieuwe update uit voor je iPhone. Het is de eerste update sinds iPhone 15 is verschenen. Toen kwam natuurlijk meteen de grote besturingssysteem-upgrade uit: iOS 17. En nu zijn we beland bij de eerste update ervan: iOS 17.1 dus. Maar, is het alleen maar een update met bugfixes of zit er meer in?

iOS 17.1-update

Gelukkig komt de update ook met wat nieuwe mogelijkheden voor iPhone-gebruikers, maar uiteraard zijn er ook veel fouten die worden opgelost door de update. Voor het probleem met de schermtijdinstellingen was een heet hangijzer, maar dat is nu voorbij: er wordt nu weer gewoon gesynchroniseerd zoals het hoort. Daarnaast is bijvoorbeeld het toetsenbord sneller en kan je iPhone nauwkeuriger detecteren of je mogelijk een ongeluk hebt gehad.

1. AirDroppen over het internet

AirDroppen kon vroeger alleen lokaal, maar nu is het ook mogelijk om dit via de dataverbinding of de wifiverbinding te doen. Heel handig, want zo hoef je niet bij elkaar in de buurt te blijven terwijl je die grappige video wil sturen. Dat zorgt ongetwijfeld voor nog meer pesterijtjes en het delen van memevreugde onder jongeren, die vaak AirDrop gebruiken om elkaar te vermaken.

2. Aanraders in Apple Music

Apple Music heeft nu de functie om onder je playlist met nieuwe liedjes te komen als aanrader op basis van de betreffende playlist. Zo kun je in een playlist vol 90’s RnB rekenen op nog meer zwoele knallers uit die tijdperiode. Daarnaast is het ook mogelijk om bepaalde nummers of albums als favoriet te markeren, zodat je ze nog sneller kunt vinden en je dat niet onhandig via playlists of artiestenprofielen hoeft op te zoeken.

3. Geen straling meer

We hebben het er al eerder over gehad dat Frankrijk iPhone 12’s ging weren omdat er bizarre straling van de toestellen zou komen. De toezichthouder ANFR kan echter weer opgelucht ademhalen, want de beloofde update die de straling moet verminderen zit ingebakken in deze 17.1-update. iPhone 12 is hiermee weer een stukje veiliger geworden.

Kortom, de iOS 17.1 is er eentje om snel te downloaden en te installeren, mocht je er niet voor hebben gekozen dat dat automatisch gebeurd. Er zitten traditioneel gezien ook altijd beveiligingsupdates in, waardoor het verstandig om snel te installeren om te zorgen dat hackers minder kans hebben bij je telefoon.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...