Nieuws18.09.2017

Bucketlist Reizen: 25 reizen die je ooit gemaakt moet hebben


✈ inspirerend reisboek

Snorkelen in het Great Barrier Reef, een roadtrip langs de mooiste plekken van Canada, het beklimmen van actieve vulkanen op Hawaï: er zijn van die reizen die écht thuishoren op je bucketlist. Op Travelvalley schrijf ik dagelijks over dit soort bestemmingen om jou daar hopelijk mee te inspireren voor je volgende reis. Maar hoe leuk zou het zijn om een reisboek te hebben, waarin al die bucketlist reizen verzameld zijn? Een overzicht van alle reizen die je ooit een keer in je leven gemaakt moet hebben, met daarbij foto’s ter inspiratie en praktische tips, waar je lekker thuis op de bank doorheen kunt bladeren?

Met trots kan ik je nu vertellen dat ik het afgelopen jaar met veel liefde en plezier aan dit boek gewerkt heb, en dat Bucketlist Reizen binnenkort in de winkels zal liggen!

Bucketlist Reizen

Bucketlist Reizen is een reisboek met daarin 25 reizen die je ooit in je leven gemaakt moet hebben. Ik heb de ultieme mix voor je gemaakt van verre reizen, stedentrips, zonvakanties, roadtrips en wintervakanties, verspreid over de hele wereld. Iedere reis is voorzien van een inspirerend verhaal, met daarbij praktische tips en natuurlijk veel foto’s ter inspiratie.

Bucketlist Reizen wordt uitgegeven door Kosmos Uitgevers. Je moet nog wel heel even geduld hebben, want het boek komt officieel uit op 17 oktober. Het goede nieuws is dat je ‘m nu al wel kunt pre-orderen!

Het is een reisboek met hardcover, met 208 pagina’s reisinspiratie. Ga je met me mee op wereldreis?

Bucketlist Reizen: het leukste kerstcadeau voor iedereen die van reizen houdt
Bucketlist Reizen: het leukste kerstcadeau voor iedereen die van reizen houdt

Reizen verrijkt je leven op zoveel manieren. Het avontuur, niet weten hoe de volgende dag eruit ziet, nieuwe mensen ontmoeten en indrukwekkende plekken bezoeken geven je leven een boost. Het verandert je kijk op de wereld. En daarom ben ik zo gek op steeds weer een nieuwe plek ontdekken. De keuze om in 2008 Travelvalley te beginnen was dan ook een van de beste uit mijn leven. De afgelopen jaren heb ik nog zoveel meer bijzondere plekken mogen ontdekken. En de mooiste bestemmingen, plekken die jij ook écht een keer moet zien en ervaren, die heb ik in Bucketlist Reizen voor je verzameld.

De ultieme reis-bucketlist: dit kun je verwachten

Het boek bevat 208 pagina’s met 25 droomreizen, die voorzien zijn van een hoop inspirerende foto’s en leuke en praktische tips. Dit is wat je kunt verwachten!

  • Praktische informatie: Bucketlist Reizen staat boordevol met handige tips. Dingen zoals wat moet je absoluut niet vergeten om in je koffer te stoppen, hoe lang het vliegen is naar een bepaalde bestemming en wat de beste reistijd is.
  • Must sees: per reis zijn alle hoogtepunten en absolute must sees voor je verzameld. Ieder reisverhaal laat je de mooiste plekken op een bestemming zien.
  • Inspirerende verhalen en foto’s: iedere reis is natuurlijk ook voorzien van een inspirerend verhaal met daarbij de mooiste reisfoto’s. Beelden zeggen namelijk soms nog veel meer dan duizend woorden!
  • Wereldkaart: aan de binnenzijde van de kaft vind je een grote wereldkaart waarop je kunt aangeven welke van deze bucketlist reizen jij al gedaan hebt. Afvinken maar!

Bijzondere reisbestemmingen

Wil je een bucketlist maken en ben je op zoek naar bucketlist ideeën, dan horen daar natuurlijk ook bijzondere reisbestemmingen op. Zo’n lijst is namelijk niet compleet zonder de mooiste reizen ter wereld erin op te nemen – al is een echte bucketlist er natuurlijk ook voor hele andere dingen die helemaal niets met reizen te maken hebben. Alle verhalen die in dit boek staan gaan dan ook over de mooiste landen ter wereld. Dat lijkt misschien een gemakkelijke keuze, maar dat is het uiteindelijk helemaal niet, want de wereld is zó groot en er zijn zoveel bijzondere, mooie, avontuurlijke en indrukwekkende landen en steden, dat er 25 uitkiezen best wel lastig was.

Toen ik aan dit reisboek begon wilde ik dat het een boek zou zijn dat eigenlijk iedereen zou kunnen inspireren. Dus er moesten wel hele bijzondere reisbestemmingen in. Welke bestemmingen ik gekozen heb ga ik natuurlijk niet verklappen, maar wie goed naar de kaft kijkt, kan misschien al een paar van die bucketlist reizen ontdekken? En helemaal achterin Bucketlist Reizen vind je in ieder geval een toffe wereldkaart waar je alle reisbestemmingen die jij al bezocht hebt kunt afvinken.

Het zijn allemaal plekken die voor mij persoonlijk iets bijzonders betekenen: reizen die ik gemaakt hebt in bijzonder gezelschap, natuurgebieden die diepe indruk hebben gemaakt en steden die ik in mijn hart heb gesloten. Maar het doel is natuurlijk dat het jou vooral inspireert en daarom heb ik een ultieme lijst gemaakt met reisbestemmingen die verspreid liggen over de hele wereld, en die allemaal weer compleet anders zijn. Er zijn geen twee verhalen in dit boek die je met elkaar kunt vergelijken; iedere reisbestemming is weer anders.

Wat is de nummer één bucketlist reis?

Nu Bucketlist Reizen inmiddels al een paar weken te pre-orderen is, krijg ik van veel mensen de vraag welke bucketlist reisbestemming ik op nummer één heb gezet, of welke reis mijn persoonlijke favoriet is. Het boek is in ieder geval niet zo ingedeeld dat de reizen in een bepaalde volgorde van belangrijkheid staan; ze staan in willekeurige volgorde. Maar natuurlijk heb ik wel bepaalde favoriete reisbestemmingen. Een persoonlijke bucketlist maken heb ik natuurlijk ooit ook gedaan, en veel van deze ideeën heb ik inmiddels al mogen afvinken, maar een favoriet kiezen is voor mij heel erg moeilijk: al deze reizen hebben namelijk een speciaal plekje in mijn hart.

Deel jouw reiservaringen met #bucketlistreizen

Ik ben natuurlijk wel onwijs benieuwd naar jouw favoriete reizen en naar welke reisbestemmingen jij al hebt mogen afvinken. Daarom zou ik het super tof vinden als je ze zou willen delen met #bucketlistreizen op Instagram en Twitter. Ik ben zo benieuwd naar jouw bijzondere reiservaringen en misschien heb jij wél een favoriete bucketlist reis? Of welke reis wil je nu als eerste gaan maken? Ik ga het heel graag volgen!

Bucketlist Reizen is vers van de pers en zal op 17 oktober officieel verschijnen!
Bucketlist Reizen is vers van de pers en zal op 17 oktober officieel verschijnen!
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en editor in chief van Travelvalley. Ze schreef ook de boeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. E-mail: marloes@travelvalley.nl

Verder lezen over Boeken

Waanzinnige roadtrips: avontuurlijke en prachtige routes die je wilt gaan rijden

Het kan niemand zijn ontgaan, wij maken nu eenmaal graag roadtrips en dan het liefst ook nog eens op plekken die niet zo vanzelfsprekend zijn. Roadtrips zijn veel leuker dan welke andere manier van reizen ook. Ik geef to...

Online24.10.2023

Waanzinnige roadtrips: avontuurlijke en prachtige routes die je wilt gaan rijden

Bestel het boek nu!
​Audioboeken op Spotify: 5 x waarom we houden van audioboeken

Spotify Premium-gebruikers in Engelstalige landen zoals het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hebben geluk: zij hebben als eerste ‘gratis’ toegang tot de audioboeken van Spotify: 15 uur per maand om precies...

Online04.10.2023

​Audioboeken op Spotify: 5 x waarom we houden van audioboeken

Ik wil meer lezen; hoe blijf je de motivatie houden?

Lezen is een geweldige manier om te ontspannen, te leren en je verbeelding te stimuleren. Of je nu romans, non-fictie, tijdschriften of blogs leest, het kan een belangrijk onderdeel zijn van je dagelijkse routine. Maar s...

Lifestyle23.03.2023

Ik wil meer lezen; hoe blijf je de motivatie houden?

Apple laat luisterboeken inspreken door kunstmatige intelligentie

Luisterboeken kennen we als boeken die zijn ingesproken door mensen. Schrijvers, BN’ers of minder bekende, maar wel prettige stemmen. Je moet er niet aan denken dat Siri of Google Assistent een heel boek gaat voorlezen...

Technology06.01.2023

Apple laat luisterboeken inspreken door kunstmatige intelligentie

Maar dat gaat niet zomaar
Kluun: “Ik ‘lees’ door luisterboeken 2 tot 3 keer zoveel”

Kluun is een schrijver, een verhalenverteller, maar ook een voorlezer. Hij heeft deze week op Storytel de luisterversie van zijn boek DJ gelanceerd: een bijzondere samenwerking met DJ Bart Thimbles, die volgens de schrij...

Media28.01.2022

Kluun: “Ik ‘lees’ door luisterboeken 2 tot 3 keer zoveel”

​De voordelen en nadelen van luisterboeken

Spotify heeft een duidelijk signaal afgegeven: na podcasts wil het zich nu gaan richten op audioboeken. Op zich een heel logisch stap: als mensen graag luisteren naar andere mensen die praten, waarom dan niet naar mensen...

Media16.11.2021

​De voordelen en nadelen van luisterboeken

​Spotify komt met luisterboeken en nieuwe statistieken

Het einde van het jaar komt eraan, de mogelijkheid om je Wrapped-lijst nog te beïnvloeden is sinds 31 oktober verleden tijd en iedereen zit dus te wachten op jaarlijstjes van Spotify. De streamingdienst komt wel vast me...

Entertainment12.11.2021

​Spotify komt met luisterboeken en nieuwe statistieken

Nieuwe schrijver? Hier kun je jouw boek aanbieden aan uitgevers

Ben jij een beginnend schrijver en heb je een manuscript klaar liggen maar je weet niet hoe je uitgevers kunt benaderen dan is er nu een oplossing. Manuscript Digest lanceert een platform waarop je jouw talenten kunt lat...

DC Business12.11.2021

Nieuwe schrijver? Hier kun je jouw boek aanbieden aan uitgevers

Verder lezen over Reizen

10 manieren waarop Google Maps je helpt op vakantie

Vroeger moest je landkaarten mee, Lonely Planet-gidsen en liep je met een spoorboekje op zak om maar te weten hoe je ergens kwam of waar je lekker kon eten. Tegenwoordig pakken we dat anders aan, want we hebben een smart...

Online30.03.2024

10 manieren waarop Google Maps je helpt op vakantie

St. Patrick’s Day in Dublin: zoveel meer dan Guinness

Je denkt iemand op straat te zien die je kent, je loopt op diegene af, helemaal enthousiast, en komt dan tot de conclusie dat die persoon het niet is. Oeps. Ieren doen dit constant, alleen dan zonder die conoclusie dat d...

Nieuws19.03.2024

St. Patrick’s Day in Dublin: zoveel meer dan Guinness

​Een verre reis? Na een maand stopt je iPhone met app-updates

Apple worstelt onverminderd door met de uitdagingen die komen kijken bij de nieuwe wet- en regelgeving van de EU. Het moet appwinkels van derden toelaten, maar tegelijkertijd zitten daar een heleboel haken en ogen aan. V...

Mobile08.03.2024

​Een verre reis? Na een maand stopt je iPhone met app-updates

Van alternatieve appwinkels
​5 reizen die echt je horizon verbreden

Het is natuurlijk heerlijk om elk jaar naar de camping te gaan in Frankrijk: lekker even helemaal niets, je weet wat je kunt verwachten en er is zon: heel veel zon. Echter is het na al die jaren waarschijnlijk niet meer...

Lifestyle14.02.2024

​5 reizen die echt je horizon verbreden

​5 tips om goedkoop een vlucht te boeken

Inmiddels weten we dat 9 maanden van tevoren op dinsdag boeken echt niet per se de goedkoopste manier is om aan een vliegticket te komen. Ook zou het niet helpen om je cookies te verwijderen. Vliegen wordt echter mede do...

Online13.02.2024

​5 tips om goedkoop een vlucht te boeken

De voordelen en nadelen van een creditcard gebruiken

Het is als je reist een erg handig ding en hetzelfde geldt voor bepaalde online aankopen doen: de creditcard. Er kleven veel voordelen aan het pasje, maar tegelijkertijd kun je er ook door in de problemen komen. We zette...

DC Business23.01.2024

De voordelen en nadelen van een creditcard gebruiken

Wintersporter, vergeet je je tolvignet niet?

Je hebt aan alles gedacht: winterbanden, sneeuwkettingen, een dakdrager: jij kan lekker zelf onderweg naar de wintersport. Of je nou een snowboarder of een skiër bent: je wil veilig en wel met je gezin, vrienden of miss...

Lifestyle14.01.2024

Wintersporter, vergeet je je tolvignet niet?

5 tips om je koffer veel slimmer in te pakken

Met de wintersport voor de deur komen ook weer die vragen: hoe ga je al die spullen weer meekrijgen? Het maakt niet uit of je je eigen ski’s meeneemt of niet, want zelfs zonder je gear ben je flink bepakt. Met deze vij...

Lifestyle20.12.2023

5 tips om je koffer veel slimmer in te pakken