Microsoft kan veel geld verdienen aan Office op de iPad

Microsoft kan veel geld verdienen aan Office op de iPad

Apple's App Store heeft 300.000 applicaties die speciaal gemaakt zijn voor de iPad. Maar één belangrijk softwarepakket ontbreekt en dat is Microsoft Office. Er is nog steeds geen officiële versie van Excel, Word, OneNote of PowerPoint te vinden op de iPad. In november ging het gerucht rond dat Office naar de iPad zou komen, maar volgens geruchten zouden Microsoft en Apple het niet eens zijn geworden over de prijs. 

Apple wil namelijk van alle inkomsten die verdiend worden in de App Store, 30% terug ontvangen. Microsoft wou dat dit percentage een fors stuk lager zou zijn aangezien ze van mening zijn dat Office een belangrijk stukje software is die de mogelijkheden van de iPad vergroten en ook de verkoop van iPad's zal doen toenemen. Apple maakte zoals verwacht geen uitzondering voor Microsoft.

Toch is het een grote fout van Microsoft. Het gemis van Office op de iPad zorgt ervoor dat het verdwijnen van de pc-markt nog steeds niet ongedaan gemaakt kan worden. Apple's CEO Tim Cook vertelde eerder deze week dat nagenoeg alle Fortune 500 bedrijven gebruik maken van iPad's. De aanwezigheid van Office op de iPad kan Microsoft toch flink wat omzet bezorgen, ondanks de winstmarge die Apple krijgt. 

Reacties (11)

 • Hi Nichal,

  Leuk dat je het aanhaalt en je hebt zeker een punt.
  Voor veel mensen en organisaties is het wellicht een groot gemis en Microsoft zal er ongetwijfeld een leuke slag mee kunnen slaan.

  Maar of het nou een 'Grote Fout' van Microsoft is om de salesguys van Apple niet meteen een handje te schudden is denk ik wat kortzichtig...

  - Frank

  Vr 15 feb 2013, 18:52 [reply]

  • Eline

  Hebben jullie enig idee of office voor android er binnenkort al wel in zit?

  Vr 15 feb 2013, 22:11 [reply]

  • maurits hoek

  Beste Eline,

  Bij Android 4.0 en hoger zit er al een vorm van microsoft op met de app Polaris Office. Daarmee heb je beschikking tot PowerPoint, Word en Excel. Een handig programma

  Zo 17 feb 2013, 11:49 [reply]

  • Mark

  Ik denk eerder dat MS hiermee haar eigen tablets probeert te pushen. Geen organisatie ter wereld kan zonder Office. De Surface heeft wel Office en daarmee heeft MS een concurrentievoordeel op Google en Apple. Dat zullen ze overigens hard nodig hebben om marktaandeel te veroveren op deze twee giganten.

  Za 16 feb 2013, 17:02 [reply]

  • Harry

  De Office Web apps werken trouwens wel op de iPad, omdat MS is afgestapt van Silverlight icm Skydrive en SharePoint. Maar goed, het blijft behelpen...

  Za 16 feb 2013, 21:10 [reply]

 • Zelf maak ik momenteel veel gebruik van Google Drive (op zowel iPhone, iPad en PC). Een ideaal programma dat wat mij betreft de vervanging is van Word, Excel en Powerpoint. Daarbij komt ook nog eens dat het geheel gratis is, werken met meerderen mensen in een bestand mogelijk is en het uploaden van files (zoals bij Dropbox) overbodig.

  Ma 18 feb 2013, 19:08 [reply]

  • tmpcox

  GOED BEZIG MICROSOFT!,

  Apple mag aan dit stukje software maar 10% verdienen en MS 90%, trouwens MS Office zal ook NOOIT op Android en IOS komen omdat dit dan een min-waarde brengt aan de Windows Phones en Windows RT/ 8 Apparaten! Alleen in dringende tijden zou Office voor Android en IOS een Mogelijke optie zijn, maar dan erg verminkt met kleine weizigingen en alleen het lezen van Office documenten + alleen letters veranderen.

  Di 19 feb 2013, 19:29 [reply]

  • Bojada

  Is er nou een app beschikbaar voor de iPad voor Microsoft office. Wil dit gebruiken voor word, excel en powerpoint

  Wo 20 mrt 2013, 11:53 [reply]

  • Roel

  Via CloudOn kan ik gewoon mijn office documenten bewerken. Nadeel is dat je geen nieuwe kan maken, maar verder werkt dit exact als de office pakketten voor word en excel, kan alle versies er mee openen en bewerken

  Di 26 mrt 2013, 18:28 [reply]

 • Ik zou office graag willen maar ik denk dat Apple moeilijk doet en liever zijn eigen software inzet.

  Ma 8 apr 2013, 17:36 [reply]

  • Bill Gates

  Beetje schofterig van Apple...
  30% willen afromen van een softwarepakket war erg veel ontwikkelingskosten in zit en waar "meneer Apple" zelf niks voor doet..
  Maar misschien snijden ze zich nou eens in hun vingers met deze arogante opstelling. Tablets met Windows 8 zijn wel voorzien van office en gaan steeds beter verkopen.

  Wo 10 apr 2013, 08:22 [reply]

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines