PlayStation kondigt nieuwe abonnementen aan

PlayStation kondigt nieuwe abonnementen aan

Vorig artikel Volgend artikel

PlayStation Plus gaat flink veranderen: Sony heeft de nieuwe abonnementsvormen aangekondigd die het hoofd moeten gaan bieden aan Xbox Game Pass, waarmee Microsoft enorme successen heeft.

PlayStation schrijft: “Het nieuwe, verbeterde PlayStation Plus stelt onze fans in staat om meer content te ontdekken en er meer dan ooit tevoren mee bezig te zijn. Daarnaast krijgen ze de mogelijkheid hun band met de PlayStation-community te verdiepen door online gedeelde ervaringen.” Het nieuwe PlayStation Plus lanceert in juni en er komen meer dan 700 games op uit. Er zijn drie varianten om uit te kiezen:

PlayStation Plus Essential

Dit abonnement is exact hetzelfde als het oude PlayStation Plus, met voordelen zoals twee gratis games per maand, kortingen, cloudopslag en online multiplayer (wat niet kan zonder PlayStation Plus). De prijs blijft ook hetzelfde, namelijk 8,99 euro per maand (of 60 euro per jaar).

PlayStation Plus Extra

Extra biedt, zoals de naam al doet vermoeden, hetzelfde als PlayStation Plus Essential, maar dan met iets extra’s, namelijk toegang tot een gamebieb met 400 games. Het gaat om PlayStation 4- en PlayStation 5-games, waaronder spellen van PlayStation Studios (die vaak lang 60 tot 70 euro blijven kosten). Die spellen komen vooralsnog niet direct uit op de releasedatum. Ook kun je met Extra alleen games downloaden, dus niet in de cloud spelen. Dit abonnement kost 13,99 euro per maand, of 99,99 euro per jaar.

PlayStation Plus Premium

Het meest spannende abonnement is Premium, want die bevat alles wat Essential en Extra hebben, maar dan met nog 340 extra games. Je kunt hierbij ook PlayStation 3-spellen verwachten. Daarnaast kun je PlayStation-, PlayStation 2- , PlayStation 4- en PSP-games zowel streamen als downloaden. Daarnaast heb je, precies zoals het lek al voorschreef, toegang tot uitgebreide demo’s zodat je een game alvast kunt uitproberen voor je hem eventueel koopt. Dit abonnement kost 16,99 euro per maand of 119,99 euro per jaar.

God of War en Marvel's Spider-Man

De games waarmee PlayStation deze abonnementen vooral wil aanjagen, dat zijn God of War, Death Stranding, Marvel’s Spider-Man (en Miles Morales), Mortal Kombat 11 en Returnal. Naast spellen van PlayStation Studios komen er in de bibliotheek ook veel spellen te staan van third party-ontwikkelaars.

Het gewone PlayStation Plus en het abonnement PlayStation Now komen met de komst van de nieuwe abonnementen wel te vervallen. PlayStation Now-klanten worden automatisch overgezet op het PlayStation Plus Premium-abonnement (met in eerste instantie nog geen prijsverhoging van hun abonnementsgeld).

Xbox Game Pass-killer?

Waarschijnlijk zijn fans toch wat teleurgesteld: het aanbod is immers nagenoeg niet beter dan dat van Microsoft met Xbox Game Pass, omdat dat nog steeds als groot voordeel heeft dat nieuwe games meteen op de releasedatum verschijnen. Sony heeft al gezegd daar nooit aan te beginnen, maar het biedt vooralsnog niet veel nieuws onder de zon wat gamers over de streep kan trekken.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...