​Op deze website spenderen mensen de meeste tijd

​Op deze website spenderen mensen de meeste tijd

Vorig artikel Volgend artikel

Heb je enig idee welke website er wereldwijd het meest wordt bezocht? Geen apps, maar website: dat is Google, dat had je vast al verwacht. Maar dat is niet de website waarop mensen de meeste tijd besteden. Het is geen Facebook, het is geen pornosite, maar het is… YouTube. Met gemiddeld per bezoek 20 minuten en 22 seconden is het de website die we de meeste tijd schenken.

YouTube wint

Dat is op zich ook wel voor te stellen, want waar je op Facebook even snel een wall of tijdlijn kunt scannen, heb je op YouTube meer dat je aandachtig naar een video kijkt, en dat is ook vaak al snel een kwartier. Toch zal de gemiddelde tijd op Facebook je misschien ook verbazen: dat is 10 minuten en 36 seconden. We willen dus toch wel graag weten wat er in de buurtgroep gebeurt, wat er te koop wordt aangeboden, wat onze vrienden zeggen en welke evenementen er aankomen.

Productivity Spot deed een analyse op basis van internetverkeer via SimilarWeb voor meer dan 1000 van de populairste websites. We weten wel wat er veel wordt bezocht, maar welke website wint het nou als het gaat om de duur dat we op de site te vinden zijn? Dat is dus YouTube. Er werd daarbij gekeken naar het aantal maandelijkse bezoekers, de tijd die mensen op de site spenderen, het aantal pagina’s dat mensen bekeken, de toegankelijkheidsscore en de bounce rate (het percentage van mensen die weggaan na de eerste pagina). YouTube, dat met 33,57 miljard bezoekers per maand een gigantische site is, heeft dus ook nog het geluk dat mensen er lang blijven. YouTube heeft 1,97 miljard unieke bezoeken per maand en die mensen bezoeken de site dus gemiddeld 17 keer per maand.

Lang op Google

Google heeft 3,19 miljard unieke gebruikers per maand, maar daar zijn mensen ongeveer 10 minuten en 37 seconden te vinden. Dat vinden we vrij opmerkelijk: als je Google dan typ je toch over het algemeen in wat je zoekt, scan je de eerste 3-10 hits en klik je door? Blijkbaar gebruiken sommige mensen Google toch net even anders. De derde plaats van meest bezochte sites ter wereld is voor Facebook, dat 17,2 miljard maandelijkse bezoekers heeft die dus 10 miunuten en 36 seconden op het social medium spenderen.

De nummer 4 is voor Wikipedia heeft 4,41 miljard bezoeken per maand en mensen zijn daar gemiddeld slechts 3 minuten en 53 seconden: terwijl daar vaak toch wel wat meer te lezen valt. Instagram is op de vijfde plek te vinden met 6,68 miljard maandelijkse bezoeken door 1,11 miljard unieke bezoekers die dan gemiddeld 8 minuten en 17 seconden op de site spenderen. Nogmaals: de site, de app wordt hier apart van gezien. De laatste sites die de top 10 afmaken zijn X/Twitter, WhatsApp, Yahoo, Amazon en Discord. TikTok is er niet te vinden, omdat mensen daar echt liever de app voor gebruiken. Dat is begrijpelijk: de site is erg irritant en werkt vaak niet zo lekker qua video’s die niet afspelen en de constante vraag om in te loggen.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...