Online17.05.2023

10 vragen die laten zien wat ChatGPT allemaal kan


ChatGPT is ontzettend handig, maar als je eenmaal dat schermpje voor je hebt, dan sla je soms een beetje dicht. Er kan zoveel: waar moet je nou beginnen? We helpen je een handje met 10 vragen om aan deze slimme tool te stellen. Uiteraard ideaal voor inspiratie om weer andere vragen te stellen.

ChatGPT

Wat je trouwens ook kunt doen om jezelf wat meer te laten experimenteren met ChatGPT, dat is om elke keer als je iets wil googlen, dit te doen in ChatGPT. Of elke keer als je voor werk iets moet doen, te bedenken wat je aan ChatGPT kunt vragen om je te helpen met je werk. Veel mensen denken dat ChatGPT veel informatie al heeft en alles daarop baseert, maar als jij een boekverslag schrijft en wil beginnen met vijf highlights uit die boekbespreking, dan kun je je boekbespreking erin plakken en ChatGPT vragen om er even 5 highlights uit te halen. Er kan veel meer mee dan je denkt, al is het wel van belang dat je altijd checkt wat het heeft geschreven en of dat wel klopt. Dat gezegd hebbende, veel plezier in deze AI-speeltuin!

Maak een samenvatting van Oorlogswinter voor mijn boekbespreking.

Ook handig als je collega’s volledig geobsedeerd zijn met iets waar je eigenlijk geen tijd in wil steken, maar toch wil meepraten.

Schrijf een paper waarin de top 5 “Grootste Prestaties” van minister-president Rutte worden beschreven in chronologische volgorde.

Erg handig als je in een discussie met iemand zit en je punt wil maken, maar zelf even niet zo snel met goede argumenten kunt komen.

Vragen voor ChatGPT

Schrijf een lied. Het moet een rivaliteit tussen een machinist en een vrachtwagenchauffeur bevatten. Het moet geestige grappen bevatten die rijmen. Inclusief de pianoklanken die erbij passen.

ChatGPT is erg goed in het schrijven van gedichten en liedjes en hoewel het niet altijd even lekker rijmt in het Nederlands, kun je wel allerlei soorten verhalen kiezen.

Kun je me wat ideeën geven voor blogs over uitschrijven uit nieuwsbrieven?

Als je in de marketing werkt of blogger bent, dan heb je wel eens een writers block; ChatGPT niet hoor, die komt gewoon met allerlei ideeën die je kunt schrijven voor jouw blog. Het zou het zelfs voor je kunnen schrijven, maar ja, where’s the fun in that?

Kun je een paar dagen Parijs voor me plannen met leuke excursies?

Je gaat een weekendje weg en je weet dat je alle belangrijke trekpleisters wil bezoeken. Zonder zelf uren te moeten investeren in het zoeken naar wat je dan allemaal moet bezoeken, kun je ook ChatGPT vragen om een mooi plan. Je kunt zelfs nog specifieker worden en aangeven welke uitjes er sowieso in moeten zitten of vragen of ChatGPT met een tijdsschema kan komen.

Hulp bij huiswerk

Maak een lijst met oefeningen die ik in de gym kan doen voor betere buikspieren

Leuk is anders, maar ChatGPT kan zich zomaar ontpoppen tot een personal trainer.

Kun je vijf tips geven voor een salarisonderhandeling

Onderhandelen is niet zo makkelijk, dus waarom zou je AI niet vragen om een klein beetje hulp? Zo kan het nog meer opleveren dan je had kunnen dromen.

Ik heb wortels, een broccoli en aardappels, beschrijf stap voor stap hoe ik daarmee een vegan lunch maak

Kijk in je koelkast en laat ChatGPT verder de rest doen (oke, behalve het koken zelf dan).

Leer me de stelling van pythagoras, doe er een test bij aan het einde en geef nog niet de antwoorden, maar vertel me of ik de antwoorden goed heb in mijn antwoord

Docenten mogen dan geen fan zijn van ChatGPT omdat het hele werkstukken in elkaar zet, maar het kan ook op een andere manier met huiswerk helpen: uitleggen en je onderwerpen aan een test.

Twee Amerikanen lopen nuchter een Ierse pub uit, maak de grap af

Als je totaal niet grappig bent maar toch even snel met een leuke opmerking wil komen, dan staat deze AI je bij.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over ChatGPT

We hebben geen idee wanneer we met een robot praten

Jij denkt dat je op de chat de robot er altijd uitpikt? Vergeet het maar, we blijken gesprekken te hebben met robots zonder dat we het weten.

Online20.06.2024

We hebben geen idee wanneer we met een robot praten

OpenAI stopt tijdelijk met Sky omdat Scarlett Johansson boos is

Scarlett Johansson is boos. OpenAI heeft voor zijn ChatGPT-stem Sky een stem gekozen die erg lijkt op haar vertolking in Her. Nu is Sky er (tijdelijk) niet meer.

Online21.05.2024

OpenAI stopt tijdelijk met Sky omdat Scarlett Johansson boos is

OpenAI komt met GPT-4o: AI-taalmodel à la Her

Terwijl Googles ontwikkelaarsconferentie I/O vandaag start, probeerde OpenAI met de aankondiging van GPT4o vast de spotlight te stelen. Deze ‘omni’-versie van het nieuwe taalmodel is gratis en voor iedereen beschikbaar. Bovendien is het niet gewoon een soort ChatGPT dat je al kent.

Online14.05.2024

OpenAI komt met GPT-4o: AI-taalmodel à la Her

AI is gearriveerd in gaming – hoe wordt de technologie gebruikt?

De AI-hype brak pas echt uit met modellen als ChatGPT. Kunstmatige intelligentie is echter geen nieuwe rage op de markt! In 1996 gebruikte de schaakcomputer “DeepBlue” bijvoorbeeld zijn veldstukken om de koning van toenmalig wereldkampioen Garry Kasparov schaakmat te zetten.

Gaming17.04.2024

AI is gearriveerd in gaming – hoe wordt de technologie gebruikt?

Dall-E en ChatGPT verenigen zich: beeld aanpassen in de chat

OpenAI heeft steeds meer tools waarmee je AI in je voordeel kunt gebruiken: er is Dall-E, ChatGPT en dan ook nog Sora. Die werken normaal allemaal naast elkaar, maar Dall-E en ChatGPT zoeken elkaar wat meer op. Dall-E is...

Online04.04.2024

Dall-E en ChatGPT verenigen zich: beeld aanpassen in de chat

Onverwachte wending: je kunt ChatGPT nu zonder account gebruiken

ChatGPT is nu te gebruiken zonder account. Waar OpenAI het eerst verplicht stelde dat je inlogde voordat je de AI-chatbot van een vragenvuur voorzag, is dat nu niet meer nodig. Je kunt als je nu naar chat.openai.com gaat...

Online02.04.2024

Onverwachte wending: je kunt ChatGPT nu zonder account gebruiken

​5 voorbeelden van OpenAI’s Sora die je zullen verwonderen

OpenAI heeft met Sora heel interessante AI gelanceerd, hoewel het nog niet voor iedereen beschikbaar is. OpenAI heeft het wel aan verschillende visuele artiesten en filmmakers gegeven om hun ding te doen. En hun ding ded...

Online26.03.2024

​5 voorbeelden van OpenAI’s Sora die je zullen verwonderen

AI in de keuken: koken met ChatGPT

Kunstmatige Intelligentie in de keuken. Come on, we weten toch zelf wel wat we willen koken? Daar hebben we ChatGPT toch niet voor nodig? Helemaal waar, je kunt zelfs niet koken en je avondeten bestellen via Thuisbezorgd...

Online06.03.2024

AI in de keuken: koken met ChatGPT

Verder lezen over Kunstmatige Intelligentie

AI-app Claude is nu beschikbaar op je smartphone 

Claude. Niet de zanger van dat catchy half-Franse nummer, maar de kunstmatige intelligentie-tool.

Online17.07.2024

AI-app Claude is nu beschikbaar op je smartphone 

YouTube biedt je nu AI-playlists binnen YouTube Music

AI wordt onder andere omarmd door YouTube Music, dat nu door kunstmatige intelligentie samengestelde afspeellijsten ondersteunt. 

Online16.07.2024

YouTube biedt je nu AI-playlists binnen YouTube Music

Robotchirurgen verrichten meer dan 400 succesvolle hartoperaties

Van de 400 operaties die ze hebben verricht is er 98 procent volledig  goed gegaan. Leg je hart in robothanden.

Technology10.07.2024

Robotchirurgen verrichten meer dan 400 succesvolle hartoperaties

Dit was het VINT Symposium van 2024

Voor de 30e keer was er het VINT Symposium in het Spant! te Bussum. Dit jaar stond het thema 'Echt Slim' centraal, wat een interessant perspectief bood op de rol van intelligentie in technologie. Elk jaar biedt het symposium de kans om nieuwe technologische trends en inzichten te verkennen, en dit jaar was geen uitzondering.

Events04.07.2024

Dit was het VINT Symposium van 2024

met als thema 'Echt Slim'
Dit is de nieuwe OPPO Reno12 Series

De langverwachte OPPO Reno12 Series is vanaf vandaag verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Met de Reno12 en de Reno12 Pro introduceert OPPO twee gloednieuwe AI-telefoons met verschillende functies die de productiviteit en creativiteit verbeteren.

Mobile03.07.2024

Dit is de nieuwe OPPO Reno12 Series

Straks heb je elke dag een originele profielfoto op WhatsApp

Een Lensa-achtige functie komt nu van Meta zelf naar WhatsApp. Zo heb je elke dag een originele profielfoto, als je dat wil natuurlijk.

Social Media02.07.2024

Straks heb je elke dag een originele profielfoto op WhatsApp

Adform komt met op AI-gebaseerde contextual targeting

Adform kondigt een exclusieve samenwerking aan met Cognitiv, wereldwijd een van dé leveranciers van deep learning AI voor marketeers. Samen zullen zij Cognitivs GPT AI-gebaseerde contextuele targeting beschikbaar stellen in de belangrijkste Europese talen. Dankzij de samenwerking kunnen adverteerders in Europa nu voor het eerst gebruikmaken van GPT AI-gebaseerde contextual targeting.

Advertising02.07.2024

Adform komt met op AI-gebaseerde contextual targeting

Instagram noemt zijn AI-labels anders door boosheid gebruikers

Meta labelde allerlei posts die niet AI waren wel als kunstmatige intelligentie. Daar waren de daadwerkelijke fotografen niet over te spreken.

Social Media02.07.2024

Instagram noemt zijn AI-labels anders door boosheid gebruikers