Nieuws18.09.2017

Leuke campagne: man zaagt auto letterlijk doormidden


Misschien heb je het wel gezien vorige week als je in Amsterdam Zuid bent geweest: er stond een man letterlijk zijn auto met een slijptol doormidden te zagen. De halve auto dook later op in de buurt van station Zuid. Uit de hand gelopen ruzie? Afrekening? Niets van dat alles: het bleek om een actie te gaan van online pensioenuitvoerder BeFrank.

Op de halve auto stond de boodschap ‘Wat gebeurt er met je pensioen bij een scheiding? BeFrank.nl/scheiden’. Daarmee wordt aandacht gevraagd voor pensioenbewustzijn. Het is altijd lastig om mensen over later te laten nadenken, daarom zijn nu andere tactieken ingezet om mensen wakker te schudden. Check de video maar:

De boodschap: life events zoals scheiden of arbeidsongeschiktheid kunnen grote gevolgen hebben voor je pensioen. Je kunt de helft van je pensioen aan je ex-partner kwijtraken als je gaat scheiden. Daarom is het belangrijk dat je goed op de hoogte blijft van je actuele pensioenstatus en in het geval van een scheiding hier goede afspraken over maakt.

BeFrank is al een tijdje actief in de markt (sinds 2011) en het is de eerste premiepensioeninstelling (PPI) van Nederland. Het bedrijf vindt het belangrijk dat je je pensioen snapt en er af en toe naar kijkt zodat je niet voor verassingen komt te staan. Dat doen ze door duidelijk te communiceren (dus geen ellenlange onduidelijke brieven, maar heel makkelijk met een app) en met acties als deze. In Amsterdam is het in elk geval goed gelukt om aandacht te trekken voor pensioen…