​Hè hè, WhatsApp komt eindelijk met zijn iPad-app

​Hè hè, WhatsApp komt eindelijk met zijn iPad-app

Vorig artikel Volgend artikel

We kijken gelukkig regelmatig op van de bijzondere technologische innovaties die er in de wereld worden gedaan, maar er zijn ook wel eens momenten dat je denkt: hoezo was dat er nog niet? Denk bijvoorbeeld aan Roblox op PlayStation (ja, bijna!). Er is er nog een in die categorie, namelijk WhatsApp. Als je iPad-gebruiker bent dan weet je dit al, en dan zit dat je waarschijnlijk ook dwars, maar er is op dit moment dus nog geen WhatsApp-app op iPad. Maar wacht nog even met je protestdoek maken: die komt eraan.

WhatsApp op iPad

WhatsAppen was in 2011 in Nederland bijna het woord van het jaar geworden. Zo lang gebruiken we deze app al volop. Waar in Amerika nog wel veel naar Apple’s iMessage wordt gegrepen, zijn we in Nederland eigenlijk de hele dag aan het WhatsAppen. Of eigenlijk moeten we zeggen: ‘appen’, wat technisch gezien zowel klopt als veel te veel eer is voor één app. Maar goed, WhatsApp is dus al een tijdje uit. Om precies te zijn sinds 2009. Maar nu pas, 14 jaar later, besluit het merk te werken aan een tabletversie van de app. Dat geldt overigens niet alleen voor iPad: ook voor Android-tablets is de app nog altijd niet uit en verkeert hij in een bètatest.

WABetaInfo heeft nu echter gezien dat er ook een iPad-app aan zal worden toegevoegd. In de testversie van WhatsApp (23.19.1.71 WhatsApp TestFlight) is dat te zien. Het werkt ongeveer zoals WhatsApp ook op de computer werkt als je de app downloadt. Je scant even de QR-code in beeld met het apparaat waarop je WhatsApp al gebruikt en de synchronisatie wordt gedaan. Je kunt direct zowel op je telefoon blijven door-appen als op je tablet. Het grootste verschil zit hem in de weergave. Op een tablet toont WhatsApp breder en daarom is er zowel ruimte voor de lijst met gesprekken als het gesprek zelf. Dat is net als op de computer. Op een smartphone is daar geen ruimte voor en merk je dat je of de lijst met gesprekken ziet, of een specifiek gesprek.

Tablet-WhatsApp

Het heeft enorm lang geduurd, maar WhatsApp voor iPad komt er nu dan echt aan. Wanneer precies, dat is nog niet duidelijk. WhatsApp moet het zelf eerst nog officieel aankondigen. Ook is er een heel kleine kans dat het helemaal niet staat te gebeuren, maar meestal zijn de zaken die worden gevonden in de code wel een goed bewijs dat er iets nieuws aankomt. Zeker een langverwachte app als WhatsApp voor iPad. Hoewel, je kunt je afvragen of mensen het inmiddels nog verwachten: waarschijnlijk was die hoop al vervlogen. Nu komt WhatsApp straks dus wel met zoiets. Meta is altijd wel wat later met iPad-apps, maar 14 jaar is wel heel extreem.

Toch zal WhatsApp wel moeten. Met de veranderende regels voor techbedrijven vanuit de EU, maar ook hevige concurrentiestrijd die er bestaat met Telegram en andere apps die ook met goede ideeën komen voor messengersoftware. Je merkt ook dat Meta steeds meer moeite steekt in zijn groene verschijning en dat is fijn om te zien. Zo lanceerde het vorige week nog Kanalen voor WhatsApp.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...