Waanzinnige roadtrips: avontuurlijke en prachtige routes die je wilt gaan rijden

Waanzinnige roadtrips: avontuurlijke en prachtige routes die je wilt gaan rijden

Bestel het boek nu!

Vorig artikel Volgend artikel

Het kan niemand zijn ontgaan, wij maken nu eenmaal graag roadtrips en dan het liefst ook nog eens op plekken die niet zo vanzelfsprekend zijn. Roadtrips zijn veel leuker dan welke andere manier van reizen ook. Ik geef toe, je moet er soms wel voor vliegen maar eenmaal op de bestemming pakken we toch het liefst de auto.

Het ultieme gevoel van vrijheid is onbetaalbaar. Je bent immers volledig vrij in je keuzes. De route kies je soms wel van tevoren, maar hoe lang je ergens wilt blijven en wat je wilt doen onderweg, beslis je zelf. Een leukere reisvorm is er niet te bedenken als je veel wilt zien tijdens de door jouw geplande route.

Waanzinnige roadtrips

In het nieuwe reisboek Waanzinnige roadtrips staan 20 prachtige en unieke autoroutes die ik samen met Marloes de Hooge wil delen. Al meer dan 15 jaar reizen wij beiden de wereld rond. Marloes doet dit met heel veel passie voor Travelvalley en voor mij doe ik deze deels voor ons techblog Dutchcowboys en eveneens voor Travelvalley. Het is vooral de vrijheid, het onbekende en de waanzinnige routes die ons van het maken van roadtrips doen genieten. Soms voelt het als de ultieme manier van leven want een meer uitdagende manier van reizen kunnen we ons niet voorstellen.

Het is niet eenvoudig om van alle routes die we in al die jaren hebben gereden een keuze te maken. Toch hebben we de in onze ogen mooiste routes, die voor iedereen dezelfde uitdaging hebben, gebundeld in dit boek waarin 20 schitterende ritten staan beschreven.

Het zijn avontuurlijke én ontspannen routes over de hele wereld. We hebben gekozen voor een groot aantal routes in Europa. Van de Alpen tot West-Amerika en Australië. Van de Fjorden in Noorwegen tot aan ons favoriete Zuid-Frankrijk, in Portugal reden we van het uiterste puntje van Europa door de Algarve tot aan de Spaanse grens. Maar er is ook een route langs de woeste kust in het westen. We reden door het Spaanse Andalusië, langs Almeria en door de Costa Brava, langs de ruwe zuidkust van Engeland en door het prachtige Kroatië en Slovenië. Het zijn korte en soms extra lange roadtrips, dichtbij en ver weg. Maar wat ze overeen komen is dat ze allemaal even waanzinnig zijn.

Waanzinnige-RoadTrips

Waanzinnige roadtrips is vanaf nu te bestellen

Alle routes zijn overzichtelijk beschreven en vind je van vrijwel alle locaties ook inspirerende foto’s zodat je ook prachtig beeld krijgt van wat je onderweg allemaal kunt gaan zien. Bij iedere route staat veel praktische informatie, handige tips en natuurlijk de complete route die je meteen kunt gaan rijden. Met een QR-code kun je de gekozen route direct downloaden naar je smartphone.

Waanzinnige roadtrips is werkelijk een prachtig boek: hardcover met 240 pagina's. En die kun je nu bestellen! En met de code WR2023 betaal je geen verzendkosten!

Waarschijnlijk wil je na het lezen van dit boek nog maar één ding en dat is zo snel mogelijk in de auto stappen en een van deze roadtrips gaan rijden. Denk niet dat je een route maar een keer gaat rijden want er zijn routes genoeg die we gerust meerdere malen willen rijden. Roadtrips zijn echt waanzinnig en vooral verslavend.

Het boek Waanzinnige roadtrips is sinds 17 oktober 2023 inmiddels te bestellen. Als je het boek vandaag besteld heb je morgen dit mooie reisboek al in huis!

Andalusie-auto
Rijden met de auto door Andalusie
WaanzinnigeRoadtrips

20 Waanzinnige roadtrips

Het maken van een roadtrip blijft een bijzondere ervaring die je je altijd zult blijven herinneren. En dat heeft alles te maken met de belevenissen onderweg. Het is een optelsom van heel veel ervaringen tegelijkertijd. Het zijn de prachtige en soms uitdagende wegen, het landschap en al die bijzondere plekken die je gaat zijn. De stops en de hikes die je onderweg kunt gaan maken, de verschillende culturen, maar bovenal de foto’s. Er is nauwelijks een andere reisvorm te bedenken waarbij je continue wordt uitgedaagd om je herinneringen vast te leggen. En dat zorgt ervoor dat je je altijd een roadtrip zult blijven herinneren.

Een roadtrip maak je het liefst ver weg van de snelweg. Het zijn juist de landelijke wegen, het liefst binnendoor en achteraf, de kustwegen, bergwegen, uitdagende en uitzonderlijke wegen (of soms op een boot) die het zo bijzonder maken. Zij zijn bijna altijd een garantie voor succes en zorgen ervoor dat je op plekken komt waar je anders nooit zou komen.

Marloes en ik hopen dat dit boek jou zal inspireren om ook roadtrips te maken. We wensen je veel leesplezier en veilige kilometers.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....