​Inspiratie voor je verlanglijst: 10 luxe techgadgets

​Inspiratie voor je verlanglijst: 10 luxe techgadgets

Vorig artikel Volgend artikel

Misschien wil je het gewoon een keer voor jezelf kopen als je jezelf wil verwennen, of misschien zet je het op je verlanglijst in de hoop dat iemand die vaak wat luxere cadeautjes koopt er iets mee doet: we hebben tien luxe techgadgets uitgezocht die ideaal zijn voor op je verlanglijst. Typisch dingen die je misschien niet zo snel zelf zou kopen, maar die wel heel erg leuk zijn om cadeau te doen of te krijgen.

1. Massagegun

Theragun is een van de meest bekende massageguns ter wereld, maar je kunt natuurlijk ook voor een andere kiezen. Het fijne aan een massagegun is dat ze vaak van verschillende koppen kunt voorzien. Ook kun je ze vaak een tandje harder of juist zachter zetten. Het is ideaal als je bijvoorbeeld alleen bent en lekker even wat wil losmasseren, of als je samen bent maar de ander niet zoveel kracht in zijn of haar handen heeft. Extra lekker als je net hebt gesport en je spieren wel wat liefde en aandacht kunnen gebruiken.

2. Drone

Er zijn natuurlijk een paar merken die drones maken en het is maar net wat je zelf het belangrijkst vindt. Wil je graag dat hij vooral zo lang mogelijk kan vliegen, of moet hij klein en handzaam zijn? Het is helemaal aan jou welke drone het beste bij je situatie past, maar in ieder geval is een drone een heel goed idee voor een verlanglijstje. Je kunt een heel toffe, extra dynamiek geven aan video’s, je kunt foto’s maken vanuit een heel andere hoek en je kunt andere mensen bijvoorbeeld blijmaken met een luchtfoto van hun huis. Of, als je heel fanatiek bent, kun je proberen om een heel goede dronepiloot te worden en zelfs aan dronewedstrijden meedoen.

3. Een kleine beamer

Je ziet ze de laatste tijd steeds vaker: kleine beamers waarmee je bijvoorbeeld als je in een tent slaapt of als je met vrienden buiten zit, via je telefoon waar je maar wil films en series kunt streamen. Of misschien wil je een foto-avondje organiseren? Als je een doek of een witte muur hebt, dan kun je overal een scherm creëren met je kleine beamer. Heel erg gezellig, omdat je heel snel het thuisbioscoopgevoel krijgt. Ook in deze tak van sport zijn veel verschillende opties: KODAK Luma 150 Pocket Projector is een optie, maar er zijn er ook mini-beamers die bijvoorbeeld iets groter zijn maar ook wat langer meegaan op een lamp.

4. Een luxe hoofdtelefoon

Of je hem nou gebruikt voor het gamen of toch voor muziek luisteren: een luxe hoofdtelefoon is typisch zoiets waar je zelf misschien niet zoveel geld aan durft uit te geven, maar die je wel op je lijstje wil hebben voor als je het een keer breed hebt. Of als je iemand hebt die graag een duur cadeau voor je koopt. Denk bijvoorbeeld aan een HyperX Cloud Alpha-hoofdtelefoon. Die biedt maar liefst 300 uur batterijduur, waardoor je er 12 dagen mee kan doen zonder te hoeven opladen. Bizar, maar waar.

5. Ooni Volt pizza-oven

De gemiddelde MediaMarkt ligt vol met allemaal grappige kook- en bakattributen, maar die zijn vaak niet erg luxe. De Ooni Volt pizzza-oven is dat wel. Hij kan zowel binnen als buiten worden gebruikt en kan tegen water, mocht je hem in de tuin willen bewaren. Het apparaat is volledig elektrisch, wat hem een stuk duurzamer maakt dan veel andere tuinovens. Daarnaast kan hij heel snel en goed pizza’s bakken. Sowieso is hij daar natuurlijk voor bedoeld. Maar hij is echt heel snel: in anderhalve minuut bakt hij een pizza voor je. Jawel, anderhalve minuut. Zo kun je snel met het hele gezin genieten van zelfgemaakte pizza’s.

6. PSVR 2

Je moet voor deze VR-bril wel een PlayStation 5 hebben, dus misschien is een Meta Quest 2 of 3 een betere optie als je die niet hebt, maar een VR-bril is erg interessant, omdat het een heel nieuwe dimensie geeft aan je game. Je zit er middenin en dat kan heel griezelig zijn, bijvoorbeeld met Resident Evil, maar ook enorm mooi, bijvoorbeeld bij wat rustigere ervaringen waarin je in een onderwaterwereld duikt. Er zijn veel verschillende ervaringen op een VR-bril en niet iedereen is zich daar evenzeer van bewust: ja, sommige mensen worden wat misselijk als ze er lang op spelen of bepaalde spellen doen, maar er is voor iedereen wel een gave toepassing te vinden die hij of zij in virtual reality kan beleven.

7. Ember Mug2

Het wordt vaak gezien als een soort ultieme thermoskan. De Ember Mug2 is een mok die je via je smartphone linkt aan een app en je krijgt een notificatie wanneer je drankje de perfecte temperatuur heeft. Er zit een verwarmingselement in de onderkant, waardoor je drankje nadat hij eerst op temperatuur is gebracht ook op temperatuur blijft. Er kan sowieso een lekkere kop thee in, maar we weten hoezeer Nederlanders van hun koffie houden: dat kan er ook in. Zeker nu de koude dagen er weer aankomen is zo’n mok zeker geen overbodige luxe.

8. Een spiegelreflexcamera

Het nieuwe seizoen van Het Perfecte Plaatje is in volle gang en als er iets is dat bewijst dat fotograferen een heel toffe hobby is, dan is het dat programma wel. Bovendien kunnen spiegelreflexcamera’s nog steeds dingen die telefoons echt niet kunnen, zoals heel ver en scherp zoomen, een handmatig gekozen scherpte-diepte-effect creëren en meer. Zeker als je bijvoorbeeld van plan bent om binnenkort een grote reis te gaan maken, dan is een spiegelreflexcamera een ideaal reismaatje om het land van bestemming op fenomenale wijze vast te leggen.

9. Een tablet

Als je geen tablet hebt, dan heb je waarschijnlijk geen idee hoe handig ze kunnen zijn. Geen probleem, want als je er eentje op je verlanglijstje zet, dan kun je dat misschien wel heel binnenkort ervaren. Even lekker een Netflix-serie kijken in bed, online shoppen op een handzaam, mooi scherm: het zijn allemaal dingen die je ideaal op een tablet kunt doen. Doordat ze zo plat zijn kun je ze ook heel handig meenemen, om bijvoorbeeld in het vliegtuig te gebruiken of mee te nemen op een weekendje in een bungalowpark.

10. Een insta-camera

Fujifilm, Kodak, Polaroid: er zijn allerlei merken die vandaag de dag insta-camera’s maken en dat zijn erg leuke gangmakers, of simpelweg goede manieren om mooie momenten vast te leggen. Je kunt mensen met zo’n camera waar meteen een foto uitrolt bijvoorbeeld op de gevoelige plaat laten leggen op je bruiloft, waarbij de foto meteen bij hun tekst kan in het gastenboek. Of je kunt er geweldige momenten tijdens huisfeestjes mee vastleggen. Liever artistieker aan de slag? Kan ook hoor: met een insta-camera kun je alle kanten op.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...