Nieuwe talentenshow Avastars zet vol in op TikTok

Nieuwe talentenshow Avastars zet vol in op TikTok

Vorig artikel Volgend artikel

Na het zien van de eerste beelden en de enthousiaste reacties van deelnemers en juryleden is het niet vraag of de nieuwe ‘grensverleggende talentenshow’ Avastars een succes gaat worden. Daar is iedereen echt van overtuigd en dat enthousiasme is terecht want voor het eerst zien we een totaal nieuw concept van amusement, zeker in Europa. De enige vraag is hoeveel miljoen kijkers gaan afstemmen op deze nieuwe talentenshow waar avatars de show stelen.

Het lijkt op een televisieformaat uit Azië (in landen als Japen of Zuid-Korea) waar spelshows van een heel ander kaliber zijn. Daar zijn Avastars al jaren populair op alle denkbare devices tussen je smartphone en je ‘smart’ televisie. In Nederland kennen we dat nog niet en zal het een heel jonge doelgroep zeker kunnen gaan aanspreken.

TikTok zal de tv-uitzendingen gaan overstijgen

Het draait uiteindelijk om de tv-uitzendingen maar ‘the real Magic’ voor het potentiële succes van de nieuwe talentenshow komt uit China, bedacht door ByteDance, een van de grootste mondiale gebruikers van kunstmatige intelligentie en bedenker van TikTok. En met deze laatste hebben we misschien wel de gamechanger te pakken van dit concept.

Het is leuk dat er een vakjury is bestaande uit DJ Nicky Romero, Nick en Simon en choreograaf Dan Karaty, nice guys, geen vrouw, geen jongeren maar een beetje voorspelbare gasten die dit op de autopilot kunnen jureren.

Avastars_jury_SBS6
De Avastars jury, die zeker hulp gaan krijgen via TikTok

Eindelijk krijgen TikTok creators de kans hun kunsten te tonen

Maar terug naar de TikTok, de gamechanger die niet alleen in Nederland de spelshow een boost kan geven maar tegelijkertijd de content van Avastars over de wereld kan verspreiden.

Want parallel aan de uitzendingen op televisie is er ook een livestream op TikTok. Speciaal voor Avastars zijn samenwerkingen aangegaan met TikTok-creators die de opdracht hebben om unieke content te maken en delen via het platform van TikTok.

Die beelden vermengd met behind-the-scenes opnames zullen miljoenen TikTok gebruikers weer inspireren de content verder te delen en zelf los te gaan met hun eigen creaties. Het kan zomaar gebeuren dat Avastars op TikTok het grote succes gaat worden en de uitzendingen volledig overstijgt.

Avastar_Studio
Een kijkje achter de schermen van Avastars

De grote winnaar heet John de Mol

Natuurlijk is dit allemaal nog even maar even denken vanaf een groen grasveld maar als dit echt doorbreekt op TikTok heeft John de Mol zijn volgende succes te pakken. TikTok als promotie vehicle, de vraag is niet in welke landen dit kan worden verkocht, maar alleen nog maar het aantal.

Wie beslist, Nick en Simon of toch TikTok...

Terug naar de vakjury die een belangrijke taak heeft om uiteindelijk een winnaar te kiezen uit deze Avastars. De vraag is of zij dat gaan doen op basis van hun eigen mening of dat ze toch maar stiekem de likes en hartjes op TikTok gaan volgen. Want daar zit waarschijnlijk de doelgroep die zelf zijn keuze gaat maken wie deze show uiteindelijk moet winnen.

Avastars_TikTok
Avastars op TikTok, inmiddels 24.000 volgers

Avastars het programma

Heerlijk om ze maar eens te noemen want de Avastar Bengelo, Fae, Jayvee, Jimmy Cool, Kioko, Chanora, Skye en Juan zijn nu nog onbekend. Dat zal waarschijnlijk na de eerste show veranderen nadat deze acht virtuele zangtalenten hebben opgetreden. Achter deze Avastars zitten bekende namen als Ben Saunders, Lisa Loïs, Dwight Dissels en voormalig K3-zangeres Klaasje Meijer. Deze artiesten vormen samen met een professionele danser één Avastar die live on stage moet optreden.

Het bijzondere aan de virtuele wereld van Avastars is dat zij dankzij de nodige hightech en slimme software niet alleen kunnen dansen maar ook dingen kunnen die on-stage normaliter onmogelijk zijn. De artiesten zorgen voor de aansturing van het gezicht en de stem van de Avastar, het danstalent draagt een speciaal pak waarmee het lichaam van de avastar wordt aangestuurd. Het programma wordt gepresenteerd door de bekende YouTuber Kalvijn.

Wie zitten achter de Avastars

Avastar Bengelo bestaat uit zanger Ben Saunders en danser Angelo Pardo. Sharon Doorson en danseres Charlice Johannes zijn samen avastar Chanora. Pearl Jozefzoon en Kirsten de Vos laten Fae praten, zingen en dansen, en Lisa Loïs vormt samen met Kelsey Ketting avastar Jayvee. Jimmy Cool treedt op met de stem van Dennis van Aarssen en de moves van Floris Bosveld, en Dwight Dissels en Adil El-Hammouti vormen samen avastar Juan. Klaasje Meijer vormt samen met Valery Bouwknegt avastar Kioko en achter avastar Skye zitten zangeres Jill Helena en danseres Nathalie Chaves.

Online reporter Moïse Trustfull zorgt voor de backstage reportages. De vraag is welk virtueel supertalent aka Avastar wint niet alleen een grote geldprijs, maar gaat ook een duet - inclusief videoclip - opnemen met Davina Michelle. Avastars is wekelijks te zien vanaf 24 februari om 20.30 uur op SBS6. #Avastars

Beeldrechten: Talpa TV / TikTok

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....