Technology08.09.2021

​Bose komt ook met een Dolby Atmos-soundbar: Smart Soundbar 900


Pas op, Sonos

De strijd tussen Sonos en Bose is nog niet gestreden. De twee high end-audiomerken blijven tegen elkaar opboksen met allerlei apparatuur en de nieuwe inzet is: Dolby Atmos. Bose heeft zijn eerste soundbar geïntroduceerd met Dolby Atmos. Goedkoop is het apparaat bepaald niet.

Smart Soundbar 900

Als je de naam Smart Soundbar 900 leest, dan klinkt die 900 vooral als iets hypermoderns. Echter staat die 900 ook voor iets anders: de prijs. Deze nieuwe soundbar kost namelijk 900 dollar (760 euro). Een flink bedrag, maar daarvoor krijg je wel Dolby Atmos, de audiotechnologie die op dit moment hoge ogen gooit.

Dat komt omdat Dolby Atmos het geluid via het plafond naar jou als luisteraar kaatst, precies zoals ook in de bioscoop gebeurt. Hierdoor lijkt het net alsof een vogel die van de ene kant in het beeld naar de andere kant in het beeld vliegt ook echt hoorbaar van links naar rechts fladdert. Niet voor niets zijn er bioscoopzalen met Dolby Atmos, waar je vaak ook wat meer voor betaalt: het is geweldige audiotechnologie.

Dolby Atmos

Geen wonder dus dat mensen die ervaring, zeker door de pandemie, ook thuis willen hebben. Dat kan al door bijvoorbeeld Sonos Arc te kopen, maar nu komt Bose ook in de mix. Het heeft zijn Smart Soundbar 900 voorzien van Dolby Atmos en concurreert daarmee flink met Sonos. Daarnaast biedt het apparaat multi-room Wi-Fi-muziekmogelijkheden, AirPlay 2 en ondersteuning voor meerdere spraakassistenten. En, wat Sonos Arc niet kan, kan Bose wel: audio over Bluetooth streamen.

Bose schrijft: “Terwijl conventionele Dolby Atmos-soundbars geluid “overhead” creëren, doet de 900 meer. Bose PhaseGuide-technologie voegt net zo nauwkeurig andere dimensies toe, door het onderscheidende geluid rechts en links te plaatsen en vast te zetten waar geen luidsprekers zijn. De zanger staat midden-links tijdens het optreden en je hoort hem midden-links spelen in je kamer. Als er geen Dolby Atmos-content is, zijn de horizontale ruimtelijke effecten net zo effectief. Bose TrueSpace-technologie neemt het over voor de verticale ervaring, waarbij signalen worden geremixt om “hoogte” toe te voegen zonder een plafondluidspreker toe te voegen.”

bosesoundbar900
bosesoundbar900

Voor tv’s van 50 inch

De Soundbar 900 is 5,8 centimeter hoog, iets meer dan 10 centimeter diep en 104 centimeter lang. Hij is daarmee vooral geschikt voor televisies van 50 inch en groter. Hij heeft een ovaalvormig ontwerp, omhullend metalen rooster en een gepolijste, slagvaste gehard glazen bovenkant.

Bose Smart Soundbar 900 is verkrijgbaar in zwart en wit, vanaf 23 september.

Laura Jenny
Laura Jenny

Is ze niet aan het tikken, dan reist ze rond in de wondere wereld van entertainment of op een toffe plek in de echte wereld. Mario is de man van haar leven, Belle is haar beste vriendin en haar laptop is nooit ver weg.

Verder lezen over Audio

De dramatische Sonos-app lijkt weer de goede kant op te gaan

Wat heeft Sonos toch met zijn app gedaan? De meest basic mogelijkheden zijn er al twee maanden uit. Maar, ze komen terug.

Gadgets19.07.2024

De dramatische Sonos-app lijkt weer de goede kant op te gaan

Gerucht: Sonos heeft nieuwe soundbar in de maak genaamd Lasso

Sonos maakt in deze tijd dat country een trend is een nieuwe soundbar die momenteel bekendstaat onder de codenaam Lasso.

Gadgets11.07.2024

Gerucht: Sonos heeft nieuwe soundbar in de maak genaamd Lasso

5 dingen die een Bluetooth-speaker sowieso moet hebben

Er is immers inmiddels ruime keuze. Sonos, Beats, JBL, Sony, ULT, Skullcandy, het gaat maar door. Dit zijn vijf zaken die wat ons betreft altijd thuishoren in een goede Bluetooth-speaker.

Gadgets26.06.2024

5 dingen die een Bluetooth-speaker sowieso moet hebben

Spotify HiFi kost waarschijnlijk 4 tot 5 euro extra per maand

Het gerucht gaat dat Spotify Hi-Fi nog eens 4 of 5 euro extra zal kosten bovenop de Premium-prijs van 10,99 euro. Maar wanneer het komt, is nog een groot vraagteken.

Online13.06.2024

Spotify HiFi kost waarschijnlijk 4 tot 5 euro extra per maand

Apple wil mensen met tinnitus helpen via oordopjes

Apple wil met zijn oordopjes mensen helpen die lijden aan tinnitus, beter bekend als oorsuizen. Het wil het doen met de veroorzaker ervan.

Gadgets29.05.2024

Apple wil mensen met tinnitus helpen via oordopjes

Sonos onthult de eerste koptelefoon van het merk: Sonos Ace

Sonos komt voor het eerst met een koptelefoon. Het apparaat luistert naar de naam Ace en kost 499 euro, want hem meteen bovenin het segment plaatst.

Gadgets21.05.2024

Sonos onthult de eerste koptelefoon van het merk: Sonos Ace

Wat is er nieuw aan de kleine speaker Sonos Roam 2?

Sonos komt binnenkort waarschijnlijk met een nieuwe Roam-speaker. De kleine Blutooth-speaker van Sonos, Roam 2, heeft een belangrijke knop.

Gadgets08.05.2024

Wat is er nieuw aan de kleine speaker Sonos Roam 2?

Het lijkt echt te komen: foto’s en prijs Sonos-hoofdtelefoon gelekt

Het was eerst een voorzichtig gerucht, maar die fase lijken we inmiddels voorbij: er staat op een Nederlandse site allemaal informatie en zelfs foto's van een Sonos Ace-hoofdtelefoon.

Gadgets07.05.2024

Het lijkt echt te komen: foto’s en prijs Sonos-hoofdtelefoon gelekt