​HBO Max en Discovery+ gaan nog eerder samen als nieuwe app

​HBO Max en Discovery+ gaan nog eerder samen als nieuwe app

Vorig artikel Volgend artikel

Heb je net sinds een paar maanden HBO Max in je leven, wordt het er alweer uitgehaald. Doordat Warner Bros. en Discovery samengaan, gaan ook de apps HBO Max en Discovery Plus samen. Dat is geen nieuws, maar dat het een stuk eerder wordt dan gedacht wel. Eigenlijk zouden de streamingdiensten fuseren in de zomer van 2023, maar nu wordt dat de lente.

Batgirl

We zijn niet allemaal even blij met de samenvoeging van de twee bedrijven, want het heeft ons onder andere een al compleet voltooide film genaamd Batgirl gekost. Echter is Warner Bros Discovery, zoals het bedrijf nu heet, enorm in zijn nopjes met de voortgang van het proces. Zodanig, dat de samenvoeging van de streamingdiensten van beide bedrijven nu ook aanzienlijk naar voren kan worden gehaald. We verwachtten HBO Max nog wel in ons leven te hebben tot de zomer van 2023, dan was het toch een mooie 1,5 jaar geweest, maar nu blijkt dat we uiteindelijk waarschijnlijk maar een jaar van HBO Max hebben kunnen genieten.

Nu doen we natuurlijk wat dramatisch: het is niet alsof de dienst verdwijnt. HBO kan tot op zekere hoogte zelfs een van de koningen worden genoemd van streaming. Het begreep namelijk al snel dat het maken van kwalitatief goede content ervoor zorgt dat mensen meer voor je willen betalen, precies wat elke streamingdienst nu hoopt te doen. Waar we wel nieuwsgierig naar zijn, is of de twee streamingdiensten inderdaad gewoon samengaan en je dus één streamingdienst hebt met alle content van allebei, of dat er toch weer trucjes worden uitgehaald om dat anders aan te pakken. Plus, we blijven Nederlanders: hoe zit het dan met die levenslange korting die we van HBO Max kregen als we in maart een abonnement afsloten? Krijgen we straks ook de nieuwe streamingdienst voor de helft van de prijs?

HBO Max + Discovery

We zijn benieuwd waar het alles toe gaat leiden en wat de nieuwe app zal kosten, hoe hij zal heten en wat erop staat. Daarover laat Warner Bros. Discovery nog weinig los. In ieder geval alleen dat het dus van plan is om de nieuwe app al in de lente te lanceren. Zou het HBO Max Discovery gaan heten? HBO Discovery? Of gewoon HBO + Discovery? Het kan ook zijn dat het voor volledig nieuwe namen kiest, omdat het immers nu als nieuw bedrijf verdergaat.

HBO Max had in april van dit jaar nog 76,8 miljoen gebruikers, met 18,1 miljoen gebruikers voor Discovery+. Echter bedienen beide apps vrij verschillende doelgroepen. Discovery+ is veel meer geënt op reality, documentaires en sport, terwijl HBO Max het juist moet hebben van fictief entertainment met zijn groteske series en de allernieuwste films. Klinkt als iets wat om die reden juist vrij makkelijk samen kan: het ene vult immers een gat bij de ander, maar tegelijkertijd moet er wel worden nagedacht over hoe je zoiets dan ‘in de markt’ zet. Dat is niet alleen belangrijk naar de potentiële abonnees toe, maar ook naar adverteerders. Dat laatste schijnt nogal hoog op de agenda van het nieuwe bedrijf te staan.

Hits van HBO

Dat heeft echter ook zo zijn voordelen, want het is mede daarom ook van plan om nog meer geld te steken in nieuwe producties voor de streamingdienst. Er wordt gesproken over kwaliteit boven kwantiteit, waarmee HBO Max op zich teruggaat naar hoe het allemaal begon: HBO gooide vroeger hoge ogen met onder andere The Sopranos en The Wire. Aan de andere kant heeft het in recente jaren ook grote hits gehad, zoals Euphoria en Game of Thrones (plus de spin-off House of the Dragon). We zijn dan ook vooral benieuwd hoe we Discovery+ terug gaan zien in deze nieuwe streamingdienst. Waarschijnlijk wordt er in de komende maanden meer duidelijk: we houden het in de gaten.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...