Entertainment09.05.2022

HBO Max heeft 500.000 Nederlandse abonnees, net als ViaPlay


HBO Max en ViaPlay doen er zelf geen uitspraken over, maar uit onderzoek blijkt dat een half miljoen Nederlanders een abonnement hebben op de streamingdienst HBO Max. Net zo veel Nederlanders hebben bovendien een abonnement op ViaPlay.

Goedkope aanbieding

Het onderzoek, uitgevoerd door Telecompaper, toont aan dat veel Nederlanders zich hebben laten verleiden door het goedkope aanbod van HBO Max. Hierbij beloofde de streamingdienst aan alle mensen die in de maand maart een abonnement namen een levenslange korting van 50 procent. Aangezien de streamingdienst hierdoor uitkwam op een paar euro per maand zijn veel Nederlanders overstag gegaan.

Al kan uiteraard ook het aanbod van de streamingdienst een rol spelen. Het barst niet van de Nederlandse content, maar HBO Max is wel het thuishonk van alles HBO en alles Warner Bros. Kortom: de films van de DC-helden, de Harry Potter-films (en reünie), Sex and the City, Friends, The Wire, The Sopranos, Game of Thrones en allerlei HBO Max-originals zoals Julia, And Just Like That, Tokyo Vice, South Side en The Flight Attendant.

ViaPlay

Ook weet HBO Max zich in de kijker te spelen omdat films die zelfs nog in de bios draaien al op de streamingdienst te zien zijn. Zo is recentelijk The Batman op de streamingdienst verschenen. Ook de grote hit uit 2021, Dune, staat al op HBO Max. Ook films als Reminiscence, Cry Macho, The Fallout en Malignant zijn exclusief te vinden op de streamingdienst van de Amerikaanse tv-zender. 8 procent van de Nederlandse huishoudens koos voor HBO Max.

ViaPlay is populair om heel andere redenen. De hoofdreden is de Formule 1, want dat is na jarenlang op Ziggo Sport te zijn geweest nu alleen te zien op ViaPlay. Of je moet voor de F1 TV-app kiezen, maar daarbij mis je Nederlands commentaar. Hiervoor zou slechts 1 procent van de Nederlandse huishoudens kiezen. Zeker nu de Nederlandse rijder Max Verstappen het goed doet is ViaPlay voor veel Nederlandse huishoudens vaste prik: 7 procent van de Nederlandse huishoudens heeft de streamingdienst, waar overigens ook andere sporten op te zien zijn en films en series.

HBO Max live sinds maart

Het is allebei vrij indrukwekkend, aangezien beide streamingdiensten in maart van dit jaar live gingen. We zijn inmiddels twee maanden verder. Het is nog niet zoveel als Netflix, want dat heeft 43 procent van de Nederlandse huishoudens in zijn ‘macht’. Het hoeft elkaar echter niet uit te sluiten. Veel huishoudens hebben meer dan één streamingdienst: ongeveer een derde van de gezinnen kiest heeft twee of meer streamingdienst-abonnementen. Er is dan ook groei te zien bij veel streamingdiensten, waaronder Disney+, Videoland en Amazon Prime Video.

Het is ook wel aantrekkelijk, een streamingdienst: geen reclames, niet wachten tot een programma te zien is, maar wanneer jij wil kijken zonder onderbrekingen. Dat veel streamingdiensten er ook nog voor kiezen om in één keer een heel seizoen online te zetten, zodat je in één keer de hele boel kunt wegbingen, maakt het nog aantrekkelijker. Bovendien raden streamingdiensten veelal nieuwe content aan op basis van wat je hebt gezien en dat maakt het nog makkelijker om weer iets nieuws te gaan bingen en zo het opzeggen van het abonnement steeds weer uit te stellen.

Meerdere streamingdiensten op één adres

ViaPlay zal waarschijnlijk nog wel even stabiel blijven qua abonnees, ttenzij er echt te veel klachten komen over de verslaggevers en de kwaliteit van de streams (ook al ligt dat toch meestal aan de internetverbinding van kijkers zelf). Immers is het Formule 1-seizoen net begonnen en hebben we nog vele races te gaan, waarin Max Verstappen op dit moment nog niet verzekerd is van een overwinning. HBO Max heeft binnenkort als paradepaardje de spin-off van Game Of Thrones, House of the Dragon, dat vorige week nog van een veelbesproken teaser werd voorzien.

Kortom, we verwachten niet dat die streamingdiensten snel zullen slinken, maar tegelijkertijd weet je natuurlijk maar nooit welke streamingdiensten hun opwachting nog maken. Er zijn er nog wel een paar te kiezen.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Netflix

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix is een goede streamingdienst, maar dat betekent niet dat je er voor altijd lid van moet blijven. Redenen genoeg om te stoppen.

Entertainment12.06.2024

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Niet schrikken als je homescherm van Netflix er anders uitziet: het lijkt namelijk afscheid te willen nemen van zijn rechthoekige tegels.

Entertainment07.06.2024

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Netflix Games komt onder andere met The Hobbit-spel

De streamingdienst Netflix heeft het er maar druk mee, games. Maar er komt ook nog veel nieuws aan. Zo verschijnt er onder andere een simulatiegame aan van The Hobbit.

Gaming05.06.2024

Netflix Games komt onder andere met The Hobbit-spel

Zo ziet de nieuwe Tomb Raider-serie van Netflix eruit

Netflix komt met een animeserie van Tomb Raider. De stem van Lara Croft wordt niet door Jolie of Vikander ingesproken, die wel eens het gezicht zijn geweest van mevrouw Croft.

Gaming03.06.2024

Zo ziet de nieuwe Tomb Raider-serie van Netflix eruit

Lara gaat anime
Deze films, series en documentaires verschijnen in juni op Netflix

Met een nieuwe maand voor de deur staat er ook weer een nieuwe Netflix-update klaar. Met uiteraard ook deze maand weer volop nieuwe series, films en documentaires om te gaan bingen.

Entertainment31.05.2024

Deze films, series en documentaires verschijnen in juni op Netflix

Netflix kondigt animatieserie Minecraft aan met miniteaser

Vorig jaar werd bekend dat Minecraft 300 miljoen keer is verkocht. En die verkopen zullen weer stijgen, nu Netflix ermee aan de haal gaat.

Gaming30.05.2024

Netflix kondigt animatieserie Minecraft aan met miniteaser

Netflix komt met Million Dollar Secret: opvolger van Squid Game: The Challenge

Het idee dat 11 mensen op zoek moeten naar de twaalfde persoon om zo op jacht te gaan naar 1 miljoen dollar: dat is de nieuwe Netflix-show Million Dollar Secret.

Entertainment30.05.2024

Netflix komt met Million Dollar Secret: opvolger van Squid Game: The Challenge

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

De 3 Body Problem op Netflix is nog niet klaar. De serie krijgt een vervolg, al is nog onduidelijk wat dat precies betekent.

Entertainment20.05.2024

De 3 Body Problem gaat verder: Netflix krijgt een vervolg

Verder lezen over Onderzoek

Europese verkiezingen: Pointer komt met een factcheck-marathon

Deze week is in Brussel de eerste Factcheck-marathon van de Lage Landen van start gegaan. Pointer (KRO-NCRV) gaat samen met 6 redacties 10 dagen lang beweringen van politici controleren. Naast partner AD doen dit keer 5 Belgische partijen mee: VRT, RTBF, Factcheck Vlaanderen, Knack en deCheckers.

Nieuws27.05.2024

Europese verkiezingen: Pointer komt met een factcheck-marathon

Google: Nederlandse retailer blinkt uit in loyaliteit en marketing

Nederlandse retailers zijn goed in het binden van klanten aan hun merk en digitale marketing, maar schieten nog regelmatig tekort als het aankomt op SEO-optimalisatie en websiteprestatie.

Marketing06.05.2024

Google: Nederlandse retailer blinkt uit in loyaliteit en marketing

maar de website kan vaak beter
Twijfelen leidt gemiddeld genomen tot betere besluiten

Over twijfelaars wordt soms met een zekere minachting gesproken. Ze zouden dralen, nauwelijks doorpakken of niet durven te beslissen. Uit verschillende onderzoeken van de afgelopen jaren blijkt echter dat wij twijfelaars letterlijk het voordeel van de twijfel zouden moeten gunnen.

Online01.05.2024

Twijfelen leidt gemiddeld genomen tot betere besluiten

Dit is wat er gebeurt met microplastics die je eet en drinkt

Je eet ze niet bewust, maar je krijgt ze toch volop binnen: microplastics. Waar denk je dat die uiteindelijk terechtkomen? Ja, daar ook. Maar niet alleen daar...

Nieuws24.04.2024

Dit is wat er gebeurt met microplastics die je eet en drinkt

Het is niet wat je denkt
Veel consumenten bezorgd om nepnieuws rondom verkiezingen

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen zich zorgen maken over nepnieuws in het kader van verkiezingen. Iets wat veel voorkomt op social media.

Social Media23.04.2024

Veel consumenten bezorgd om nepnieuws rondom verkiezingen

Neemt de interesse in elektrische auto’s af? [Infographic]

De interesse in elektrisch rijden is aan het dalen. Voor het eerst in jaren is de groep die niet (28%) van plan is elektrisch te gaan rijden, groter dan de groep die dit binnen vijf jaar wel (27%) van plan is.

Automotive17.04.2024

Neemt de interesse in elektrische auto’s af? [Infographic]

ANWB zegt van wel
​Sommige mensen zien de wereld echt in een andere framerate

Wetenschappelijk onderzoek bewijst dat sommige mensen de wereld echt in een andere framerate zien. Het zou specifiek bij gamers zelfs een kleine voorsprong geven, stellen de onderzoekers.

Nieuws03.04.2024

​Sommige mensen zien de wereld echt in een andere framerate

Sneller zien
Pacemaker-batterijen nooit meer vervangen dankzij je eigen lijf

Als je een pacemaker hebt, dan ben je niet na één operatie klaar. Je moet regelmatig opnieuw onder het mes, namelijk om de batterij van het essentiële apparaat te vervangen. Daar komt in de toekomst mogelijk veranderi...

Technology01.04.2024

Pacemaker-batterijen nooit meer vervangen dankzij je eigen lijf

Verder lezen over Streaming

Spotify HiFi kost waarschijnlijk 4 tot 5 euro extra per maand

Het gerucht gaat dat Spotify Hi-Fi nog eens 4 of 5 euro extra zal kosten bovenop de Premium-prijs van 10,99 euro. Maar wanneer het komt, is nog een groot vraagteken.

Online13.06.2024

Spotify HiFi kost waarschijnlijk 4 tot 5 euro extra per maand

5 redenen om Netflix op te zeggen

Netflix is een goede streamingdienst, maar dat betekent niet dat je er voor altijd lid van moet blijven. Redenen genoeg om te stoppen.

Entertainment12.06.2024

5 redenen om Netflix op te zeggen

Je krijgt Spotify Wrapped nu het hele jaar door met My Spotify

Spotify komt met iets nieuws: My Spotify, en dat is eigenlijk een Wrapped die je elke dag kunt bekijken.

Entertainment11.06.2024

Je krijgt Spotify Wrapped nu het hele jaar door met My Spotify

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Niet schrikken als je homescherm van Netflix er anders uitziet: het lijkt namelijk afscheid te willen nemen van zijn rechthoekige tegels.

Entertainment07.06.2024

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Dit moet echt beter aan de Videoland-app op televisie

Videoland is een prima streamingdienst, maar er is wel wat te wensen. Zeker voor de app op televisie zijn er wel een paar puntjes...

Entertainment06.06.2024

Dit moet echt beter aan de Videoland-app op televisie

Netflix komt met Million Dollar Secret: opvolger van Squid Game: The Challenge

Het idee dat 11 mensen op zoek moeten naar de twaalfde persoon om zo op jacht te gaan naar 1 miljoen dollar: dat is de nieuwe Netflix-show Million Dollar Secret.

Entertainment30.05.2024

Netflix komt met Million Dollar Secret: opvolger van Squid Game: The Challenge

Eten en jazz in serie-vorm: seizoen 3 van The Bear komt eraan

The Bear is een keukenserie, die op Disney+ te zien is, gaat zijn derde seizoen in en daarvan is de trailer online gekomen. Het belooft wat.

Entertainment27.05.2024

Eten en jazz in serie-vorm: seizoen 3 van The Bear komt eraan

Ook NLZIET komt met een goedkoper abonnement met reclame

Vandaag, maandag 13 mei 2024, introduceert de Nederlandse tv-streamingdienst NLZIET een nieuw en goedkoper Basis-abonnement. Dit nieuwe abonnement kost €7,95 per maand en bevat reclame in de VOD-content van de RTL- en Talpa-zenders.

Entertainment13.05.2024

Ook NLZIET komt met een goedkoper abonnement met reclame