PS5-games cloudstreamen: het wordt eindelijk getest

PS5-games cloudstreamen: het wordt eindelijk getest

Vorig artikel Volgend artikel

We horen al jaren dat cloud gaming het helemaal wordt, maar tegelijkertijd hebben we ook gezien dat bijvoorbeeld Google Stadia heeft gefaald. Sony gaat zich er nu ook meer mee bemoeien, namelijk door een test te beginnen om PlayStation 5-games te streamen vanuit de cloud.


Cloudgaming

Bij cloudgaming is er geen sprake van dat je de game op je apparaat download. De game draait ergens op een server en via het internet wordt het visuele gedeelte naar je apparaat gestreamd. Op zijn beurt zorgt jouw toestel dat je input, dus de knoppen die je indrukt ook razendsnel via het internet worden verstuurd naar die server zodat je personage in de game ook echt beweegt en vecht. Je hebt er dus wel een erg stabiele internetverbinding voor nodig. Maar goed, die hebben we zeker in Nederland over het algemeen wel.

Even terug naar Sony dat dus PlayStation 5-games wil aanbieden. Het betekent dat je niet langer een PlayStation 5 nodig hebt om te genieten van wat die console qua games brengt. Welke titels Sony hiervoor beschikbaar wil maken is nog onbekend, maar dat het komt is al erg spannend. Het komt wel wat laat: het had immers tijdens de coronatekorten aan PlayStation 5-consoles heel veel frustratie van gamers kunnen schelen.

Alleen op PlayStation 5

Tegelijkertijd had Sony dan waarschijnlijk ook een stuk minder PS5's verkocht. Plus, in eerste instantie is het juist wel alleen voor PlayStation 5, waardoor het enige voordeel is dat je geen games meer hoeft te downloaden en dus geen schijfruimte kwijt bent aan die games. En ja: bij release kun je de game meteen spelen, je hoeft niet te wachten op downloads die klaar zijn. Heb je mooi een streepje voor op de concurrentie.

Niet iedereen krijgt trouwens zomaar toegang tot die games in de cloud. Je moet hiervoor wel het duurste PlayStation-abonnement afnemen: PlayStation Plus Premium. Dat abonnement kost 17 euro per maand. Cloudgaming is binnen PlayStation wel al enige tijd mogelijk, maar alleen oudere games van de eerdere consoles PlayStation, PlayStation 2, PlayStation 3 en PlayStation 4.


Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...