7 redenen om voor de OnePlus 12 te kiezen

7 redenen om voor de OnePlus 12 te kiezen

adv

Vorig artikel Volgend artikel

In onze review kon je al lezen wat we van de OnePlus 12 vinden: het is een zeer goed toestel dat klaar is voor de toekomst. Maar wil je graag nog even horen wat nu echt de zeven hoofdredenen zijn om voor dit toestel te kiezen, dan hoef je niet verder te zoeken. Hier komen ze.

Heerlijk, helder OnePlus 12

OnePlus 12 heeft het helderste scherm dat je op dit moment op een smartphone kunt vinden. Dat betekent zeker niet dat je een hele bak licht in je gezicht hoeft te hebben als je voor het slapengaan nog even je Instagram-feed bekijkt, maar het betekent wel dat als je op het strand ligt in Mallorca, of als je in de tuin wil werken op je telefoon terwijl het hartje zomer is, je je scherm gewoon kunt zien. Hoe lager de helderheid, des te moeilijker is het om je telefoon te kunnen bekijken. Zo’n hoge helderheid is dus een groot voordeel, naast dat het vaak kleuren nog meer laat sprankelen. 4.500 nits tot je beschikking: wanneer jij het wil.

Aanraken in de regen

We hebben in Nederland flink wat regen gezien de laatste tijd, en als er dan iets vervelend is, dan is het wel dat je telefoonscherm er een soort eigen leven van krijgt. Probeer je jezelf ergens heen te sturen via Google Maps, wil je even kijken hoe je moet lopen, valt er net een regendruppel op je telefoon waardoor je ineens je locatie niet meer kunt vinden. Of je wil iemand een berichtje sturen en je telefoon maakt er door de druppels allemaal vreemde woorden van. Het is irritant en er leek geen oplossing voor te zijn, maar OnePlus komt nu met Aqua Touch. Hierdoor kun je bij zweterige of natte handen, of nat weer, toch je smartphone blijven bedienen zoals je dat ook droog gewend bent.

oneplus12-touch-rain

Het is een razendsnel toestel

OnePlus heeft gekozen voor het nieuwste dat er momenteel is op het gebied van processoren en de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 zorgt voor een hele rappe telefoon. Het zorgt er ook voor dat je goed op het toestel kunt gamen. Het is in staat om snel te schakelen tussen verschillende activiteiten, laadt games snel en al met al kun je het internet, social media en apps gebruiken zoals ze bedoeld zijn. Deze processor is het beste dat er nu is, en dat betekent dat je er ook wel even mee vooruit kunt.

LTPO-technologie zorgt voor extra soepelheid

De verversingssnelheid van het scherm wordt uitgedrukt in Hertz en dankzij de LTPO-technologie in OnePlus 12 kan het worden gewisseld tussen 1 Hertz en 120 Hertz, plus alles daartussenin. De verversingssnelheid past zich automatisch aan wat je aan het doen bent. Zit je gewoon een artikel te lezen, dan hoeft dat niet zo snel te gaan, maar speel je een game, dan is dat wel nodig. Ook voelt scrollen op social media aanzienlijk soepeler als je scherm een hoge verversingssnelheid heeft.

OnePlus12_screen

Een heel flinke batterij

Eén van de grootste nadelen aan een moderne telefoon is dat de batterij soms het einde van de dag niet haalt, zeker niet als je op je telefoon leeft of als je toestel wat ouder is. De batterij van OnePlus 12 is gelukkig heel flink: met 5400 mAh kun je echt een tijd vooruit. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je altijd je oplader bij de hand moet houden, al biedt ook de oplader veel voordelen waardoor OnePlus een goed maatje is.

Heel snel laden

OnePlus is een zus van Oppo en beide merken gooien al jaren hoge ogen als het gaat om de oplaadsnelheid. De toestellen maken gebruik van SUPERVOOC en OnePlus 12 gebruikt de 100W SUPERVOOC Endurance Edition die ervoor zorgt dat je batterij in een mum van tijd is opgeladen. Je hebt minder dan een half uur nodig om je OnePlus 12 van stroom te voorzien: in 26 minuten gaat hij van 1 procent naar 100 procent. Ben je dus een dag weg en zit je ‘s avonds in de kroeg, dan kun je heel even snel laden om nog die Uber te kunnen bestellen en veilig thuis te kunnen komen.

Goede foto’s schieten met de verbeterde telelens

We lieten het al zien in de review: je kunt flink zoomen met de OnePlus 12, zonder dat je heel veel hoeft in te leveren op de kwaliteit. Goede foto’s schieten is vrij moeilijk als je zo hebt ingezoomd, omdat een kleine beweging al een groot verschil kan maken. De vernieuwde telelens van OnePlus 12 zorgt er echter voor dat je alsnog heel mooie foto’s kunt maken. De OnePlus 11 had een 32 megapixel telelens die 2x kon zoomen, terwijl de OnePlus 12 voor een 64 megapixel telelens gaat die 3x kan zoomen. Dat is een flink verschil. Ook kun je afbeeldingen met de 6x inch sensor-zoom vergroten zonder dat je kwaliteit verliest.

Meer weten over de Oneplus 12 of wil hem al bestellen? Klik dan hier voor alle informatie.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Behalve...