Global Running Day: 5 x tech om je te helpen bij hardlopen

Global Running Day: 5 x tech om je te helpen bij hardlopen

Vorig artikel Volgend artikel

Het is vandaag Global Running Day en dat betekent dat je je hardloopschoenen weer uit het vet moet halen en lekker moet gaan rennen. Je hebt het heerlijke, zonnige weer alvast cadeau gekregen van moeder aarde, maar mocht jouw motivatie nog wel wat extra, nou ja, motivatie kunnen gebruiken, dan zijn deze 5 gadgets en apps er om je bij te staan.


Polar H10 Hartslagmeter

We bespraken laatst al dat een hartslagband een meer accurate weergave van je hart geeft tijdens het sporten, dan een wearable kan doen. Op die manier kun je heel gericht op je hartslag lopen en in de ‘sweet spot’ blijven lopen zodat het hardlopen aangenaam blijft. De hartslagsensor van Polar is enorm goed: via Bluetooth verbind je hem aan je smartphone of Polar-sporthorloge en omdat er een gecodeerde verbinding is, ontstaat er geen storing met andere hartslagsensoren. Dit exemplaar is waterdicht, dus je kunt er zelfs mee gaan zwemmen.

Bee Safe ledvest

Het is niet het meest charmante kledingstuk, maar het kan wel je leven redden. Zeker als je vaak op boerenlandweggetjes moet hardlopen, dan is dit reflecterende vest met ledlicht een goede manier om automobilisten en ander verkeer op de hoogte te stellen dat je er bent. Bovendien zorgt het ledlicht er ook voor dat je wat ziet, want niet elke weg is even goed verlicht. Ook ideaal als je bijvoorbeeld juist het bos induikt als het donker wordt.

Hardlopen met Evy-app

Hardlopen met Evy is een app die niet altijd perfect werkt, maar vergeleken met bijvoorbeeld Zombies Run en C24K is het een technisch hoogstandje. Bovendien is het tof dat Evy Belgische is: deze presentatrice praat je zo van 0 kilometer hardlopen naar 5 kilometer hardlopen. Het enige wat je hoeft te doen is drie keer per week een half uur tot drie kwartier trainen, waarbij hardlopen wordt afgewisseld met wandelen. Zo ren je jezelf zo naar je eerste hardloopevent. Plus: je kunt ondertussen gewoon je eigen muziek luisteren.

Fitbit Sense 2

Het blijft eeuwig zonde dat de Uitdagingen door Google uit de Fitbit-app zijn gehaald, maar Fitbit heeft een enorm fijne interface en de gadgets worden vaak door veel andere apps ondersteund (zoals ASR Vitality). Fitbit Sense 2 is niet zozeer alleen een tracker, maar ook een smartwatch en dat maakt het een veelzijdig apparaat. Hij telt je stappen, hij houdt je hartslag bij en bovenal kun je er je sportprestaties mee bijhouden. Hij herkent zelfs wanneer je aan het rennen slaat.

Stepler-app

De app Stepler is nu uit in Nederland en dat is goed nieuws. Deze gezondheidsapp beloont je met cadeaubonnen van leuke merken: als jij maar zorgt dat je je stappen zet. Hiermee kun je bijvoorbeeld een maandje Storytel of Netflix verdienen. Stepler is zeer succesvol in Zweden: daar gebruikt 10 procent van de bevolking de app. Gigantisch veel, waardoor het de moeite waard is om deze gratis sportapp eens te proberen nu hij in Nederland uit is. Bovendien is er ook integratie mogelijk met Fitbit, Google Fit en Apple Health.

Op zoek naar meer apps om je van de bank af te helpen? Lees ons artikel over handige sport-apps.

Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven,...