Entertainment24.01.2023

Formule 1 kijken wordt weer duurder


Het duurt nog maar zes weken voordat het nieuwe Formule 1 seizoen van start gaat. Helaas zal iedereen die de races in Nederland live wil bekijken weer dieper in de buidel moeten tasten. Als je tenminste kiest voor een officieel streaming abonnement bij Viaplay en niet voor een van de illegale alternatieven. Viaplay, dat sinds vorig jaar de uitzendrechten voor de Formule 1 in handen heeft, verhoogt namelijk de tarieven voor haar streaming abonnementen. Dat heeft en woordvoerder van Viaplay inmiddels ook al bevestigd aan Streamwijzer.

Twee euro per maand erbij

De prijsverhoging gaat voor iedereen met een jaarabonnement op Viaplay in op 1 februari. Vanaf dan moet je elke maand twee euro meer aftikken bij de streamingdienst, wat dan neerkomt op € 12,49. Ook voor abonnees met een maandabonnement gaat het tarief met twee euro omhoog, naar € 15,99 per maand.

Bijzonder is dat de prijsverhoging in de zomer van 2022 al min of meer aangekondigd werd. In augustus introduceerde Viaplay een introductiekorting voor nieuwe klanten. Streamwijzer ontdekte toen dat Viaplay een aanbieding voor Apple-gebruikers geïntroduceerd had. Zij konden als welkomstgeschenk de eerste zes maanden Viaplay streamen op hun iPad of iPhone voor 10,49 per maand. Na die zes maanden ging dan het ‘normale’ tarief gelden van 15,99. Dat was op het moment dat het standaardtarief nog op 13,99 stond.

Op zich, zo weten we sinds Twitter Blue, is het niet heel gek dat bedrijven Apple gebruikers meer laten betalen voor een product of dienst, maar of Viaplay dat van plan was? Hoe dan ook, Viaplay ontkende afgelopen zomer dat het bedrijf begin 2023 een prijsverhoging zou doorvoeren en haalde de informatie waarin het hogere tarief genoemd werd offline. Nu blijkt dus dat die prijsverhoging wel degelijk werkelijkheid wordt.

Viaplay of F1TV Pro?

Nu de prijzen van Viaplay verder omhooggaan, wordrt de vaag of je wel persé een Viaplay abonnement moet nemen om de Formule 1 te kunnen kijken nog actueler. Je kunt immers ook kiezen voor een abonnement op F1TV Pro. Dat kost 7,99 per maand (en 65 euro als je een heel jaar vooruitbetaald). Bovendien beschikt de stream van F1TV Pro sinds medio vorig F1-seizoen ook over het Nederlandse commentaar (van Viaplay), als je dat wilt.

Ben je dus alleen geïnteresseerd in de Formule 1, en niet in Darts, Duits voetbal en de andere sporten en films of series van Viaplay, dan bespaar je met een abonnement op F1TV Pro vanaf dit jaar dus ruim 100 euro.

Ron Smeets

Ron verdiende zijn sporen in de Telecom als Mobile Cowboy. Na bijna 15 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging als zelfstandig freelance journalist, blogger en tekstschrijver. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. De Mobile Cowboys is back! Met lasso en zweep in de aanslag om de ingeslapen telecommarkt weer eens goed wakker te schudden en met scherp te schieten!

Verder lezen over Streaming

Spotify HiFi kost waarschijnlijk 4 tot 5 euro extra per maand

Het gerucht gaat dat Spotify Hi-Fi nog eens 4 of 5 euro extra zal kosten bovenop de Premium-prijs van 10,99 euro. Maar wanneer het komt, is nog een groot vraagteken.

Online13.06.2024

Spotify HiFi kost waarschijnlijk 4 tot 5 euro extra per maand

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix is een goede streamingdienst, maar dat betekent niet dat je er voor altijd lid van moet blijven. Redenen genoeg om te stoppen.

Entertainment12.06.2024

5 redenen om Netflix op te zeggen

Je krijgt Spotify Wrapped nu het hele jaar door met My Spotify

Spotify komt met iets nieuws: My Spotify, en dat is eigenlijk een Wrapped die je elke dag kunt bekijken.

Entertainment11.06.2024

Je krijgt Spotify Wrapped nu het hele jaar door met My Spotify

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Niet schrikken als je homescherm van Netflix er anders uitziet: het lijkt namelijk afscheid te willen nemen van zijn rechthoekige tegels.

Entertainment07.06.2024

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Dit moet echt beter aan de Videoland-app op televisie

Videoland is een prima streamingdienst, maar er is wel wat te wensen. Zeker voor de app op televisie zijn er wel een paar puntjes...

Entertainment06.06.2024

Dit moet echt beter aan de Videoland-app op televisie

Netflix komt met Million Dollar Secret: opvolger van Squid Game: The Challenge

Het idee dat 11 mensen op zoek moeten naar de twaalfde persoon om zo op jacht te gaan naar 1 miljoen dollar: dat is de nieuwe Netflix-show Million Dollar Secret.

Entertainment30.05.2024

Netflix komt met Million Dollar Secret: opvolger van Squid Game: The Challenge

Eten en jazz in serie-vorm: seizoen 3 van The Bear komt eraan

The Bear is een keukenserie, die op Disney+ te zien is, gaat zijn derde seizoen in en daarvan is de trailer online gekomen. Het belooft wat.

Entertainment27.05.2024

Eten en jazz in serie-vorm: seizoen 3 van The Bear komt eraan

Ook NLZIET komt met een goedkoper abonnement met reclame

Vandaag, maandag 13 mei 2024, introduceert de Nederlandse tv-streamingdienst NLZIET een nieuw en goedkoper Basis-abonnement. Dit nieuwe abonnement kost €7,95 per maand en bevat reclame in de VOD-content van de RTL- en Talpa-zenders.

Entertainment13.05.2024

Ook NLZIET komt met een goedkoper abonnement met reclame