10 vragen die laten zien wat ChatGPT allemaal kan

10 vragen die laten zien wat ChatGPT allemaal kan

Vorig artikel Volgend artikel

ChatGPT is ontzettend handig, maar als je eenmaal dat schermpje voor je hebt, dan sla je soms een beetje dicht. Er kan zoveel: waar moet je nou beginnen? We helpen je een handje met 10 vragen om aan deze slimme tool te stellen. Uiteraard ideaal voor inspiratie om weer andere vragen te stellen.

ChatGPT

Wat je trouwens ook kunt doen om jezelf wat meer te laten experimenteren met ChatGPT, dat is om elke keer als je iets wil googlen, dit te doen in ChatGPT. Of elke keer als je voor werk iets moet doen, te bedenken wat je aan ChatGPT kunt vragen om je te helpen met je werk. Veel mensen denken dat ChatGPT veel informatie al heeft en alles daarop baseert, maar als jij een boekverslag schrijft en wil beginnen met vijf highlights uit die boekbespreking, dan kun je je boekbespreking erin plakken en ChatGPT vragen om er even 5 highlights uit te halen. Er kan veel meer mee dan je denkt, al is het wel van belang dat je altijd checkt wat het heeft geschreven en of dat wel klopt. Dat gezegd hebbende, veel plezier in deze AI-speeltuin!

Maak een samenvatting van Oorlogswinter voor mijn boekbespreking.

Ook handig als je collega’s volledig geobsedeerd zijn met iets waar je eigenlijk geen tijd in wil steken, maar toch wil meepraten.

Schrijf een paper waarin de top 5 "Grootste Prestaties" van minister-president Rutte worden beschreven in chronologische volgorde.

Erg handig als je in een discussie met iemand zit en je punt wil maken, maar zelf even niet zo snel met goede argumenten kunt komen.

Vragen voor ChatGPT

Schrijf een lied. Het moet een rivaliteit tussen een machinist en een vrachtwagenchauffeur bevatten. Het moet geestige grappen bevatten die rijmen. Inclusief de pianoklanken die erbij passen.

ChatGPT is erg goed in het schrijven van gedichten en liedjes en hoewel het niet altijd even lekker rijmt in het Nederlands, kun je wel allerlei soorten verhalen kiezen.

Kun je me wat ideeën geven voor blogs over uitschrijven uit nieuwsbrieven?

Als je in de marketing werkt of blogger bent, dan heb je wel eens een writers block; ChatGPT niet hoor, die komt gewoon met allerlei ideeën die je kunt schrijven voor jouw blog. Het zou het zelfs voor je kunnen schrijven, maar ja, where’s the fun in that?

Kun je een paar dagen Parijs voor me plannen met leuke excursies?

Je gaat een weekendje weg en je weet dat je alle belangrijke trekpleisters wil bezoeken. Zonder zelf uren te moeten investeren in het zoeken naar wat je dan allemaal moet bezoeken, kun je ook ChatGPT vragen om een mooi plan. Je kunt zelfs nog specifieker worden en aangeven welke uitjes er sowieso in moeten zitten of vragen of ChatGPT met een tijdsschema kan komen.

Hulp bij huiswerk

Maak een lijst met oefeningen die ik in de gym kan doen voor betere buikspieren

Leuk is anders, maar ChatGPT kan zich zomaar ontpoppen tot een personal trainer.

Kun je vijf tips geven voor een salarisonderhandeling

Onderhandelen is niet zo makkelijk, dus waarom zou je AI niet vragen om een klein beetje hulp? Zo kan het nog meer opleveren dan je had kunnen dromen.

Ik heb wortels, een broccoli en aardappels, beschrijf stap voor stap hoe ik daarmee een vegan lunch maak

Kijk in je koelkast en laat ChatGPT verder de rest doen (oke, behalve het koken zelf dan).

Leer me de stelling van pythagoras, doe er een test bij aan het einde en geef nog niet de antwoorden, maar vertel me of ik de antwoorden goed heb in mijn antwoord

Docenten mogen dan geen fan zijn van ChatGPT omdat het hele werkstukken in elkaar zet, maar het kan ook op een andere manier met huiswerk helpen: uitleggen en je onderwerpen aan een test.

Twee Amerikanen lopen nuchter een Ierse pub uit, maak de grap af

Als je totaal niet grappig bent maar toch even snel met een leuke opmerking wil komen, dan staat deze AI je bij.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...