TikTok stapt in de wereld van podcasting met langspeel-podcasts

TikTok stapt in de wereld van podcasting met langspeel-podcasts

Vorig artikel Volgend artikel

Waar Elon Musk alleen nog maar droomt van een ‘alles-app’, is TikTok ondertussen steeds meer stappen aan het zetten om die alles-app te worden. Het heeft niet alleen meer mogelijkheden geïntroduceerd om langere video’s te uploaden, maar het test nu ook de optie om een langdurige podcast op het platform te zetten.

Podcasts op TikTok

De meeste podcasts zijn niet alleen in audiovorm, maar ook in videovorm. Hoewel we ze vroeger dan een vodcast hadden genoemd, lijkt die term een beetje verdwenen uit de wereldwijde woordenschat. Het idee is dat mensen toch ook graag een blik werpen op een podcast, omdat je zo beter gezichtsuitdrukkingen kunt zien of bijvoorbeeld producten die de podcastmakers mogelijk bij zich hebben om over te vertellen. Een heel gek idee is het dus ook alweer niet, dat podcasts naar TikTok komen.

Ondertussen zien we wel dat TikTok veel plannen en ideeën leent van andere social media, waardoor het er steeds meer op lijkt dat het de allesbagel van de social media-wereld wil worden. Je kunt er korte video’s op kwijt, lange video’s, je hebt meer opties om geld te verdienen en het had zelfs een tijdje een BeReal-kloon, al is het daar inmiddels wel weer mee gestopt.

@metznallendepodcast Op welke manier doen jullie dit? @gwenvanpoortentiktok @joeyjaq #foryou #tiktok #tikkie #podcast #metznallen #joeyjaq origineel geluid - metznallendepodcast

Alles in één app

Om te podcasten op TikTok heb je eerst een uitnodiging nodig, want het zit nu nog in een testfase. Je gaat om te podcasten naar het upload-icoon rechtsbovenin. Vervolgens kun je een ‘link podcast’-tabblad vinden en de link naar je RSS-feed toevoegen. Je kunt daarbij ook een aflevering selecteren en een video toevoegen. Je kunt dus een combinatie maken van beeld en geluid, dat hoeft niet hetzelfde te zijn. Je hoeft dus ook niet per se je podcast op video te hebben opgenomen, lijkt het. Zo is een pod-clip op TikTok niet gewoon een leuke snippet, maar meer een uitnodiging om de hele podcast te gaan luisteren. Slim bedacht!

TikTok is natuurlijk niet gek, het idee is dat dit wederom iets is dat je binnen de TikTok-app doet. Inmiddels beginnen we naar andere social media te kijken en vragen we af wat TikTok nog niet heeft. Het heeft zelfs al een soort tweets.. De vraag is alleen of de opzet van de app hem zo geschikt maakt voor alles, maar zeker voor podcasting op deze manier is het prima geschikt. Zeker omdat je niet afhankelijk bent van TikTok om je podcast op te nemen, maar je gewoon je eigen voorkeurstech kunt inzetten.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...