Google dreigt te stoppen met het indexeren van Franse media sites

Google dreigt te stoppen met het indexeren van Franse media sites

Enkele jaren geleden probeerde de Franse overheid manieren te vinden voor iets wat de Fransen eigenlijk al sinds diep in het verleden proberen: de Franse cultuur beschermen tegen de grote hoeveelheid aan invloeden van buiten die de oorspronkelijke Franse cultuur veranderen. Dit zou ook gaan om de internetcultuur. Simpel gezegd zou het betekenen dat buitenlandse websites belasting moeten betalen over al het geld dat ze verdienen in Frankrijk. Google zal hier het hardst door getroffen worden, waardoor de internetgigant dreigt om alle Franse websites uit de zoekmachine te halen.

De belasting is erg controversieel en ook de Franse inwoners zijn er niet allemaal over te spreken, aangezien het gebruik van de zoekmachine erg hoog is in Frankrijk. Google beweert daarnaast ook dat het veel doet voor Franse websites, aangezien hun zoekmachine ruim vier miljard keer per maand zoekende gebruikers doorverwijst naar Franse websites.

Google heeft er nu helemaal genoeg van en heeft een lange brief geschreve naar verschillende Franse ministeries. Deze brief is in handen gekomen van het Agence France-Presse, het Franse persbureau. In deze brief geeft de internetgigant aan dat ze zullen stoppen met het linken naar Franse websites als protest tegen de zogenoemde 'Google-tax'. Ook in België was er eerder zo'n conflict.  

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Recommend on Google

Headlines

© 2004-2014 Dutchcowboys.nl - All Rights Reserved.

All views and opinions expressed are those of the authors of Dutchcowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines