Zet een draak op je bank met de House of the Dragon: DracARys-app

Zet een draak op je bank met de House of the Dragon: DracARys-app

Vorig artikel Volgend artikel

HBO Max heeft om de fans vast warm te maken voor House of the Dragon: DracARys een augmented reality-app gelanceerd. Hierin kun je een beetje à la Google’s 3D-dieren een draak in je woonkamer, op je bank of op je bureau zetten.

Drakentamagotchi uit Westeros

Vervolgens kun je als een soort Tamagotchi voor het diertje zorgen (het komt ook daadwerkelijk uit een ei, dus de link is makkelijk gelegd). Je kunt hem straffen, vlees geven en hem zelfs roepen met je stem (als je tenminste een beetje Valyriaans kunt lezen en uitspreken).Best tof, want zo leer je alvast wat woorden die misschien wel in de Game of Thrones-spin-off House of the Dragon voorbij komen, aangezien die serie draait om de Targaryen-familie.

Het leukste is toch gewoon te kijken hoe je draak op allerlei meubels rondloopt en je soms dreigend, soms lief aankijkt. Augmented reality blijft genieten: een virtuele laag op de echte wereld (met een beetje hulp van de app gecombineerd met de camera van je telefoon). HBO werkte ervoor samen met studio The Mill en game-engine Unity. Mocht de augmented reality je aan Pokémon Go doen denken, dan klopt dat ergens wel. Er is namelijk ook gebruikgemaakt van de technologie van Pokémon Go-maker Niantic (dat trouwens sinds Pokémon Go worstelt om dat succes te evenaren met andere games).

Dracarys

DracARys

Je geeft je draak een naam en je kunt in de app zien hoe hij ervoor staat. Elke draak is uniek en zijn persoonlijkheid wordt gaandeweg bepaald door hoe jij je draak verzorgt. Sterker nog, je draak groeit uiteindelijk uit tot een volwassen joekel die de wereld rondreist. Daarbij kunnen andere gebruikers je draak ook zien en contact met ze leggen. Yes, ook HBO gaat op de metaverse-tour.

“Als de draken van Westeros verschijnen in de serie, dan is dat altijd een adembenemend en overweldigend moment,” aldus Kevin Young, Creative Director bij The Mill en Lead Creative van ‘House of the Dragon: DracARys. “Met DracARys wilden we gebruikers deze momenten van verwondering laten beleven in de context van hun alledaagse levens. Het is onze ambitie om op een verrijkende manier met een aanvulling op de wereld van Westeros en de mythologie van de show te komen en daarbij de grenzen van wat in het Metaverse mogelijk is op te zoeken.”

Gratis op iOS en Android

De app werkt wel goed, maar zeker als hij de eieren moet laden op het begin dan kan hij wat haperen. Heb echter geduld, want je ziet vanzelf de eieren waaruit je je eigen drakenbaby gaat kiezen.

DracARys is nu gratis te downloaden voor iOS en Android. Game of Thrones-spin-off House of the Dragon verschijnt op 22 augustus op HBO Max.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...