Gratis iPad-app helpt neurochirurgen met trainen

De neurochirurgen van morgen kunnen sinds kort heel wat handige feitjes en handelingen leren op de iPad dankzij een nieuwe trainingsapp met de naam VCath. Deze gratis iPad-applicatie is ontwikkeld door de Bangor University in het Verenigd Koninkrijk en helpt neurochirurgen met een op maat gemaakte training die zich richt op de werking van het ventriculaire systeem in de hersenen. 

Gratis iPad-app helpt neurochirurgen met trainen

De VCath-aplicatie is speciaal gemaakt om een neurosurgische student stap voor stap uit te leggen hoe ze een katheter kunnen plaatsen in het brein van een virtuele 3D patiënt. Drie stappen zijn deel van een procedure met de naam 'Ventricular Catheterisation', die gebruikt wordt om het proces in de hersenen op een duidelijke manier te laten zien.

"VCath is an exciting new iPad application which allows trainees to learn the basic theoretical and practical skills of ventricular catheterisation in a realistic simulated environment," vertelt William Gray, professor van de Functional Neurosurgery afdeling op het Institute of Psychological Medicine and Clinical Neurosciences, Cardiff University. "It is a valuable tool for enhancing the learning of a core skill set and is a significant advance for applying simulation to neurosurgical training."

 

Tags: app, apple, ipad

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines