Pastbook brengt je Online foto's bij elkaar

Pastbook brengt je Online foto's bij elkaar

De paradox wil dat er nog nooit een generatie was die zoveel foto's maakt als deze en dat we (misschien wel daarom) ze bijzonder slecht bewaren. Die plaatjes zwerven overal op het internet. Voor dit moment lijkt het misschien wel prima dat Instagram en Facebook de belangrijkste plekken zijn voor je foto's. Maar waar zijn die vakantiefoto's over 10 of 20 jaar?

Internet startup Pastbook speelt daarop in en creeert de plek op het internet waar je al die plaatjes bij elkaar brengt met een paar klikken. Je maakt een digitaal boek van je foto's die op verschillende socials staan. Je kunt het digitaal bewaren, ze delen via netwerken of het boek afdrukken en in de kast zetten.

Pastbook nodigt de Instagram-gebruikers op DutchCowboys uit om als eerste met een paar muisklikken een Pastbook samen te stellen. Als je je 'boek' op Facebook en twitter post en @pastbook mentiont, maak je kans op een mooie hardcopy van je boek. De komende week krijgt per dag het mooiste digitale fotoboek een hardcopy cadeau van de Italiaanse startup.

Pastbook is nog in beta en maakt nu gebruik van Instagram. Andere netwerken als Facebook worden snel toegevoegd.

Foto's zijn niet veilig online

Sociale netwerken zijn een prachtig kanaal om foto's te delen met bekenden, om de lol van het leven te delen en om kleur te bekennen. Maar een veilige bewaarfunctie heb je er niet mee.  Mensen maken vaak geen tijd om albums te maken en met een tool als Pastbook hoeft dat ook bijna geen tijd te kosten. Je maakt gemakkelijk een boek rondom verschillende tags zoals bijvoorbeeld Amsterdam.

Vanuit Italie naar Amsterdam en van daaruit de wereld

Pastbook is een initiatief van twee Italiaanse ondernemers die zich hebben aangesloten bij Rockstart Accelerator in Amsterdam. Rockstart stoomt startups in 100 dagen klaar voor Demo Day op 15 juni. Dan presenteren ze in Undercurrent voor meer dan 250 investeerders – wish them luck.

Pastbook is voornemens om de wereld te veroveren vanuit Amsterdam door mensen weer de macht terug te geven over hun foto's in sociale netwerken.

Feedback please

Pastbook is een startup met grootse potentie en ambities. Het is nu gebaseerd op Instagram en er wordt elke dag doorontwikkeld, zoals dat hoort bij technology startups.

Feedback van gebruikers is cruciaal voor ze. Dus het zou te gek zijn als je niet alleen je pastbook in elkaar klikt maar ook via you@pastbook.com feedback geeft aan de makers.

 

 splash4

Leoni Janssen is als mentor betrokken bij Rockstart Accelerator.

A0fc018cad58a5a6d1322881343f46fbffffb175_23689_90_90_1Leoni Janssen

Leoni is adviseur, trainer, coach op gebied van "Communicatie en Digital", heeft passie voor alles online en al jaren werkzaam in de technologiesector. Van huis uit corporate communicatie-strateeg, media-specialist en in de laatste jaren vooral ontwikkeld richting social. Leoni volgen kun je via Twitter en via haar persoonlijke blog.

Reacties (3)

  • Arjan

  Helaas nog geen Pinterest erbij

  Wo 30 mei 2012, 21:33 [reply]

  • Sandra

  Op Sneppers.com kan je dit ook en nog veel meer. Je bouwt als het ware je eigen web, die je eenvoudig kan delen en linken met andere gebruikers waardoor je bekendheid vergroot.

  Do 7 jun 2012, 13:18 [reply]

  • ruud

  Dit kan al jaren bij hema en kruidvat enz.

  Di 13 nov 2012, 23:28 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines