Starlink verlaagt tarieven voor satelliet internetservice

Starlink verlaagt tarieven voor satelliet internetservice

Wereldwijd melden klanten prijsdalingen van 15 tot 50 procent

Vorig artikel Volgend artikel

Goed nieuws voor abonnees van Starlink. De tarieven van de satelliet internetservice gaan voor bepaalde landen en klanten omlaag, waaronder ook bij ons in Nederland. Een welkome ontwikkeling in een tijd waar alles vooral fors duurder wordt.

Starlink denkt aan de koopkracht van haar klanten

Starlink zegt in een statement dat de prijsverlaging gekoppeld is aan ‘lokale marktomstandigheden en bedoeld om de koopkracht van onze klanten weer te geven’. Een klant van Starlink in Nederland laat weten dat zijn abonnementskosten van 124 euro per maand naar 105 euro verlaagd zijn. Scheelt toch ruim 15 procent.

Vergelijkbare signalen zijn ook te horen en lezen uit andere landen. Op Reddit worden meldingen gemaakt van prijsverlagingen in onder andere Duitsland en het VK. In die landen gaan de tarieven ook zo’n 15 tot 20 procent omlaag. Op Twitter zijn nog meer klanten die een prijsdaling melden, onder andere in Roemenië, Fankrijk en Ierland. In sommige Zuid-Amerikaanse landen, zoals Mexico, Chili en Brazilië worden zelfs prijsdalingen van 50 procent gemeld.

Prima alternatief, onder andere voor Oekraïne

Starlink, de satelliet internetservice, is voor sommige mensen een prima alternatief om toch van breedband internet gebruik te kunnen maken in (afgelegen) gebieden waar geen kabel, glasvezel of andere bekabelde alternatieven zijn.

Oekraïne is, om een heel andere reden, een mooi voorbeeld daarvan. Rusland heeft sinds het begin van de oorlog in dat land veel communicatievoorzieningen letterlijk platgebombardeerd. Starlink, gedreven door Elon Musk, zorgt er daar al enkele maanden voor dat Oekraïners, zowel de bevolking als de overheid en het leger, toch verbonden blijven.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist,...