Zo staat de overname van Twitter er nu voor

Zo staat de overname van Twitter er nu voor

Vorig artikel Volgend artikel

Ditmaal tweette hij er niet over, maar schijnt hij het te hebben gezegd tegen bankiers. Elon Musk zal de overname van Twitter aanstaande vrijdag rondbreien. Het is een langlopend proces geweest met heel veel ups en downs, maar de overname lijkt er nu dan toch echt te komen.

Overname Twitter

Dit hele jaar lijkt in het teken te staan van Elon Musks plannen om social medium Twitter over te nemen. Je zou het niet zeggen, maar pas in april van dit jaar is het hele proces begonnen. Toen deed Musk zijn bod op het social medium en begon het balletje te rollen. En hoe: het rolde allerlei kanten op, behalve de goede, zo leek het soms. Was het psychische manipulatie van Musk? Dat zullen we nooit zeker weten, maar hij heeft in ieder geval na zijn bod meteen tegengas gegeven.

Twitter zou liegen over de hoeveelheid gebruikers: dit zouden vooral veel bots zijn, in ieder geval veel meer dan het tegen Musk zei. De miljardair vond dat allemaal maar niets en wilde geen kat in de zak kopen. Hierop trok hij zich terug, maar daar stak Twitter een stokje voor. Een rechtszaak volgde en is deze maand bezig, maar tijdens dit proces lijkt Musk zich toch te hebben bedacht. Hij wil het social medium wél kopen en zou dat volgens Bloomberg vrijdag al gaan afronden.

Bankiers

Elon ‘wispelturig’ Musk heeft tegen bankiers gezegd dat dat zo is: bankiers die hem miljarden gaan lenen voor het sluiten van de deal. Miljardair zijn zegt namelijk niet dat je al het geld van de wereld hebt. Hij heeft daadwerkelijk banken nodig om die transactie van 44 miljard dollar te kunnen voltooien. Het lijkt na al het gesteggel bijna onwerkelijk, maar tegelijkertijd is hij zodanig van mening verandert, dat het ons ook weer niet helemaal verbaast. Sowieso is de deal in september al goedgekeurd door de aandeelhouders, dus er is nog weinig dat hem kan stoppen.

Het gekke is dat Twitter in eerste instantie juist vocht tegen de overname, maar daarna al vrij snel meende dat Musk het wel moest doen: ook toen hij aangaf er liever vanaf te zien door het gesteggel over de bots. Een rechtszaak werd gestart en ineens besloot de miljardair er toch voor te gaan. Wel heeft hij wat uitstel gevraagd bij de rechter, omdat hij nog 13 miljard dollar nodig had van een aantal banken. Dat hoopt hij 28 oktober allemaal bij elkaar te hebben.

Wat Musk precies van plan is met Twitter, dat is nog onbekend. Hij heeft het in een tweet wel eens gehad over iets dat X heet en een soort app voor alles moet worden. Klinkt als een soort metaverse in appvorm: je kunt één app gebruiken en daarin komt dan alles samen. Hij zal dat waarschijnljik niet direct bedoelen, maar in ieder geval zal Twitter in de toekomst wel degelijk gaan veranderen.


Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...