Cisco neemt cloudleverancier Meraki over voor 1,2 miljard dollar

Cisco neemt cloudleverancier Meraki over voor 1,2 miljard dollar

Cisco neemt cloudleverancier Meraki voor het bedrag van 1,2 miljard dollar (940 miljoen euro) over. Cisco is het grootste netwerkbedrijf van de wereld en zal door deze overname nog groter worden. Het is tevens de tweede overname in slechts een paar dagen tijd. Dit maakten ze bekend via een persbericht op hun website. Meraki zal verder gaan als een aparte afdeling binnen Cisco onder de naam Cloud Networking Group. 

Zes jaar geleden zagen de oprichters van Meraki al vrij snel dat Wi-Fi een grote rol zou gaan spelen in de wereld. Meraki leverde kleinere draadloze ISP's een compleet pakket om op een snelle manier draadloze netwerken te kunnen uitrollen. De voordelen waren enorm: schaalvergroting werd mogelijk, het kostte vrij weinig, het was simpel te gebruiken en netwerkbeheerders konden hun winst eenvoudig maximaliseren.

Meraki was in het verleden al een zakenpartner van Cisco, maar nu (25 jaar later) zijn de grote bedrijven alsnog bij elkaar gekomen. Nu de cloud een stuk belangrijker is geworden, ziet Cisco kansen om hier een grotere rol in te gaan spelen. Cisco kan gebruik maken van de diensten van Meraki, die overigens al door meer dan 1000 bedrijven gebruikt worden. Alle 320 medewerkers van Meraki zullen voor Cisco gaan werken. 

Reacties (1)

  • Thank you for sharing !!

    Wo 27 feb 2013, 11:03 [reply]

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines