Netflix pakt het delen van wachtwoorden aan

Netflix pakt het delen van wachtwoorden aan

Vorig artikel Volgend artikel

Is het jullie ook opgevallen? Netflix pakt het delen van wachtwoorden aan. Sommige Netflix-abonnees zagen van de week dat het misschien wat moeilijker is om iemands wachtwoord te 'lenen'.

Netflix voert een test uit om wachtwoorden te delen

Op het startscherm van Netflix staat: "Als je niet bij de eigenaar van dit account woont, heb je je eigen account nodig om te kunnen blijven kijken."

Om door te gaan, moeten ze het account verifiëren met een e-mail- of tekstcode, of een nieuw account maken met een gratis proefperiode van 30 dagen, meldt CNBC. In Amerikaanse media is te lezen wat er precies te zien is.

Netflix heeft nog nooit een groot probleem gemaakt over het delen van wachtwoorden, maar een nieuwe test suggereert dat het bedrijf mogelijk heroverweegt.

Netflix probeert met een aantal klanten een nieuw beleid uit, waarbij bepaalde mensen worden gevraagd zich aan te melden voor een apart account als ze niet kijken met de abonnee.

Alleen op de televisie

"Deze test is bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen die Netflix-accounts gebruiken hiertoe gemachtigd zijn", aldus Netflix in een verklaring. Het is niet duidelijk of gebruikers in de test allemaal op hetzelfde IP-adres moeten zijn om in hetzelfde huishouden te worden beschouwd.

Volgens de voorwaarden van Netflix kan een account alleen worden gedeeld met leden van uw huishouden: "De Netflix-service en alle inhoud die via onze service wordt bekeken, zijn alleen voor persoonlijk en niet-commercieel gebruik en mogen niet worden gedeeld met personen buiten uw huishouden."

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...