​Netflix: mensen gaan opzeggen als account delen geld kost

​Netflix: mensen gaan opzeggen als account delen geld kost

In werking vanaf april

Vorig artikel Volgend artikel

Streamingdienst Netflix houdt er rekening mee dat er mensen volop gaan opzeggen wanneer het geld rekent voor het delen van accounts buiten je huishouden. Het zit er al een tijdje aan te komen dat het delen van je Netflix-account buiten je huishouden extra geld zal kosten. Veel Netflix-abonnees klagen er nu al over: ‘ik ga opzeggen als dat gebeurt!’ Nou, in de komende maanden staat het te gebeuren en Netflix houdt er rekening mee dat mensen gaan opzeggen. Toch is het ervan overtuigd dat het uiteindelijk zorgt voor meer inkomsten.

Accounts delen op Netflix

De streamingdienst schrijft in informatie voor belanghebbenden: "Hoewel onze gebruiksvoorwaarden het gebruik van Netflix beperken tot een huishouden, erkennen we dat dit een verandering is voor leden die hun account breder delen." Goed dat ze dat zeggen, want Netflix heeft zelf in het verleden nooit moeilijk gedaan over accounts delen, soms raadde hun klantenservice het zelfs aan. Echter gaat het toch door met het plan om geld te vragen voor accounts die worden gedeeld met mensen waarmee niet wordt samengewoond.

De verwachting van Netflix is om ergens in april het delen van wachtwoorden niet langer toe te staan als dit met mensen is buiten je huishouden. Het verwacht daarbij wel een ‘cancel reaction’, oftewel een opzegreactie van leden die hier niet blij mee zijn. Echter denkt het dat de langetermijnvoordelen mensen wel weer zullen overtuigen om Netflix te nemen en het verwacht uiteindelijk dan ook hogere inkomsten door dit nieuwe beleid.

CEO

Daarnaast is aangekondigd dat CEO Reed Hastings na 25 jaar stopt met zijn baan. Ted Sarandos, die lang co-CEO was, die neemt het stokje over, waarbij hij hulp krijgt van voormalig Chief Operating Officer Greg Peters. Hastings neemt wel een stoel in de raad van commissarissen. Met al dit nieuws vinden we het ineens helemaal niet meer toevallig dat Netflix eerder deze week zijn lijst onthulde met bijna 50 Netflix Original-films die er dit jaar aankomen.

Het moet duidelijk even laten zien wat het waard is. Al moeten we zeggen: waarschijnlijk kost het delen van een account buiten je huishouden een paar euro extra per maand, wat nog altijd goedkoper is dan een nieuw abonnement afsluiten. De kans dat veel mensen voor die paar euro gaan in plaats van een heel nieuw abonnement is dus groot, al verwacht Netflix dus wel veel backlash van zijn plannen.

Accounts delen

Dus ja, dat heel account delen stopt over een paar maanden, geniet er dus nog maar even van. Ben je er eenmaal klaar voor en wil je iemand geen extra kosten geven maar zelf een eigen Netflix-account nemen, dan kun je je account verhuizen. Zo blijven je aanraders en je kijklijst in tact. Als eigenaar van een account kun je mensen ook uitloggen uit je account, mocht je een hardnekkige ex hebben die je in de problemen brengt met Netflix.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...