YouTube stopt met Premium Lite-lidmaatschap: wordt dus duurder

YouTube stopt met Premium Lite-lidmaatschap: wordt dus duurder

Vorig artikel Volgend artikel

Premium Lite is een heerlijk YouTube-lidmaatschap, maar helaas gaat het verdwijnen. YouTube stuurt op dit moment mails rond waarin het aangeeft dat het na 25 oktober de Premium Lite-versie niet langer aanbieden.

YouTube Premium stopt

We wisten al een tijdje dat YouTube bezig was met een nieuwe abonnementsvormen, maar helaas is het resultaat daarvan niet erg positief. Waar je voor YouTube Premium Lite 7 euro betaalde, moet je nu meteen naar YouTube Premium dat 11,99 euro per maand kost. Erg balen, want veel mensen vinden 7 euro betalen voor het verwijderen van reclames op YouTube al een fiks bedrag. Nu wordt dat ineens 11,99 euro per maand. Je hebt dan wel wat extra pluspunten, namelijk de optie om video’s in de achtergrond te kijken en offline te gebruiken. Daarnaast krijg je er ook toegang mee tot YouTube Music.

Maar ja, de meeste mensen nemen een abonnement op YouTube omdat ze van die eeuwig durende reclame af willen, die tegenwoordig niet alleen langer en meer is, maar ook midden door video’s heenkomen. Ontzettend irritant, en hierdoor dwingt YouTube je bijna om een abonnement te nemen. Dat wordt echter een stuk minder aantrekkelijk nu je daar een fiks 12 euro aan kwijt bent. Het vervelende aan YouTube is dat het ooit gratis was met misschien één reclametje ervoor, dat je ook nog na een paar seconden kon skippen. Netflix kost ongeveer net zoveel als YouTube, maar dat is altijd al zo geweest dus dat is gevoelsmatig heel anders.

Proefabonnement

Maar goed, mocht je Premium Lite gebruiken, dan weet je dus dat je een mail hebt gekregen van Google, eigenaar van YouTube. Het laat weten dat je een gratis proefperiode Premium kunt krijgen: “We willen graag onze waardering tonen. Daarom bieden we een Premium-proefperiode van 1 maand aan (ook als je al eerder een proefperiode hebt gehad). Met Premium bekijk je video's zonder advertenties, offline en op de achtergrond. Ook kun je muziek streamen zonder advertenties in de YouTube Music-app. Als je deze aanbieding wilt inwisselen, moet je je Premium Lite-lidmaatschap opzeggen of wachten tot het voor je wordt opgezegd.”

Als je niet zoveel geld wil betalen voor YouTube, dan ga je dus nog voor het einde van het jaar weer reclames in de app en online tegenkomen. Er is nog wel een schrale troost, YouTube laat weten: “Hoewel we begrijpen dat dit misschien een teleurstellend bericht is, blijven we werken aan andere versies van Premium Lite waarin we de feedback van onze gebruikers, creators en partners verwerken.” Verder zegt het niet waarom het überhaupt met Premium Lite stopt.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...