Deze 5 games komen sowieso naar PSVR 2

Deze 5 games komen sowieso naar PSVR 2

Vorig artikel Volgend artikel

PlayStation VR 2 verschijnt waarschijnlijk bijna. Waarschijnlijk, want Sony rept er geen woord over. Wel over het apparaat, maar niet over de releasedatum of de adviesprijs van de virtual realitybril. Zo weten we inmiddels welke vijf games er in ieder geval verschijnen op deze aankomende PlayStation-gadget.

Resident Evil Village

We schreven laatst al dat er wel twintig grote games naar PSVR 2 komen, maar inmiddels weten we ook iets meer welke games dat zijn. Er zijn er vijf bevestigd, waarvan Resident Evil Village (ook bekend als Resident Evil 8) de eerste is. Deze game bevat veel griezelige momenten, waaronder met de dame die je bovenin dit artikel ziet lachen. Op zich is de game allang uit, maar er is nog geen VR-mogelijkheid. Die verschijnt dus wel, al is het ook hier de vraag wanneer.

Resident Evil 4 remake

Nog meer horror op de virtual realitybril, want ook de remake van Resident Evil 4 krijgt de VR-behandeling. Erg slim, want als zich iets goed leent voor een immersieve ervaring als VR, dan is dat wel het horrorgenre. Je hoort de geïnfecteerden achter je sluipen, terwijl er ondertussen uit het donker ineens een griezel voor je opdoemt, nadat je eerst al uren hebt gewandeld in een wereld die met zijn mist, donkere plekken en gespuis nogal onaangenaam is. Er is eerder een VR-variant van Resident Evil 4 geweest en dat was een shooter, terwijl we gewend zijn dat Resi 4 een avonturengame is die je vanuit de derde persoon speelt. Aan de andere kant is het tof als Village en 4 niet te veel op elkaar lijken in VR, dus hopelijk weet Capcom er een goede variatie in aan te brengen.

No Man’s Sky

No Man’s Sky is waarschijnlijk een van de grootste indiehypes van de afgelopen tien jaar, maar tegelijkertijd viel het spel enorm tegen toen het eenmaal verscheen. Gelukkig heeft ontwikkelaar Hello Games er inmiddels veel aan gedaan om het spel goed op de rails te krijgen, waardoor deze ruimte-ontdekkingsreis aanzienlijk aantrekkelijker is geworden. Moet je nagaan als je straks de ruimte kunt doorkruisen in VR. Stiekem kan dat nu ook al, want PSVR en de PC hebben het al, maar straks komt het spel ook naar PSVR 2.

Walking Dead

Resident Evil moet het meer hebben van de onaangename gevoelens, maar Walking Dead is een spel dat je in VR wil spelen. De game heet The Walking Dead: Saints and Sinners: Retribution is een spel waarin we waarschijnlijk weer een heleboel Walkers (zombies dus) tegen het uitgemergelde lijf lopen. Als je je organen maar binnenboord weet te houden in deze open-wereld-shooter.

Horizon: Call of the Mountain

Van Horizon: Call of the Mountain wisten we al dat hij kwam. In de onderstaande trailer zie je meer van het ontdekken van de wereld en het vechten, wat er erg tof uitziet. Helemaal als je straks een VR-bril op je neus hebt. Het is alleen zo jammer dat we dus geen idee hebben wanneer dat is, laat staan wat de schade is in de portemonnee. Nog maar even een potje Horizon: Forbidden West dan?

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...