Marketing23.11.2017

Contentintegratie 2.0: van on site customer journey tot hogere conversie


Een technisch betere website waardoor content relevanter wordt. Winst voor SEO, SEA en CRO. Content content content! Ik zat laatst na te denken over content. We moeten er allemaal iets mee, want content is King, zo horen we al jaren. Wij als SEO’s roepen het, jouw online marketeer wil het en iedereen die ook maar een beetje online savy is zegt je iets met content te moeten doen. Want door content gaat je website beter ranken: door content kun je onderscheidend zijn, door content kun je jouw doelgroep overtuigen en content straalt vertrouwen uit.

Veel redenen om iedere webmaster, SEO-expert en iedereen met een beetje grammaticaal inzicht aan de pen te zetten. We schrijven er met z’n allen op los: content over schoenen wordt ‘goedkope schoenen’. Want dat is waar mensen op zoeken. We plaatsen deze content massaal op categoriepagina’s, op blogs, in de FAQ in de koopwijzers etc. Alles om maar zoveel mogelijk content te hebben.

Supertof! We hebben dus flink geïnvesteerd in content. We hebben site-aanpassingen laten doen om die content te kunnen tonen en nu is het wachten op het resultaat. En blijven bloggen natuurlijk.

We are stupid

Even tussendoor: content over goedkope schoenen is natuurlijk niet waar je op wil zitten. Google is namelijk veel slimmer dan wij denken. Wij zijn juist degenen die in oude patronen zijn blijven denken. Wij hebben onszelf aangeleerd om dom te zoeken omdat de zoekmachines nog niet klaar waren voor slimme opdrachten. Dat gaat helaas al heel lang niet meer op. Zoals jullie hier kunnen lezen is het Google’s missie om een machine learning first company te worden. Artificial intelligence en deeplearning zijn aan de orde van de dag dus ‘goedkope schoenen’: mwah, niet echt meer nee.

Waar het dus om gaat is teksten voor de gebruiker. Dat sterkt alleen maar mijn verhaal want ik wil relevantie.

We hebben dus heel erg veel content en een website waarop we deze content plaatsen. Dit doen we voor de bezoeker (een beetje) en voor SEO. De kansen voor advertising, daar kijken we bij content nog maar weinig naar, laat staan over andere SEO-kansen die content te bieden heeft (naast rankings en de kansen voor je conversiepercentage, namelijk de invloed van content op de informatievoorziening voor jouw klanten). Ofwel een juiste weergave en implementatie van de content binnen de structuur van je website.

De website en haar structuur – nu wordt het technisch

Een website is een verzameling pagina’s waarmee we onze klanten of doelgroep willen verleiden met onze naam, onze dienstverlening en ons productaanbod. Een plek waarmee we kunnen laten zien waarom wij beter zijn dan anderen. Dat we betere producten hebben en absoluut de eerste moeten zijn aan wie men denkt als ze zich aan het oriënteren zijn op hetgeen wij bieden. Of eigenlijk, wij moeten absoluut de eerste zijn waar ze aan denken, ongeacht in welke fase men zit.

Nu is er structureel iets mis met bijna alle websites, namelijk de informatie-architectuur. Informatie-architectuur betekent eigenlijk: het structurele ontwerp van een gedeelde informatieomgeving. En juist dat ‘gedeelde’, daar slaan we de plank vaak mis.

Als je de informatie-architectuur (IA) van een gemiddelde website die producten en diensten aanbiedt grafisch weer zou geven, dan zou dat er globaal als volgt uitzien.

Gerk_Mulder_IA_contentintegratie_2
Gerk_Mulder_IA_contentintegratie_2

Door alle verschillende soorten pagina’s naast elkaar te zetten is er een ogenschijnlijke logica in de opbouw. Maar relevante zaken, die eigenlijk bij elkaar passen/horen staan nu op heel andere locaties in de hiërarchie. Er is dus geen sluitend navigatiepad van relevante elementen. Dit heeft een aantal gevaren.

  • Verhoogde kans op duplicate content en taxonomieën
  • Slechte interne linkdistributie
  • Diffuse focus op onderwerpen of topics
  • Verwarrende of incomplete hoofdnavigatie
  • Een verminderd goede gebruikerservaring

Onze uitdaging: opnieuw na te denken over de IA van je website en nadenken over hoe je het beste kunt voldoen aan de informatiebehoefte van de gebruiker en de zoekmachine.

Dit was voor mij het signaal om na te denken over waar ondersteunende content zoals blogs, FAQ’s en koopwijzers eigenlijk op de website horen te staan. Hoe kun je deze content dus voor de zoekmachine en gebruiker beter tot zijn recht laten komen?

Mijnklantinkampeerartikelen.nl

Om de gedachtegang meer specifiek te maken heb ik een bestaande klant als uitgangspunt genomen. Deze klant is actief in de vrijetijdsbranche en is op dit moment een van de grootste retailers op het gebied van kampeerartikelen, zowel offline als online. De structuur van hun website ziet er als volgt uit.

Gerk_Mulder_IA_contentintegratie_3
Gerk_Mulder_IA_contentintegratie_3

In mijn voorbeeld zal ik me richten op de categoriestructuur: tenten/festivaltenten/producten.html

Op het blog hebben we een artikel over welke festivaltent het beste bij jou past, welke-festivaltent-past-bij-jou.html. Dit artikel staat nu op de URL /blog/advies/welke-festivaltent-past-bij-jou.html

Het plan is om deze content, die volledig gelieerd is aan een categoriepagina en productgroep, aan te bieden op de plek waar deze het meest relevant is: binnen de categorie tenten/festivaltenten.

De URL van het artikel wordt dan: tenten/festivaltenten/welke-festivaltent-past-bij-jou.html

Dit is geen moeilijke handeling. De URL van het artikel dient te worden aangepast en de categoriepagina moet naast de producten ook artikelen tonen.

De moeilijkheid in deze werkwijze is dat de content niet zichtbaar is op ander pagina’s waar er wellicht ook een relevante match te maken is. Als je vanuit de zoekmachine, na een brede zoekopdracht naar tenten, op de /tenten-pagina uitkomt, dan heeft het artikel over welke festivaltent het beste bij jou past ook hoge relevantie. Zo geef je zelf invulling aan zoekintenties, het zijn aannames en dat is gevaarlijk omdat je ook de verkeerde informatie kunt geven waarmee je de bezoeker verwart en deze kwijt kunt raken.

In de nieuwe situatie ziet het er als volgt uit:

Situatie 1:

  • /blog/ maakt ruimte voor een nieuwe manier van content aanbod
  • Artikelen worden gekoppeld aan de categorieën waar zij toe behoren
  • ISSUE: de artikelen staan maar op 1 plek terwijl ze ook relevant zijn voor andere categorieën.

Om dit issue op te lossen kun je afgezien van de nieuwe URL van een artikel – door middel van tags – het artikel ook binnen andere categorieën tonen. Tagging is echter een soort no-go binnen zoekmachine-optimalisatie. Dit omdat tagging met een paar simpele handelingen je interne linkstructuur uit balans kan halen. Denk hierbij aan kans op verkeerde spellingen van de tags, geen duidelijk beleid in het toevoegen van tags, de tags in combinatie met elkaar beschikbaar laten zijn voor indexatie en de vrijheid om zelf tags aan te maken.

Als oplossing hiervoor moeten de tagstructuur en de individuele tags van te voren vastgelegd worden. In het geval van mijnklantinkampeerartikelen.nl is het advies dan ook om de categoriestructuur te dupliceren als tagstructuur. Iedere categoriepagina wordt daarnaast dus ook een tag.

Artikelen kunnen nu ook worden gekoppeld aan andere relevante categorieën dan alleen aan de categorie waarop de fysieke URL zich bevindt.

Gewenste methode in het voorbeeld:

  • Maximaal 5 tags toekenbaar aan een artikel
  • Tags zijn opgebouwd uit huidige categoriestructuur
  • Tags worden eenmalig aangedragen, gecontroleerd en toegevoegd

Door de tags kunnen we de artikelen gemakkelijk laten zien op de plekken waar deze relevant zijn. In overleg met UI/UX en CRO-consultants moet er gekeken worden naar de beste plaatsing op de pagina, in onderstaand voorbeeld voegen we een blok toe onder het productaanbod op de pagina.

contentplan
contentplan

In het voorbeeld is het gele blokje met ‘Artikel 1’ het artikel over festivaltenten. De tagging ziet er dan als volgt uit:

Gerk_Mulder_IA_contentintegratie_7
Gerk_Mulder_IA_contentintegratie_7

Het artikel over de festivaltenten wordt nu naast de categorie festivaltenten – middels deze tagging – ook ingeladen op de pagina’s

  • /tenten/
  • /kamperen/
  • /evenementen/

De URL van het artikel blijft echter altijd hetzelfde: /tenten/festivaltenten/welke-festivaltent-past-bij-jou.html

De weergave onderaan de pagina laat dus alle artikelen zien die dezelfde tag hebben. Een overzichtspagina als tenten bevat zodoende alle aan tenten gerelateerde content.

Gerk_Mulder_IA_contentintegratie_9
Gerk_Mulder_IA_contentintegratie_9

Nu is er een structuur waarbij ondersteunende content gekoppeld is aan de meest relevante categorie of subcategorie. Ook is er de mogelijkheid de content op andere relevante categorieën en subcategorieën te tonen door middel van tags. Het eerste issue, “Er is geen overzicht in welke artikelen er zijn en dus is er wederom slechte informatiearchitectuur”, is nu opgelost.

Situatie 2:

  • /blog/ maakt ruimte voor een nieuwe manier van contentaanbod
  • Artikelen worden geherstructureerd naar de categorieën waar zij toe behoren
  • Artikelen worden middels tagging gekoppeld aan de 5 belangrijkste en meest relevante categorieën.
  • ISSUE: Er is nog geen overzichtspagina waarop we alle artikelen kunnen tonen

De oplossing voor het issue: De categorie /blog/ blijft bestaan, alleen bestaat deze alleen maar uit artikelen die op hun nieuwe URL staan. Door het gebruik van de tags kun je ze echter ook gemakkelijk inladen op een overzichtspagina zoals /blog/. Op deze wijze is er nog steeds een blog of kennisbank, of hoe je dit gedeelte van de website ook noemt. Er is nog steeds een plek waar alle content verzameld wordt en waar de gebruikers de voor hen relevante artikelen uit kunnen komen. Voor Google wordt deze pagina uitgesloten van indexatie omdat hij geen toegevoegde waarde meer heeft voor indexatie. Opname voor indexatie zou de interne linkstructuur uit balans brengen.

In de afbeelding hiernaast een simpele weergave van de overzichtspagina waarop alle artikelen zichtbaar zijn.

Er is een selectiemogelijkheid zodat men direct de eigen interessegebieden kan selecteren. De selecties kunnen gecombineerd worden.

Zaken die hier nog aan toegevoegd kunnen worden zijn bijvoorbeeld datumselectie, het instellen van volgordes en eventueel een selectie op auteur. De vrijheden daarin zijn onbeperkt omdat deze pagina echt de gebruiker dient en niet de zoekmachine.

Gerk_Mulder_IA_contentintegratie_10
Gerk_Mulder_IA_contentintegratie_10

Situatie 3:

  • /blog/ wijzigt naar een overzichtspagina van alle artikelen op basis van een tagselectie
  • Artikelen worden geherstructureerd naar de categorieën waar zij toe behoren
  • Artikelen worden middels tagging gekoppeld aan de 5 belangrijkste en meest relevante categorieën.
  • ISSUE: Als men op een artikelpagina zit zijn ze uit de conversiefunnel

De structuur met de tags waardoor artikelen zichtbaar zijn op categoriepagina’s zorgt voor relevantie binnen een conversiefunnel. Dat is althans de hypothese. Dit zou conversieverlagend kunnen werken omdat men in plaats van door te klikken naar een product, nu doorklikt naar een artikel. Om dit te voorkomen is het van belang dat er op de artikelpagina een referentie naar categorieën en producten wordt aangebracht.

Het is namelijk wel de bedoeling dat de structuur – zoals hier beschreven – meewerkt aan de conversie. Om deze mogelijke drempel weg te nemen plaatsen we de tags, en dus ook de relevante andere categorieën, goed zichtbaar op de artikelpagina. Tevens kunnen we artikelen aan producten koppelen, zo is er vanuit de structuur een rechtstreekse koppeling met de meest relevante categorieën en meest interessante producten. Dit kan uiteraard ook dynamisch.

Dit geeft ook leuke kansen voor advertising. Je kunt door de kennis uit programmatic en usersignales, effectief adverteren/remarketen op blogartikelen bij doelgroepen die een grote kans hebben na informatieconsumptie over te gaan tot aankoop. Het gevaar hierbij is dat de artikelen een te commerciële insteek krijgen. Dit zal altijd getest moeten worden. Dat er getest moet worden spreekt bij het implementeren van nieuwe werkwijzen voor zich.

Gerk_Mulder_IA_contentintegratie_12
Gerk_Mulder_IA_contentintegratie_12

Op deze wijze biedt de artikelpagina oplossingen voor zowel de gebruiker en de zoekmachine als voor een conversieverhoging in de funnel.

Uiteindelijke situatie

  • /blog/ wijzigt naar een overzichtspagina van alle artikelen op basis van een tagselectie
  • Artikelen worden geherstructureerd naar de categorieën waar zij toe behoren
  • Artikelen worden middels tagging gekoppeld aan de 5 belangrijkste en meest relevante categorieën.
  • Vanuit de artikelen wordt een hoog relevante interne linkstructuur opgebouwd
  • Het is mogelijk effectief te adverteren op artikelen
  • De conversiefunnel wordt uitgebreid door informatie voorziening op te nemen in de oriëntatie.
  • Het wordt de gebruiker makkelijk gemaakt zich te oriënteren omdat informatie zichtbaar is daar waar het de hoogste relevantie heeft.

Testen en beoogd resultaat

Een dergelijke aanpassing aan de website gaat gepaard met veel technisch inzicht bij de developer, geduld en een investering in tijd en geld. Tevens dien je bewust te zijn dat een dergelijke implementatie een innovatie is waarbij je uit moet gaan van trial and error.

Ons expertise op het gebied van techniek, algoritmes, advertising en user experience zijn de basis van waaruit dergelijke plannen worden bedacht en uitgewerkt. Je zult moeten innoveren, waarbij innovatie met een minimale foutkans voor iedereen de voorkeur heeft. Het is nog geen bewezen methode maar we weten wel dat we hiermee een grote stap zetten in de wijze waarop we omgaan met content en waarop we de relevantie van onze productgroepen en content vergroten. Alles om de klant en de zoekmachine beter te kunnen bedienen met antwoorden in iedere fase.

Dergelijke werkwijzen dienen echter altijd getest te worden. De weergave dient getest te worden, het effect op indexatie moeten we testen en Adwords-campagnes dienen getest te worden. Tevens moeten we er bewust van zijn dat een nieuwe aanpak altijd een incubatietijd heeft. Resultaat moet groeien, maar is gelukkig ook goed te monitoren.

Je kunt jezelf kunnen afvragen of een gedeeltelijke uitrol niet beter is. Daar ligt echter niet de voorkeur. De kracht van de beschreven methodiek zit hem juist in het totaal plan. Als slechts één deel opgepakt wordt dan klopt de website technisch niet meer en is er kans op een negatieve werking door het verstoren van de interne linkstructuur. Dit omdat de kansen op duplicate content, scheve URL-structuur en dubbele navigatielagen groeien. Uiteraard kunnen elementen onafhankelijk van elkaar ingezet worden, dan dient er een op-maat-plan te worden gemaakt voor de specifieke case waarbij een methodiek voor de technische werking beschreven dient te worden. Alles op basis van “If This Then That”. Tevens moet er per in te zetten element bepaald worden waartoe de inzet draagt.

[Dit artikel is een verkorte uitwerking van een technisch plan dat is gepresenteerd op PMU 2017

Afbeelding © Michail Petrov – Adobe Stock]

Gerk Mulder

Gerk is kampeerfreak. Als Gerk niet aan het kamperen is runt hij als SEO-specialist, samen met zijn compagnon, een online marketing bureau - dat is net zo leuk als kamperen!

Verder lezen over Content

​YoastCon: het evenement voor online marketeers en SEO-specialisten!

Ben jij een online marketeer of SEO-specialist en wil je je kennis en vaardigheden op het gebied van SEO naar een hoger niveau tillen? Dan mag je YoastCon zeker niet missen! YoastCon is hét evenement voor iedereen die g...

Search11.04.2023

​YoastCon: het evenement voor online marketeers en SEO-specialisten!

Die tekst voor je website? Die schrijf je gewoon zelf

Als ondernemer heb je veel zaken om aan te denken: de inkoop van producten, het verkopen van diensten en producten, de administratie, je personeel… Het is daardoor aantrekkelijk om sommige taken uit te besteden. Een bo...

DC Business27.01.2023

Die tekst voor je website? Die schrijf je gewoon zelf

​Wat is linkbuilding en wat maakt het belangrijk?

Als je een website runt, dan is de kans groot dat je wel eens mails graag met vragen over linkbuilding. Of het nu gaat om bedrijven die graag een linkje op jouw website reserveren of bedrijven die je ermee willen helpen:...

DC Business24.11.2022

​Wat is linkbuilding en wat maakt het belangrijk?

Twitter neemt Nederlandse start-up Revue over

Twitter is de plek waar mensen naartoe gaan om te zien wat er in de wereld gebeurt en om erover te praten. En het is ook de plek waar schrijvers - van individuele makers tot uitgevers - hun werk delen, zinvolle gesprekke...

Social Media26.01.2021

Twitter neemt Nederlandse start-up Revue over

Een beter thuis voor schrijvers
Duplicate content: wat is het en hoe voorkom je het?

1 van de onderwerpen waar je aandacht aan moet besteden als je aan SEO doet, is duplicate content. Deze dubbele inhoud is niet alleen vervelend voor de bezoekers van je website, maar ook voor zoekmachines. Na het lezen v...

Search14.12.2020

Duplicate content: wat is het en hoe voorkom je het?

​Help! De concurrent jat productomschrijvingen uit mijn webshop!

In deze column ga ik het hebben over de productbeschrijvingen in jouw webshop. Wat als je een luie concurrent hebt die jouw productteksten pikt? Dat is vervelend. Maar wat als iedere concurrent ze van jou pikt? Behalve ?...

Online07.09.2020

​Help! De concurrent jat productomschrijvingen uit mijn webshop!

​De onzichtbare kracht van SEO

Als jouw potentiële afnemers of klanten op zoek gaan naar een product of dienst die jij aanbiedt, hoe groot is dan de kans dat ze op jouw website terechtkomen? Hoeveel moeite doet een klant? Het antwoord is simpel, de g...

Search12.03.2020

​De onzichtbare kracht van SEO

Je productiviteit verhogen doe je met de MX Master 3 & MX Keys

Logitech kennen veel mensen vooral van de gaming-tak. Maar het bedrijf is al vele jaren bezig met hardware voor multitasking, voor developers en gewoon voor op kantoor om jouw productiviteit te verhogen. In 2015 was er d...

Gadgets07.11.2019

Je productiviteit verhogen doe je met de MX Master 3 & MX Keys

Verder lezen over SEO

SEO-tip: 5 dingen die veranderen in de Google-zoekmachine

Google heeft een core update aangekondigd en dat betekent dat er wat staat te veranderen voor vele pagina’s op het internet. De belangrijkste verandering zit hem vooral in het opsporen van pagina’s die niet waardevol...

Search07.03.2024

SEO-tip: 5 dingen die veranderen in de Google-zoekmachine

​Dit zijn de linkbuilding trends voor 2024

Een nieuw jaar staat voor de deur en dat betekent dat er weer nieuwe kansen zijn. Tijd voor nieuwe samenwerkingen of het verstevigen van bestaande relaties. Samen internet impact maken, dat doe je bijvoorbeeld met linkbu...

DC Business18.12.2023

​Dit zijn de linkbuilding trends voor 2024

Wat de verminderde vertoning van FAQ-snippets in zoekresultaten voor jouw SEO betekent

In een recente ontwikkeling, gepubliceerd op 8 augustus 2023, heeft Google aangekondigd dat er minder rich snippets van het FAQ- en HowTo-formaat vertoond zullen worden in de Google Zoekresultaten. Deze verandering heeft...

Search15.08.2023

Wat de verminderde vertoning van FAQ-snippets in zoekresultaten voor jouw SEO betekent

​Zo werken bedrijven aan hun online vindbaarheid

De laatste jaren hebben bedrijven hun concurrentie fors zien toenemen, met name op het internet. In de basis heeft iedere ondernemer de mogelijkheid een website te bouwen, om vervolgens consumenten weg te trekken bij bes...

Online21.05.2023

​Zo werken bedrijven aan hun online vindbaarheid

4 redenen waarom je jouw SEO moet uitbesteden aan een SEO Bureau

Als eigenaar van een website of bedrijf is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw website goed zichtbaar is op zoekmachines zoals Google. Het hebben van een goede SEO-strategie kan helpen om uw online aanwezigheid te...

DC Business09.05.2023

4 redenen waarom je jouw SEO moet uitbesteden aan een SEO Bureau

​YoastCon: het evenement voor online marketeers en SEO-specialisten!

Ben jij een online marketeer of SEO-specialist en wil je je kennis en vaardigheden op het gebied van SEO naar een hoger niveau tillen? Dan mag je YoastCon zeker niet missen! YoastCon is hét evenement voor iedereen die g...

Search11.04.2023

​YoastCon: het evenement voor online marketeers en SEO-specialisten!

Krijg een volledige SEO-update tijdens YoastCon 2023

De beroemde SEO-conferentie van Yoast is terug! Op 11 mei aanstaande verzamelt de internationale SEO top zich in het oosten van ons land. In De Lindenberg in Nijmegen vindt dan weer een nieuwe editie van de online market...

Search28.03.2023

Krijg een volledige SEO-update tijdens YoastCon 2023

Zo maak je een succesvolle SEO-proof contentstrategie in 2023

Het maakt niet uit of je een bedrijf hebt of een eigen, persoonlijk blog: zodra je een website runt, wil je dat er traffic komt. Dat komt er zeker niet alleen maar door op social media naar je pagina te verwijzen of een...

Search13.03.2023

Zo maak je een succesvolle SEO-proof contentstrategie in 2023

Verder lezen over Weblog

WordPress maakt een grote sprong: linkt nu met Mastodon

De EU wil graag dat apps wat minder eenkennig worden. Daarom kun je straks ook WhatsApps lezen in andere apps dan WhatsApp, en andersom. WordPress doet vrolijk mee. Het gigantische blogplatform heeft nu versie 1.0.0 van...

Online19.09.2023

WordPress maakt een grote sprong: linkt nu met Mastodon

But first, fediverse.
WordPress-gebruiker? Je kunt je posts niet meer tweeten

Heb je een eigen reisblog, een receptensite of een nieuwssite over social media? Wat je ook maar doet op WordPress, de kans is groot dat het je goed uitkomt dat er een Twitter-integratie is. Hierdoor kunnen posts die wor...

Social Media02.05.2023

WordPress-gebruiker? Je kunt je posts niet meer tweeten

Zo maak je een succesvolle SEO-proof contentstrategie in 2023

Het maakt niet uit of je een bedrijf hebt of een eigen, persoonlijk blog: zodra je een website runt, wil je dat er traffic komt. Dat komt er zeker niet alleen maar door op social media naar je pagina te verwijzen of een...

Search13.03.2023

Zo maak je een succesvolle SEO-proof contentstrategie in 2023

​Wix lanceert tool om het web voor iedereen toegankelijk te maken

Wix, een wereldwijd SaaS platform voor het creëren, beheren en uitbreiden van een online aanwezigheid, kondigde eind vorige maand de lancering aan van de toegankelijkheid wizard. Wix gebruikers hebben daarmee nu een sta...

Online01.06.2021

​Wix lanceert tool om het web voor iedereen toegankelijk te maken

Core Web Vitals update: dit moet je weten!

Gebruikerservaring gaat een steeds grotere rol spelen binnen het online landschap. Daarom heeft Google in 2021 een update op de planning staan om de ‘site-vitaliteit’ op te nemen als rankingfactor. Google zal dit zes...

Search24.09.2020

Core Web Vitals update: dit moet je weten!

Met deze basis marketingmiddelen scoor jij altijd!

Wil jij jouw lokaal op de kaart zetten? Dan is het goed om meer naamsbekendheid op te bouwen. Goede marketing is hierbij een must. Er zijn een aantal componenten binnen marketing die je kunt optimaliseren en waarmee je a...

DC Business31.07.2020

Met deze basis marketingmiddelen scoor jij altijd!

Nederlandse lokale nieuwsorganisaties krijgen steun van Google’s noodfonds

Google Nederland gaat zo’n 70 lokale nieuwsorganisaties in Nederland van een bijdrage voorzien vanuit het speciale noodfonds dat vorige maand is opgezet. Ook lokale nieuwsorganisaties worden namelijk hard getroffen doo...

Nieuws08.06.2020

Nederlandse lokale nieuwsorganisaties krijgen steun van Google’s noodfonds

​Starten als ondernemer? Deze 5 businesses begin je zónder geld!

Een van de grootste voordelen van de internetgeneratie is het opheffen van beperkingen om een bedrijf te starten. Iedereen met een computer kan in feite direct aan de slag – geen startkapitaal vereist. We hebben vijf o...

DC Business10.01.2020

​Starten als ondernemer? Deze 5 businesses begin je zónder geld!