​Netflix introduceert profieltransfers: eindelijk je ex eraf

​Netflix introduceert profieltransfers: eindelijk je ex eraf

Vorig artikel Volgend artikel

Netflix komt met profieltransfers. Hiermee kun je een profiel overdragen naar een ander account. Hoewel Netflix dit niet zozeer als vriendelijke service doet, maar vooral om te zorgen dat het straks geld kan gaan vragen per profiel dat niet binnen je huishouden valt, is het toch in een aantal opzichten een welkome toevoeging.

Netflix

Netflix is wereldberoemd geworden door zijn algoritme waarin het nieuwe series aanraadt op basis van wat je al hebt gezien. Mede hierdoor blijven veel mensen nog lang op een ander account aanwezig, want ze hebben geen zin om die ‘band’ weer helemaal opnieuw op te bouwen. Laat staan hun watchlist weer te moeten aanmaken. Om die reden blijven veel mensen lang in het account van hun ex aanwezig en dat is niet altijd even leuk voor een nieuwe partner.

Straks is er geen reden meer om bij iemand op zijn Netflix te blijven hangen. Er is voor een ex-partner die het Netflix-account beheert zelfs een grotere reden om die voormalige lover uit het account te schoppen: hij of zij moet meer gaan betalen. Netflix heeft geld -en abonnees- nodig en heeft daarom eerder dit jaar besloten dat het delen van accounts maar eens over moest zijn. Binnen het eigen huishouden mag het, anders zou een kind van 4 een eigen Netflix-account moeten hebben, maar buiten het huishouden moet je maandelijks extra betalen voor het account.

Betalen voor extra profielen

Netflix heeft de profieloverdracht de afgelopen tijd in een paar landen getest, maar rolt het nu over de hele wereld uit. Je ontvangt een e-mail zodra Profieloverdracht beschikbaar is op je account. Om een profiel over te dragen, ga je naar de optie "Profieloverdracht". Die vind je wanneer je met je muis over je profielicoontje gaat in het dropdown menu op de homepage. Je kunt Profieloverdracht altijd uitschakelen in je accountinstellingen. Met profieloverdracht verhuizen je persoonlijke aanraders, kijkhistorie, kijklijst, opgeslagen games en andere instellingen gewoon mee.

And so it begins: het is echter nog niet bekend wanneer Netflix geld wil gaan vragen voor profielen buiten je huishouden. We verwachten het ieder moment, zeker omdat het tegen het einde van het jaar zou beginnen met de mogelijkheid en de profieloverdracht ervoor zorgt dat in principe niets de streamingdienst nog kan stoppen. 100 miljoen huishoudens zouden volgens Netflix op de dienst komen via gedeelde accounts en dat is dus veel geld dat Netflix ‘misloopt’. Misloopt is een groot woord, omdat Netflix het eerder zelfs een soort van promootte om accounts te delen. Inmiddels is dat echter wel het geval, omdat de streamingdienst na al die jaren flink wat abonnees verliest aan andere streamingdiensten (waarvan het aanbod de laatste jaren enorm is toegenomen). Mede daarom komt het ook met een goedkoper abonnement met reclame, al wordt die nog niet in Nederland verwacht.

Wanneer je extra moet gaan betalen voor het toevoegen van nog een huishouden aan je account, dat is onbekend. Wel schijnt het minder te kosten dan wanneer dat huishouden zelf een account zou nemen. Wordt vervolgd.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...