ViaPlay kun je nu ook een dagje nemen: voor de hoofdprijs

ViaPlay kun je nu ook een dagje nemen: voor de hoofdprijs

Vorig artikel Volgend artikel

KPN heeft een ViaPlay-dagpas aangekondigd. Hiermee kun je de streamingdienst voor een dagje afnemen, bijvoorbeeld als je graag de Formule 1-race wil zien waarin Max Verstappen mogelijk kampioen wordt (waarschijnlijk Monza Italië, net de week na de Nederlandse race in Zandvoort). Het is geen goedkope dagpas: hij kost 12 euro.


ViaPlay dagpas

Dat is helemaal niet goedkoop: je kan waarschijnlijk beter tijdelijk een abonnement op de Scandinavische streamingdienst nemen, want dat kost 16 euro per maand. Dat is na de recente prijsstijging niet goedkoper, maar je kunt dan wel een hele maand kijken in plaats van slechts een dag. ViaPlay zendt niet alleen sport uit, er zijn ook films en series op te zien (al is het aanbod wat sober). 8 euro is dus de helft van de prijs en dan neem je het niet af bij Viaplay, maar bij KPN, wat dan toch weer een wat onhandige tussenschakel is.

Maar aan de andere kant: als je om wat voor reden dan ook problemen hebt waardoor zo'n dagpas de enige optie is, dan hoef je in ieder geval niks te missen. Twee bier op het terras waar je F1 kunt kijken is net zo duur. Plus, je zit nergens aan vast en dat is wel prettig. KPN geeft je toegang tot voorkeuzekanaal 290 en dan kun je dus via je decoder naar de dienst kijken. Wel lijkt het alleen ban toepassing te zijn op het Formule 1-aanbod van ViaPlay, dus mogelijk heb je niet eens toegang tot alles wat ViaPlay te bieden heeft.


Liever F1 TV

Een dagpas is niet nieuw: het bestond al voor voetbal maar dan kost het 'maar' 6 euro. KPN heeft duidelijk in de gaten hoe populair de Formule 1 is. We zijn benieuwd wat ViaPlay er zelf van vindt: dat heeft het namelijk niet al te makkelijk. Het is veel abonnees verloren sinds de prijsverhogingen en moet dus wel zoeken naar creatieve oplossingen. Zou dit er een van zijn?

Wij zouden niet zo snel voor een dagpas kiezen, want je kunt F1 TV Pro afnemen voor 8 euro per… maand. Daarop kun je dan bijvoorbeeld het commentaar van Sky Sports horen en het wat technischere commentaar van F1 TV zelf, met onder andere het fijne accent van David Coulthard. Dan heb je ook alleen toegang tot Formule 1, maar dan wel meerdere races dus, want het is de hele maand. Plus, je kunt de onboards kijken van alle coureurs en dat biedt -zeker als je fan bent van een bepaalde coureur- toch meerwaarde.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...