Nieuws29.05.2020

Goed nieuws vrijdag: winnaars Best Social Awards, Lady Gaga en vriendschap met een uil


Het is vrijdag en dat betekent weer een vers overzicht van ons vol met positief nieuws. Omdat er al genoeg ellende is en we soms gewoon geen zin hebben in nog meer bizarre tweets van Trump. Nee, van ons mag je op vrijdag gewoon een artikel vol fijne nieuwtjes verwachten en dat is ook deze week weer het geval. We vertellen je wie de winnaars zijn van The Best Social Awards, hoe een Belgische man die vriendschap sluit met een uil, meer over de nieuwe Lady Gaga, Space Force op Netflix en meer!

Winnaars The Best Social Awards

Eerder deze week interviewden we oprichter Diederik en inmiddels zijn alle awards weer uitgereikt. Je kent The Best Social ongetwijfeld van de grappige lijstjes die ze delen. Ieder jaar delen ze awards uit aan de meest opvallende mensen, bedrijven en dieren op social media. Dit jaar deden ook ouderen het goed bij de awards: Orgel Joke won de prijs voor ‘Beste Thuisblijf-content’ en Opa Gerrit werd ‘Beste TikTok’er’. Bol.com blijft zichzelf vernieuwen en won The Best Social Award dankzij “Gerda van accounting’. Bekijk hier alle winnaars!

Dankzij Irma willen meer mensen doventolk worden

Een halfjaar geleden kende niemand haar nog, maar sinds de uitbraak van het coronavirus is gevarentolk Irma Sluis een bekende Nederlander. Tijdens elke persconferentie vertolkt ze live alles wat gezegd wordt zodat doven en slechthorenden ook meteen op de hoogte zijn van het laatste nieuws. Dankzij haar populariteit neemt het aantal aanmeldingen voor de opleiding van doventolk bovendien toe, meldt de Hogeschool Utrecht.

Oehoe bouwt nest op de vensterbank van Belgische Jos

Een oehoe vond het balkon van Jos Baart uit het Belgische Geel uitermate geschikt om een nest op te bouwen. Het is sowieso al uniek als je deze grootste uil van Europa kunt spotten, maar dat de vogel een nest bouwt in de stad is helemaal bijzonder. De bloembak op het balkon is nu het huis van een ‘oehoe familie’. De uil werd vorig jaar al vaker gespot in het stadscentrum en lijkt zich er nu definitief te hebben gevestigd. Jos vertelt aan Belgische media dat hij zich uitstekend vermaakt met de oehoe kuikens en ze in de avond samen tv kijken.

Space Force op Netflix

Heerlijk: Space Force staat vanaf vandaag op Netflix. Het volledige eerste seizoen is er in één keer opgezet, zodat je aflevering na aflevering kunt bingen van deze nieuwe Office-achtige comedyserie met Steve Carell. Hij heeft als generaal de leiding over een task force die moet zorgen dat ruimtegespuis ver weg bljift van de Verenigde Staten. Leuk detail: ook Friends-actrice Lisa Kudrow is in deze serie te zien, als niemand minder dan de partner van de generaal.

Lady Gaga’s nieuwe album Chromatica is uit

Ze nam een videoclip op met een iPhone, dat is al tof, maar er zijn meer redenen om Chromatica van Lady Gaga een kans te geven. De popster heeft hiermee duidelijk A Star is Born achter zich gelaten, want Chromatica is zoals de naam al doet vermoeden bepaald niet country. Dit album gaat iets meer richting haar eerdere album Artpop, maar draait meer om persoonlijke worsteling. Tegelijkertijd zijn haar vocalen weer on point en laat ze juist wel weer zien wat ze in Shallow al bewees: ze heeft een dijk van een stem.

Ticket to Ride krijgt gratis uitbreiding: Blijf Thuis

Oke, oke, vanaf 1 juni worden de maatregelen rondom thuisblijven iets losser, maar nog steeds is en blijft het de meest veilige oplossing om iets meer huisgebonden te blijven in plaats van steeds de massa op te zoeken. De makers van het bordspel Ticket to Ride helpen daar graag een handje bij. Het treinspel wordt namelijk voorzien van een gratis uit te printen uitbreidingsset. Hij heet ‘Blijf Thuis en draait om routes die je neemt in huis. Je kunt het spelen met 2 tot 4 spelers. Om Ticket to Ride: Blijf Thuis thuis te kunnen spelen heb je een schaar, plakband en een versie van het Ticket to Ride basisspel nodig. Om Blijf Thuis te downloaden, kun je terecht op: https://print-and-play.asmodee.fun/ticket-to-ride

bljithuis
bljithuis

Borderlands: The Handsome Collection is gratis

Waar de Epic Games Store ons laatst al wegblies met het gratis aanbieden van Grand Theft Auto 5 is het nu aan Borderlands: The Handsome Collection om de game van de week te zijn. De heerlijke shooter is deze week helemaal gratis als je je -gratis- registreert bij de Epic Games Store. Tot 4 juni kun je deze pc-game downloaden.

Elon Musk en Jay Leno maken een ritje in tunnel van The Boring Company

Elon Musk is deze week natuurlijk volop in spanning door het SpaceX-project waarvan we hopelijk morgenavond een glimpje kunnen opvangen boven Nederland. Maar hij heeft ook nog een paar andere bedrijven onder zijn hoede (of semi onder zijn hoede…): The Boring Company en Tesla. Die twee werden even verenigd toen hij met Jay Leno besloot in een Cybertruck -nogal een bakbeest- door een van de tunnels van The Boring Company te rijden. Die tunnels worden onder andere onder Los Angeles gebouwd om de enorme fileproblematiek op te lossen en mensen aanzienlijk sneller op hun bestemming te krijgen. Bekijk de video hieronder voor deze bijzondere rit, en om Musk te zien onthullen dat de Cybertruck waarschijnlijk toch 5 procent kleiner zal worden dan bedacht, om toch nog in menig garage te passen…

Verder lezen over Music

Vaderdag giftguide 2024: toffe gadgets en cadeau’s om te geven

Op zondag 16 juni is het dit jaar weer vaderdag. De feestdag ter ere van alle papa’s en vaders in Nederland. Een dag waarbij het vaderschap en de invloed van vaders in de samenleving wordt gevierd.

Gadgets07.06.2024

Vaderdag giftguide 2024: toffe gadgets en cadeau’s om te geven

Een nieuwe editie van het Sprints & Sneakers Festival

Het Sprints & Sneakers Festival is terug voor zijn derde opeenvolgende jaar van succes, op 30 augustus 2024 in Thuishaven, Amsterdam. Na twee achtereenvolgende edities, breidt het thema van dit jaar ‘A New Definition of Growth' de grenzen van groei en impact verder uit.

Events30.05.2024

Een nieuwe editie van het Sprints & Sneakers Festival

A New Definition of Growth
Mogelijk hack bij Ticketmaster: honderden miljoenen gegevens buitgemaakt

Ticketmaster heeft als grootste ticketbedrijf enorm veel invloed, maar ook enorm veel klantgegevens. En die schijnen nu op straat te liggen.

Cybercrime30.05.2024

Mogelijk hack bij Ticketmaster: honderden miljoenen gegevens buitgemaakt

Spotify zegt dat mensen Car Thing moeten weggooien

Het stopte na 5 maanden met de productie ervan, maar nu zegt Spotify zelfs dat je het apparaat beter in de prullenbak kunt gooien: Car Thing.

Gadgets23.05.2024

Spotify zegt dat mensen Car Thing moeten weggooien

Spotify ziet er anders uit: dit is wat er is veranderd

Spotify ziet er binnenkort een tikkeltje anders uit. Betekent dat er verder ook veel is veranderd? Nee. De streamingdienst heeft eigenlijk maar één detail aangepast.

Mobile23.05.2024

Spotify ziet er anders uit: dit is wat er is veranderd

Dit zijn de beste muziekalbums ooit gemaakt, volgens Apple

The Miseducation of Lauryn Hill? My Beautiful Dark Twisted Fantasy van Kanye? Thriller van MJ? Dit zijn de beste albums ooit, volgens Apple.

Entertainment22.05.2024

Dit zijn de beste muziekalbums ooit gemaakt, volgens Apple

Er komt eindelijk een app van Winamp

Mediaspeler Winamp krijgt een app. De retro-tool voor PC's maakt binnenkort de overstap naar smartphones. Ook de PC-tool wordt verbeterd.

Mobile20.05.2024

Er komt eindelijk een app van Winamp

Spotify komt met gepersonaliseerde AI-playlist die je zelf maakt

Je weet hoe veel AI-chatbots werken: je schrijft een opdracht, een prompt, stuurt die in en wacht dan tot de AI-chatbot er iets mee doet. Spotify wil dat je dat nu ook gaat inzetten om playlists te maken. Uiteraard komt...

Online08.04.2024

Spotify komt met gepersonaliseerde AI-playlist die je zelf maakt

Verder lezen over Netflix

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix is een goede streamingdienst, maar dat betekent niet dat je er voor altijd lid van moet blijven. Redenen genoeg om te stoppen.

Entertainment12.06.2024

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Niet schrikken als je homescherm van Netflix er anders uitziet: het lijkt namelijk afscheid te willen nemen van zijn rechthoekige tegels.

Entertainment07.06.2024

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Netflix Games komt onder andere met The Hobbit-spel

De streamingdienst Netflix heeft het er maar druk mee, games. Maar er komt ook nog veel nieuws aan. Zo verschijnt er onder andere een simulatiegame aan van The Hobbit.

Gaming05.06.2024

Netflix Games komt onder andere met The Hobbit-spel

Zo ziet de nieuwe Tomb Raider-serie van Netflix eruit

Netflix komt met een animeserie van Tomb Raider. De stem van Lara Croft wordt niet door Jolie of Vikander ingesproken, die wel eens het gezicht zijn geweest van mevrouw Croft.

Gaming03.06.2024

Zo ziet de nieuwe Tomb Raider-serie van Netflix eruit

Lara gaat anime
Deze films, series en documentaires verschijnen in juni op Netflix

Met een nieuwe maand voor de deur staat er ook weer een nieuwe Netflix-update klaar. Met uiteraard ook deze maand weer volop nieuwe series, films en documentaires om te gaan bingen.

Entertainment31.05.2024

Deze films, series en documentaires verschijnen in juni op Netflix

Netflix kondigt animatieserie Minecraft aan met miniteaser

Vorig jaar werd bekend dat Minecraft 300 miljoen keer is verkocht. En die verkopen zullen weer stijgen, nu Netflix ermee aan de haal gaat.

Gaming30.05.2024

Netflix kondigt animatieserie Minecraft aan met miniteaser

Netflix komt met Million Dollar Secret: opvolger van Squid Game: The Challenge

Het idee dat 11 mensen op zoek moeten naar de twaalfde persoon om zo op jacht te gaan naar 1 miljoen dollar: dat is de nieuwe Netflix-show Million Dollar Secret.

Entertainment30.05.2024

Netflix komt met Million Dollar Secret: opvolger van Squid Game: The Challenge

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

De 3 Body Problem op Netflix is nog niet klaar. De serie krijgt een vervolg, al is nog onduidelijk wat dat precies betekent.

Entertainment20.05.2024

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

Verder lezen over Twitter

X toont je straks helemaal geen likes meer

Likes zijn niet meer te zien op X. Het is niet zo dat de likes helemaal verdwijnen, maar net als op Instagram zie je niet wie liket..

Social Media12.06.2024

X toont je straks helemaal geen likes meer

Deze week viral: kermisjongen, post-it-keuzes en Ajax

Deze week viral heeft weer een aantal prachtige viralposts gevonden, waaronder de comeback van Let's Go!

Social Media09.06.2024

Deze week viral: kermisjongen, post-it-keuzes en Ajax

Porno mag nu officieel op X/Twitter

We schreven eerder al dat Communities deze NSFW-content konden gaan plaatsen, maar nu is het dus eigenlijk overal toegestaan, behalve in je profielfoto en banner.

Social Media03.06.2024

Porno mag nu officieel op X/Twitter

Deze Week Viral: Paws Challenge, Joost Klein spreekt en de kapsonesmakreel

Er zijn meer afbeeldingen en video’s die viral gaan, waarvan de Paws Challenge deze week een van de grootste hits is.

Social Media01.06.2024

Deze Week Viral: Paws Challenge, Joost Klein spreekt en de kapsonesmakreel

Grootste verspreiders van nepnieuws zijn oude vrouwtjes

Je zou denken dat misschien jongeren dit doen, omdat die wat meer beïnvloedbaar zijn, maar niets is minder waar. Het zijn de rijpere dames die verantwoordelijk zijn voor het verspreiden van al dat nepnieuws.

Social Media31.05.2024

Grootste verspreiders van nepnieuws zijn oude vrouwtjes

Zo zit het met de All eyes on Rafah-post die nu viral gaat

Je hoeft je Instagram maar te openen of je ziet hem: All eyes on Rafah. Hoe zit het met deze post, die door zoveel mensen wordt opgepakt?

Social Media29.05.2024

Zo zit het met de All eyes on Rafah-post die nu viral gaat

Deze week viral: kip bakken in de trein en worm charming

We kunnen weer door met onze wekelijkse rubriek Deze week viral. Hierin delen we diverse social media-posts en video's die om een verscheidenheid aan redenen viraal gingen.

Social Media25.05.2024

Deze week viral: kip bakken in de trein en worm charming

Social medium X gaat echt niet terug naar Twitter

X is definitief X. Het heeft heel lang gebruikgemaakt van de domeinnaam van Twitter, maar dat is nu voorbij.

Social Media17.05.2024

Social medium X gaat echt niet terug naar Twitter