Nieuws29.05.2020

Goed nieuws vrijdag: winnaars Best Social Awards, Lady Gaga en vriendschap met een uil


Het is vrijdag en dat betekent weer een vers overzicht van ons vol met positief nieuws. Omdat er al genoeg ellende is en we soms gewoon geen zin hebben in nog meer bizarre tweets van Trump. Nee, van ons mag je op vrijdag gewoon een artikel vol fijne nieuwtjes verwachten en dat is ook deze week weer het geval. We vertellen je wie de winnaars zijn van The Best Social Awards, hoe een Belgische man die vriendschap sluit met een uil, meer over de nieuwe Lady Gaga, Space Force op Netflix en meer!

Winnaars The Best Social Awards

Eerder deze week interviewden we oprichter Diederik en inmiddels zijn alle awards weer uitgereikt. Je kent The Best Social ongetwijfeld van de grappige lijstjes die ze delen. Ieder jaar delen ze awards uit aan de meest opvallende mensen, bedrijven en dieren op social media. Dit jaar deden ook ouderen het goed bij de awards: Orgel Joke won de prijs voor ‘Beste Thuisblijf-content’ en Opa Gerrit werd ‘Beste TikTok’er’. Bol.com blijft zichzelf vernieuwen en won The Best Social Award dankzij “Gerda van accounting’. Bekijk hier alle winnaars!

Dankzij Irma willen meer mensen doventolk worden

Een halfjaar geleden kende niemand haar nog, maar sinds de uitbraak van het coronavirus is gevarentolk Irma Sluis een bekende Nederlander. Tijdens elke persconferentie vertolkt ze live alles wat gezegd wordt zodat doven en slechthorenden ook meteen op de hoogte zijn van het laatste nieuws. Dankzij haar populariteit neemt het aantal aanmeldingen voor de opleiding van doventolk bovendien toe, meldt de Hogeschool Utrecht.

Oehoe bouwt nest op de vensterbank van Belgische Jos

Een oehoe vond het balkon van Jos Baart uit het Belgische Geel uitermate geschikt om een nest op te bouwen. Het is sowieso al uniek als je deze grootste uil van Europa kunt spotten, maar dat de vogel een nest bouwt in de stad is helemaal bijzonder. De bloembak op het balkon is nu het huis van een ‘oehoe familie’. De uil werd vorig jaar al vaker gespot in het stadscentrum en lijkt zich er nu definitief te hebben gevestigd. Jos vertelt aan Belgische media dat hij zich uitstekend vermaakt met de oehoe kuikens en ze in de avond samen tv kijken.

Space Force op Netflix

Heerlijk: Space Force staat vanaf vandaag op Netflix. Het volledige eerste seizoen is er in één keer opgezet, zodat je aflevering na aflevering kunt bingen van deze nieuwe Office-achtige comedyserie met Steve Carell. Hij heeft als generaal de leiding over een task force die moet zorgen dat ruimtegespuis ver weg bljift van de Verenigde Staten. Leuk detail: ook Friends-actrice Lisa Kudrow is in deze serie te zien, als niemand minder dan de partner van de generaal.

Lady Gaga’s nieuwe album Chromatica is uit

Ze nam een videoclip op met een iPhone, dat is al tof, maar er zijn meer redenen om Chromatica van Lady Gaga een kans te geven. De popster heeft hiermee duidelijk A Star is Born achter zich gelaten, want Chromatica is zoals de naam al doet vermoeden bepaald niet country. Dit album gaat iets meer richting haar eerdere album Artpop, maar draait meer om persoonlijke worsteling. Tegelijkertijd zijn haar vocalen weer on point en laat ze juist wel weer zien wat ze in Shallow al bewees: ze heeft een dijk van een stem.

Ticket to Ride krijgt gratis uitbreiding: Blijf Thuis

Oke, oke, vanaf 1 juni worden de maatregelen rondom thuisblijven iets losser, maar nog steeds is en blijft het de meest veilige oplossing om iets meer huisgebonden te blijven in plaats van steeds de massa op te zoeken. De makers van het bordspel Ticket to Ride helpen daar graag een handje bij. Het treinspel wordt namelijk voorzien van een gratis uit te printen uitbreidingsset. Hij heet ‘Blijf Thuis en draait om routes die je neemt in huis. Je kunt het spelen met 2 tot 4 spelers. Om Ticket to Ride: Blijf Thuis thuis te kunnen spelen heb je een schaar, plakband en een versie van het Ticket to Ride basisspel nodig. Om Blijf Thuis te downloaden, kun je terecht op: https://print-and-play.asmodee.fun/ticket-to-ride

bljithuis
bljithuis

Borderlands: The Handsome Collection is gratis

Waar de Epic Games Store ons laatst al wegblies met het gratis aanbieden van Grand Theft Auto 5 is het nu aan Borderlands: The Handsome Collection om de game van de week te zijn. De heerlijke shooter is deze week helemaal gratis als je je -gratis- registreert bij de Epic Games Store. Tot 4 juni kun je deze pc-game downloaden.

Elon Musk en Jay Leno maken een ritje in tunnel van The Boring Company

Elon Musk is deze week natuurlijk volop in spanning door het SpaceX-project waarvan we hopelijk morgenavond een glimpje kunnen opvangen boven Nederland. Maar hij heeft ook nog een paar andere bedrijven onder zijn hoede (of semi onder zijn hoede…): The Boring Company en Tesla. Die twee werden even verenigd toen hij met Jay Leno besloot in een Cybertruck -nogal een bakbeest- door een van de tunnels van The Boring Company te rijden. Die tunnels worden onder andere onder Los Angeles gebouwd om de enorme fileproblematiek op te lossen en mensen aanzienlijk sneller op hun bestemming te krijgen. Bekijk de video hieronder voor deze bijzondere rit, en om Musk te zien onthullen dat de Cybertruck waarschijnlijk toch 5 procent kleiner zal worden dan bedacht, om toch nog in menig garage te passen…

Verder lezen over Music

Apple stelt dat Spotify niet meer innoveert

Eén van die concurrenten is Apple en dat zegt nu ook: “Waar anderen met audioboeken en podcasts aan de slag gaan, zijn wij gericht op muziek met Apple Music.”

Online19.07.2024

Apple stelt dat Spotify niet meer innoveert

In drie stappen een Winner Man op festivals

Het is zomer en dat betekent dat het festivalseizoen in volle gang is. Na week in, week uit op je werk te hebben gezeten -en dat heeft natuurlijk ook zijn charme-, is het nu eindelijk tijd om het beest los te laten. In het weekend die feestganger, doordeweeks netjes achter het bureau. Niks mis mee. Deze zomer worden festivals nog leuker, want je wordt toch echt uit de tent gelokt om even helemaal los te gaan, Winner Man.

Entertainment27.06.2024

In drie stappen een Winner Man op festivals

Platenmaatschappijen gaan achter AI-muzieksoftware aan

Drake wordt enorm vaak nagedaan door AI. Het is echter nog steeds zoeken hoe dat toch zit met door AI-gegenereerde muziek: wordt er copyright door geschaad of niet?

Online25.06.2024

Platenmaatschappijen gaan achter AI-muzieksoftware aan

Vaderdag giftguide 2024: toffe gadgets en cadeau’s om te geven

Op zondag 16 juni is het dit jaar weer vaderdag. De feestdag ter ere van alle papa’s en vaders in Nederland. Een dag waarbij het vaderschap en de invloed van vaders in de samenleving wordt gevierd.

Gadgets07.06.2024

Vaderdag giftguide 2024: toffe gadgets en cadeau’s om te geven

Een nieuwe editie van het Sprints & Sneakers Festival

Het Sprints & Sneakers Festival is terug voor zijn derde opeenvolgende jaar van succes, op 30 augustus 2024 in Thuishaven, Amsterdam. Na twee achtereenvolgende edities, breidt het thema van dit jaar ‘A New Definition of Growth' de grenzen van groei en impact verder uit.

Events30.05.2024

Een nieuwe editie van het Sprints & Sneakers Festival

A New Definition of Growth
Mogelijk hack bij Ticketmaster: honderden miljoenen gegevens buitgemaakt

Ticketmaster heeft als grootste ticketbedrijf enorm veel invloed, maar ook enorm veel klantgegevens. En die schijnen nu op straat te liggen.

Cybercrime30.05.2024

Mogelijk hack bij Ticketmaster: honderden miljoenen gegevens buitgemaakt

Spotify zegt dat mensen Car Thing moeten weggooien

Het stopte na 5 maanden met de productie ervan, maar nu zegt Spotify zelfs dat je het apparaat beter in de prullenbak kunt gooien: Car Thing.

Gadgets23.05.2024

Spotify zegt dat mensen Car Thing moeten weggooien

Spotify ziet er anders uit: dit is wat er is veranderd

Spotify ziet er binnenkort een tikkeltje anders uit. Betekent dat er verder ook veel is veranderd? Nee. De streamingdienst heeft eigenlijk maar één detail aangepast.

Mobile23.05.2024

Spotify ziet er anders uit: dit is wat er is veranderd

Verder lezen over Netflix

Cozy Grove: Camp Spirit is de zomervakantiegame op Netflix Games

Zoek je een leuke game om je zomervakantie mee te vullen? Ook als je gewoon moet werken? Deze game is perfect om af en toe te spelen.

Gaming25.07.2024

Cozy Grove: Camp Spirit is de zomervakantiegame op Netflix Games

Disney wil Disney+ verslavender maken en doet Netflix na

Disney wil zijn streamingdienst verslavender maken en doet daarom Netflix na met een persoonlijkere ervaring.

Entertainment17.07.2024

Disney wil Disney+ verslavender maken en doet Netflix na

Stranger Things seizoen 5: dit is het eerste beeld

Seizoen 5 van Stranger Things is in de maak. Het is het laatste en we zijn er eigenlijk nog niet klaar voor om afscheid te nemen van Hawkins.

Entertainment16.07.2024

Stranger Things seizoen 5: dit is het eerste beeld

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Welke True Crime-series zijn er recenter verschenen op Netflix? En welke daarvan zijn echt de moeite waard? We noemen er 10. 

Entertainment03.07.2024

 10 indrukwekkende True Crime-series op Netflix om te kijken

Netflix stopt waarschijnlijk met zijn Basic-abonnement

De streamingdienst stopt in meerdere landen met het aanbieden van dit goedkoopste Basic-abonnement. Misschien ook in Nederland.

Entertainment03.07.2024

Netflix stopt waarschijnlijk met zijn Basic-abonnement

Ja, The Man with 1000 Kids gaat over een Nederlander

Vaak beginnen mensen bij meer dan 3 kinderen al te verzuchten: jeetje, wat veel. Moet je nagaan als je er niet 4 hebt, maar 1000.

Entertainment28.06.2024

Ja, The Man with 1000 Kids gaat over een Nederlander

Gratis Netflix is misschien wel dichterbij dan je denkt

Netflix overweegt het aanbieden van een gratis abonnement, waarbij je als tegenprestatie advertenties moet kijken. Het wil hiermee alles uit de markten halen waar het nog niet op zijn top is.

Entertainment25.06.2024

Gratis Netflix is misschien wel dichterbij dan je denkt

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix is een goede streamingdienst, maar dat betekent niet dat je er voor altijd lid van moet blijven. Redenen genoeg om te stoppen.

Entertainment12.06.2024

5 redenen om Netflix op te zeggen

Verder lezen over Twitter

X verandert de waterpistool-emoji in een echte gun

X heeft zonder iets te zeggen de waterpistool-emoji weggedaan en in plaats daarvan de gun weer teruggebracht.

Social Media24.07.2024

X verandert de waterpistool-emoji in een echte gun

Deze week viral: nieuwe Golf GTI, Zuck op de surf en dj-prank

Deze week hebben we de meest vreemde zaken voorbij zien komen op social media. Zuckerberg die aan het surfen is (wel/niet op het internet...) en een deejay die haar feestgangers de stuipen op het lijf jaagt. Kijk mee:

Social Media07.07.2024

Deze week viral: nieuwe Golf GTI, Zuck op de surf en dj-prank

Deze Week Viral: van liiiinks naar reeechts, de hoofdband en meer

Deze week gingen er natuurlijk wat meer voetbalgrappen en -grollen viral door het EK, en dat vinden we helemaal niet erg. De leukste virals delen we traditiegetrouw met je in het weekend.

Social Media22.06.2024

Deze Week Viral: van liiiinks naar reeechts, de hoofdband en meer

Deze Week Viral: Trumps haaienspeech, kussentruc en ballencheck

Deze week hebben we veel viral zien gaan, maar we kunnen maar met één viral video beginnen en dat is de haaienspeech van Trump. Let's go!

Social Media16.06.2024

Deze Week Viral: Trumps haaienspeech, kussentruc en ballencheck

X toont je straks helemaal geen likes meer

Likes zijn niet meer te zien op X. Het is niet zo dat de likes helemaal verdwijnen, maar net als op Instagram zie je niet wie liket..

Social Media12.06.2024

X toont je straks helemaal geen likes meer

Deze week viral: kermisjongen, post-it-keuzes en Ajax

Deze week viral heeft weer een aantal prachtige viralposts gevonden, waaronder de comeback van Let's Go!

Social Media09.06.2024

Deze week viral: kermisjongen, post-it-keuzes en Ajax

Porno mag nu officieel op X/Twitter

We schreven eerder al dat Communities deze NSFW-content konden gaan plaatsen, maar nu is het dus eigenlijk overal toegestaan, behalve in je profielfoto en banner.

Social Media03.06.2024

Porno mag nu officieel op X/Twitter

Deze Week Viral: Paws Challenge, Joost Klein spreekt en de kapsonesmakreel

Er zijn meer afbeeldingen en video’s die viral gaan, waarvan de Paws Challenge deze week een van de grootste hits is.

Social Media01.06.2024

Deze Week Viral: Paws Challenge, Joost Klein spreekt en de kapsonesmakreel