​WhatsApp op iPad lijkt er wel te komen

​WhatsApp op iPad lijkt er wel te komen

Maar men belooft niets

Vorig artikel Volgend artikel

In de categorie: hoezo is dit er nog niet, presenteren wij WhatsApp op de iPad. De superpopulaire app is er na al die jaren nog steeds niet, maar het schijnt er nu wel aan te komen. Als het aan het hoofd van WhatsApp ligt, komt dat er wel.

WhatsApp op iPad

In een interview met TheVerge zegt WhatsApp-hoofd Will Cathcart dat hij zich heel bewust is dat mensen heel graag een iPad-WhatsApp zouden zien. Sterker nog, hij geeft aan dat het team staat te springen om het te doen. Het is bizar dat het er nog niet is, maar WhatsApp is niet het enige bedrijf van Meta dat nog geen iPad-behandeling heeft gekregen: ook Instagram is nog niet op de tablet van Apple beschikbaar.

Waarom het zo ingewikkeld is om die grote vraag van klanten waar te maken, dat is niet helemaal duidelijk. Als gebruikers het willen en het team het wil maken, dan is dat voldoende, zou je denken. Toch belooft Will niets. Hij suggereert slechts dat het in de toekomst niet onmogelijk is dat er een WhatsApp-app voor iPad komt. De techniek is er namelijk al, want die is gebouwd om multi-apparaatondersteuning voor WhatsApp mogelijk te maken.

Versleuteling

Cathcart zegt: “Onze web- en onze desktop-apps hebben dat nu. Als ik meerdere apparaten heb ingeschakeld, kan ik mijn telefoon uitschakelen of mijn netwerkverbinding verliezen en toch berichten op mijn bureaublad ontvangen. Het zou heel belangrijk zijn voor een tablet-app, om de app te kunnen gebruiken, zelfs als je telefoon niet aanstaat. Dus de onderliggende technologie is er.” Klinkt niet als een enorme prestatie, maar dat is het door het feit dat WhatsApp berichten versleutelt wel het geval.

Vroeger als WhatsApp op je telefoon geen internet had, dan kon je ook de desktop-app niet gebruiken, maar met multi-apparaatondersteuning kan dat wel. Hiermee kun je vier accounts tegelijk laten syncen met één WhatsApp-account, zonder dat je hiermee je versleuteling gedag hoeft te zeggen. En juist omdat die technologie nu bestaat, is een stap naar een iPad-variant dichtbij.


Waarom niet?

Het is alleen de vraag waarom er nog geen volmondig ‘ja’ wordt gezegd: is dat een geldkwestie? Wil Meta liever niet teveel te maken hebben met de App Store en al zijn regels? Aan de andere kanten weten mensen WhatsApp toch wel te vinden, dus waarom zou het nog meer geld besteden aan het ontwikkelen van een iPad-app? Aan de andere kant zegt zo’n Will Cathcart het natuurlijk niet voor niets, dus het zal ons niets verbazen als iPad-gebruikers straks toch aan de slag kunnen met een dedicated WhatsApp-app.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...