Nokia bevestigt plannen voor Windows Phone 8 met de nieuwe Lumia 920

Nokia heeft vandaag haar nieuwe smartphone, de Lumia 920 (foto) aangekondigd die zal draaien met het nieuwe Microsoft's Windows Phone-platform, Windows Phone 8. 

Na de aankondiging van Samsung's Windows Phone de ATIV S vorige week tijdens de IFA (iedereen had verwacht dat Nokia de eerste zou zijn met een smartphone met het nieuwe mobiele besturingssysteem van Microsoft) wilde Stephen Elop, CEO van Nokia, vandaag wat terrein terug winnen door op te merken dat Nokia de eerste leverancier is die een 'werkende Windows Phone 8 smartphone' op de markt brengt in plaats van een prototype.

Volgens Jo Harlow van Nokia is de Lumia 920 de meest innovatieve smartphone van dit moment. Het toestel heeft een PureView camera, het gloednieuwe Windows Phone 8 OS en Nokia's City Lens. De 8,7 megapixel camera in de Lumia 920 die ook de PureView-naam heeft gekregen heeft echter weinig gemeen met de 38 megapixel camera uit het PureView 808-toestel. Pureview staat volgens Nokia voor het toepassen van geavanceerde beeldverwerkingstechnieken.

Nokia bevestigt plannen voor Windows Phone 8 met de nieuwe Lumia 920

Verdere verbeteringen aan het toestel zijn o.a. een verbeterde performance in situaties met weinig licht, een 4,5-inch touchscreen met een resolutie van 1280 bij 768 pixels. Dit WXGA-scherm wordt door Nokia beschreven als 'beter dan HD-resolutie'. De Lumia 920 heeft een 1,5 GHz dual core Snapdragon-processor en zal leverbaar zijn in allerlei kleuren, zoals geel en rood. Meer informatie vindt je bij ons op Mobilecowboys.

2d600050395e57e734f486cf6df66dec7accd832_42066_90_90_1Henk de Hooge

is oprichter en hoofdredacteur van Dutchcowboys. Daarnaast is hij online-uitgever, internet entrepreneur en MD van Red Banana, een creatief content marketing en communicatie bureau. Henk volgen kun je via Twitter @Henkey via zijn Facebook pagina en Google+. Zijn foto's kun je vinden door hem te volgen op Instagram.

Reacties (1)

  • Cool! Ik wil er zeker 1. Jammer dat prijs en beschikbaarheid nog niet bekend is.

    Do 6 sep 2012, 09:01 [reply]

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines