Murray en Wimbledon populair op Facebook

77 jaar hebben ze erop moeten wachten maar het is eindelijk (aldus alle Britse fans) weer een Brit gelukt om het tennistoernooi van Wimbledon te winnen. Andy Murray versloeg de als nummer 1-geplaatste Serviër, Novak Djokovic, in de finale werd het 6-4, 7-5, 6-4 in sets.

Kort na de zege verschenen er vele foto's van Murray op ondermeer zijn Facebook fanpage, de hoeveelheid engagement kreeg een flinke boost, in enkele uren werd hij ook "the most buzzed-about player" op Facebook tijdens het toernooi. 

Facebook telde in aanloop naar de finales wereldwijd bijna 29 miljoen interacties (posts, reacties en likes). De conversatie was wereldwijd, maar mensen in Groot-Brittannië, Amerika, India, Italië en Australië hadden het meeste te vertellen over hetgeen zich afspeelde op de All England Lawn Tennis and Croquet Club.

Murray en Wimbledon populair op Facebook

Murray
De hoevelheid Facebook engagement begon een flinke boost te krijgen nadat Murray terugkwam van een 2-0 achterstand in sets tegen Fernando Verdasco in de kwartfinales. De afgelopen week heeft Murray meer dan 430.000 nieuwe fans erbij gekregenop zijn Facebook Pagina, in totaal inmiddels al meer dan 1,5 miljoen likes. Tegenstander Novak Djokovic’s pagina kreeg er zo'n 30.000 bij tot een totaal van 3,1 miljoen likes.

Mapping tennis fandom

In onderstaande map van Facebook zijn alle tennis fans over heel de wereld te zien.

Wimbledon5

Tags: buzz, facebook, tennis

Reacties (1)

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines