TikTok

TikTok is een zeer populaire app voor op je smartphone waarmee korte muziekvideo’s kunnen worden gemaakt en die je daarna kunt delen. De video’s hebben een lengte van 3 tot 15 seconden naast de mogelijkheid om een loop van maximaal 60 seconden te maken.

De applicatie werd voor het eerst in 2017 in China uitgebracht door het bedrijf ByteDance. Al vrij snel werd TikTok ook gelanceerd voor markten buiten China. De servers van TikTok staan ook buiten China in verband met restricties door de Chinese overheid.

In 2018 brak TikTik door in de VS en was de app in oktober van dat jaar de meest gedownloade app. Inmiddels is TikTik beschikbaar in meer dan 150 landen en 75 talen. In februari 2019 waren TikTok en Douyin samen goed voor 1 miljard downloads. Ook in Nederland groeit de TikTok in populariteit en zijn er al account met meer dan een half miljoen volgers. De meest populaire video's die vaak door kinderen worden opgenomen komen inmiddels in de buurt van het vertoningen van populaire Youtubers in Nederland.